subota, 5. ožujka 2016.

#RECENZIJA: Afrodita Hydra Thermal Eye krema protiv prvih bora za područje oko očiju

S obzirom da dugo vremena nisam imala neku konkretnu okoloočnu kremu, niti sam se pretjerano bavila recenzijama proizvoda namjenjenima njezi kože oko očiju, vrijeme je da to ispravim.
Svakako je jedan od razloga tome moja dob jer još uvijek ne pripadam dobnoj skupini u kojoj počinje mukotrpna borba sa gubitkom kolagena, elasticiteta i nastankom bora u okoločnom području (ne mora biti pravilo), no to nikako ne znači da me zaobišla suhoća okoločnog područja (nastanak dehidracijskih linija) i da taj dio mogu prepustiti slučaju.
Svakako vam savjetujem da unatoč svojim godinama brinete o osjetljivom okoločnom području i da reagirate na znakove suhoće jer je prevencija kasnijih neželjenih pojava nešto na čemu će vam vaša koža biti zahvalna. A i svi znamo da kada se bore jednom pojave, nema povratka, barem što se korištenja raznih kremica tiče i iz tog razloga se potrudite barem odgoditi njihovu pojavu.
Da ne duljim sa uvodom jer vjerujem da vas je većina upoznata sa teorijom (naravno, sve što vas zanima uvijek možete pitati u komentarima) danas ću vam pisati o Afroditinoj Hydra Thermal kremi protiv prvih bora za područje oko očiju.


Afrodita Hydra Thermal krema protiv prvih bora za područje oko očiju je dio Afroditine Hydra Thermal linije u kojoj još možete pronaći hranjivu kremu za suhu, hidratantnu kremu za normalnu do mješovitu kožu, hidratantni koncentrat za lice, te masku za ekstremno vlaženje (link na kojem možete saznati više o tim proizvodima).

Dolazi u praktičnoj ambalaži na pumpicu u kojoj se nalazi 15 mililitara proizvoda. Pumpica omogućava precizno doziranje proizvoda, iako ćete morati doći do pritiska (dovoljno blagog) koji vam je potreban za jedno nanošenje jer cjelim stiskom na pumpicu izađe količina koja vam je dostatna za dva do tri nanošenja.


Krema je blago breskvaste boje, lagana, srednje guste teksture, lijepo se razmazuje i sa lakoćom upija, blagog, skoro pa neprimjetnog mirisa. Navodi se kako bi se trebala nanositi kružnim pokretima, no puno se ljepše stopi u okoločnom području ako je nakon nekoliko kružnih pokreta utapkate. Koristi se u sklopu jutarnje i večernje njege.


Ova okoloočna kremica namjenjena je smanjivanju podočnjaka, vrećica ispod očiju i nabuhlosti, hidrataciji, te učvršćivanju i zaglađivanju prvih sitnih bora oko očiju.
Moram priznati da sam u početku bila blago razočarana jer krema prvo vrijeme nije davala nikakve rezultate, no nastavila sam je koristiti i drago mi je što jesam. Nešto malo manje od mjesec dana korištenja rezultiralo je znatnim promjenama u nivou vlažnosti okoloočnog područja (pogotovo što se tiče dehidracijskih linija) i smanjenjem vidljivosti podočnjaka što su bili glavni razlozi zašto sam odlučila uvrstiti okoloočnu kremu u svakodnevnu rutinu njege lica.
Ne moram uopće ni pisati o razlikama u izgledu korektora na tom području prije i sad.
Ako imate problema sa nakupljanjem korektora i njegovim uvlačenjem u borice trk u potragu za odgovarajućom okoločnom kremicom! Po pitanju bora sumnjam da ova krema može učiniti mnogo više od blagog smanjenja njihove vidljivosti (mišljenja sam da nema kreme koja to može- možda se iznenadim kada ih budem koristila), no kada je u pitanju prevencija i održavanje nivoa vlažnosti svakako smatram da je primjerak vrijedan isprobavanja. Preporučila bi je mlađim djevojkama koje su u potrazi za dodatnom hidratacijom okoloočnoga područja i koje su svjesne da će samo prevencijom odgoditi neizbježno.

Neki od glavnih sastojaka su prirodna mineralna voda iz Rogaške Slatine koja obiluje magnezijem, natrijem, kalcijem, hidrogenkarbonatom, sulfatom, ugljikovim dioksidom, zatim patentirani 100% prirodni hijaluron čija je zadaća vlaženje dubljih slojeva kože i sprječavanje gubitka vode preko epiderme, gel aloe vere, koji je između ostaloga, najzaslužniji za obnavljanje kože, Beta- glukan sa primarnom zadaćom poticanja kože na sintezu kolagena, te zaštita od UV zraka, te ekstrakti drveta Yarumo i oštrolisne veprine. (sve sastojke možete vidjeti niže na slici).
Proizvod je dermatološki testiran, te ne sadrži parabene, parafine niti silikone!
Rok upotrebe kreme od njezina otvaranja nije otisnut na ambalaži, već je naveden samo krajnji rok upotrebe.
Cijena je oko 70 kuna što smatram sasvim opravdanim za proizvod koji pruža sve što je obećao (zaglađivanje prvih bora je ono što ostaje upitno, no moje ste mišljenje o tome mogli pročitati).


Da svedem ovaj poduži tekst, na jednu nesuvislu rečenicu reći ću da je Afrodita Hydra Thermal krema protiv prvih bora za područje oko očiju idealna za djevojke u dvadesetim (eventualno ranim tridesetim) godinama koje se žele riješiti suhoće okoloočnog područja, umanjiti vidljivost podočnjaka, vrećica ispod očiju i nabuhlosti ili se samo žele na vrijeme početi brinuti o izgledu svojeg okoloočnog područja u budućnosti.

Jeste li isprobali nešto iz Afroditine Hydra Thermal linije?
Što vi koristite za njegu okoločnog područja?
Pišite mi! :)





Broj komentara: 17:

  1. Ja sam počela s okoločnim kremicama tek prije
    10 mjeseci baš zato što su mi se javljale borice jer mi je to područje bilo jako suho. I probala sam zaista podosra ovih jeftinijih. Najviše mi paše Baleina s Ureom za koju baš pripremam recenziju i trošim 2 tubicu. Ova Afroditina me sada baš zanima. A i cijena je ok. Jer te kremice zaista traju mjesecima. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam sebi obećala da ću isprobati Baleinu, ali sada kad vidim da mi ova odlično funkcionira, vjerojatno je neću neko vrijeme mjenjati! :)
      Dobro je znati da ima i jeftinijih proizvoda koji mogu sanirati suhoću! :)

      Izbriši
  2. Ja koristim isto Afroditinu ali od kamilice, odlična je :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mene je od te kremice malo odbilo pakiranje jer su mi pumpice puno praktičnije, iako uopće ne sumnjam u to da je odlična! :)

      Izbriši
  3. Imam 18 i pocela sam da korsitim okoloocne kremice s obzirom da trpam jako puno sminke. Za sada koristim dve neke, jednu na biljnoj bazi od Botanice koja mi je savrsena i neku iz Oriflame-a. Pogledacu i ovu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moje preporuke imaš :)
      A istina je da nam šminka baš ne mazi okoločno područje :/

      Izbriši
  4. Prekrasno pakiranje i vjerujem da je dobra. Meni je okoloočno rijetko suho, ali zato već sada, u ranim dvadesetima primjećujem sitne borice oko očiju. Za njegu osjetljivog područja koristim Merz Spezial masku u vrećicama ( 4 vrećice u pakiranju traju i za desetak korištenja ), te bebe kremu za okoloočnu njegu koja je blaga i jako hidratantna.
    Inače, kod Afrodite mi se sviđaju stalni noviteti - jedino što mi od njih nije odgovaralo su maske za lice. Probala sam ih nekoliko i svaka mi je bila žali bože. Ali, ne kažem, vjerojatno nekom odgovaraju.
    Meni se tvoje fotke jako sviđaju, a znam da si rekla da koristiš mobitel. Koji, ako nije tajna? :) baš me zanima kamera jer planiram kupiti novi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, mene je baš suhoća izludila i kad više ni korektor nisam mogla normalno stavit mi je valjda sinulo da se ne moram patit jer tome ima rješenja!
      O toj masci sam čitala i planiram je kupiti prvom prilikom :)
      Eto, ovo je baš pokazatelj kako nam je svima koža različita, meni su Afroditine maske omiljene u drogerijama..
      Hvala na komplimentu :)
      Mobitel je Samsung Galaxy S6! Otkrila sam funkciju profesionalno gdje možeš podešavati neke postavke kao i na fotoaparatima i od tada sam zadovoljnija slikama :) ove konkretno ne liče na prvobitno stanje jer sam ih uređivala u photo editoru, ali mobitel jako lijepo surađuje kada ima dovoljno svijetla...definitivno za fotoaparate na mobitelima moja su preporuka Samsung modeli :D

      Izbriši
  5. Odlična recenzija draga! I odličan savjet svim mlađim djevojkama! Prevencija je majka svega. To što lice u ranim 20-tima izgleda super i što može preživjeti razne torture bez odmah vidljive posljedice nije razlog da se ne vodi računa o koži. Ja sam sa mackanjem i trackanjem počela rano i mislim da je to dalo svoje rezultate (u prevodu: još se dobro držim ha ha ha :D) Koristim jako puno proizvoda...bar tri kremice u rotaciji, maske za dodatnu hidrataciju i primere prije šminkanja. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala :) apsolutno se slažem sa svime što su rekla..lice pamti i to uvijek treba imati na umu :)
    I uopće nema sumnje da se dobro držiš (u prijevodu: izgledaš odlično!)
    Baš mi je drago da sam te upoznala :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Joj hvala draga <3 I meni je super drago i naravno moramo i neku kavicu nabaciti :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Koža sve pamti i ukoliko je zanemarima, vratit će nam se to kroz nekoliko godina, tako da nikad nije rano za okoloočne kremice, posebno one hidratantne jer korektori jako isuše to osjetljivo područje i pojave se dehidracijske bore. Afrodita Hydra Thermal linija mi je baš dobra, posebno sam zadovoljna s njihovim koncentratom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se u potpunosti! :)
      Koncentrat nisam isprobala, ali sam zato bila jako zadovoljna sa hidratantnom kremom!

      Izbriši
  9. Odlična recenzija i savjeti, znam puno cura koje ne koriste baš baš ništa za kožu, niti za čišćenje, niti za hidrataciju.
    Afroditu inače volim, ali moram priznati da im je cijena ovog proizvoda visoko gore, gotovo kao neke skuplje poput L'oreal kremica koje su često oko 100 kuna.
    Ja još ne koristim nikakve okoloocne kremice, ali ste me sada navukle pa razmišljam o probavanju. Inače, nivea je majka svih Kremi i koristim samo nju, nikada mi još to osjetljivo područje nije bilo suho :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kremica* ono kad mobitel ispravlja i ponudi ti "Kremi" kao ime, haha.

      Izbriši
    2. Hvala ti, lijepo je znati da je nekome od pomoći :)
      Ne moraš se ni žurit toliko sa uvođenjem okoločne kreme, bitno je da pratiš kakve su ti potrebe kože i pravovremeno reagiraš..recimo po meni bi 25 godina bila neka dobna granica gdje bi u većini slučajeva uvela dodatnu hidrataciju za to područje (nije pravilo jer neke suhoća itekako zadesi ranije, a neki ni do početka tridesetih nemaju sa time problema)
      Posebno ako svakodnevno koristiš šminku i teške korektore treba razmisliti o hidrataciji...pripazi da kremica ne bude teška i neprimjerena tvojoj koži (najčešće se tada pojavljuju milije ili gris), a što se cijene tiče ima još dosta jeftinijih, a da su istodobno učinkovite :)

      Izbriši