srijeda, 20. travnja 2016.

#RECENZIJA: Aura Glorious Cheeks- 215 DEEP WINE

Ne vjerujem da mi je promaklo nešto iz hrpice Aurinih proizvoda koje sam kupila u slavnom pohodu na Kozmo, no to se dogodilo i vrijeme je da zaključim i zadnju recenziju sa računa koji nije bio baš pohvalno racionalan! Osim svega do sad viđenog, kupila sam i dva Glorious Cheeks rumenila-Deep Wine i Honeymoon Honey.
Pisati ću vam o nijansi Deep Wine jer sam nju koristila, dok ćete za Honeymoon Honey moći vidjeti samo swatcheve. Tko zna da ne volim breskvaste tonove na svojim obrazima, biti će mu jasno zašto ne mogu napisati ništa više o tome kako se nijansa ponaša na licu i da sam skroz promašila sa kupovinom tog rumenila. 


Rumenilo dolazi u plastičnoj crnoj ambalaži prozirnoga poklopca koja je dosta nekvalitetno izvedena. Kod Honeymoon Honey nijanse prozirni mi se poklopac udubio prema unutra na sam dodir. Uspjela sam ga vratiti, no kako se premješta po ladici sa šminkom zna se dogoditi da poklopac i dalje ispada.
Nije strašno što ambalaža nije ništa posebno, no nedopustivo je da se događaju ovakvi propusti sa poklopcima! Bojim se uopće pomisliti sa rumenilom da padne i sa neke manje visine.


Deep Wine je mat hladna bordo boja koja će unatoč toj svojoj karakteristici odgovarati i toplijim podtonovima kože. Srednje je pigmentacije koja se na obrazima s lakoćom nadograđuje. Tekstura rumenila je praškasta, nešto tvrđa i lagano se trusi prilikom aplikacije na kist. Nećete imati problema sa blendanjem, no obavezno otresite kist prije nego ga prislonite na obraze.
Neka vas ne preplaši nijansa  jer ona može izgledati potpuno prirodno na obrazima ako pogodite mjeru u kojoj je trebate nanjeti, a mene posebno veseli upravo to što je nijansa pravi mali kameleončić i što je s njome lako postići dramatičniji, no ne prenapadan izgled kada vam dosadi jednostavnost.
Izdrži u prosjeku 4-5 sati na mojim normalnim obrazima što je sasvim solidno za ovakav proizvod.


Rumenilo dolazi u količini od 5 grama za koje ćete izdvojiti nešto malo manje od 30 kuna.
Nažalost, ja sam svojih tridesetak kuna izdvojila na staru formulu ovog rumenila i to je nešto što jako zamjeram Auri jer mi nije jasno kako se rumenilo sa dvije različite formule može prodavati pod jednim te istim. Naime, dok je Honeymoon Honey rumenilo nove formule sa rokom trajanja od 12 mjeseci i puno prihvatljivijim sastavom, Deep Wine je formula koja bi se da joj rok upotrebljivosti (koji je do kraja 2016. godine) to dozvoljava trebala upotrijebiti u roku od 24 mjeseca od otvaranja. To na stranu, stara formula Deep Wine sadrži PARABENE koje nova formula nema! I dalje je u novoj formuli prisutan TALC (koji vam može izazvati gadove, iako ste već vjerojatno primjetili ako vam on smeta jer ga sadrži veći dio drogerijske kozmetike), ali barem nema parabena. Stavljam sliku starog sastava (za koji se nadam da će kroz dogledno vrijeme izaći iz drogerija) i savjetujem da prilikom kupnje okrenete rumenilo i pogledate sastav i rok upotrebe da vam se ne dogodi da ističe kroz koji mjesec kako se to dogodilo meni!
Da ne bude sve u ovom tonu, pohvaljujem Auru što se riješila parabena iz sastava!


Ako zažmirimo na sastav stare formule i malo nezahvalnu ambalažu u konačnici ćemo dobiti sasvim zadovoljavajuće rumenilo za prihvatljivu cijenu.
Da me ne obeshrabruje što mom rumenilu jako brzo ističe rok trajanja, vjerojatno bi ga hvalila i više!
Nijansa mi se jako sviđa, stoga se nadam da ću je uspjeti kupiti i u poboljšanoj verziji nakon što ovu eliminiram.
Voljela bi isprobati i nijanse Mocha Shimmer, Rose, Spring Bloom i Chianti no njih nažalost nikako da uhvatim.

Jeste li isprobale ova rumenila?
Pišite mi! :) 





4 komentara:

  1. Vidiš nisam ni znala da postoje dvije formule ovog rumenila. Imam i novu i staru formulu i znam da stara sadrži parabene, no to moje rumenilo je staro oko dvije godine pa sam s ovim novim koje imam mislila da su poradili na formuli. Kao i ti nisam baš fan breskvastih nijansi pa je moj favorit definitivno Deep Wine :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma ja sam ti držala ta dva rumenila i mislila da haluciniram pola sastava na jednom od njih...bit će da jesu poradili na formuli, ali da još ti stari nisu izašli iz prodaje..malo me to ljuti, ali što je, tu je..
      napokon da nisam jedina u tom odnosu sa breskvastim nijansama! :D

      Izbriši
  2. Imam to rumenilo i neupotrebljivo mi je!
    Pretvrdo je i ne mogu nikako da ga pokupim četkom, a ako i uspijem nešto malo onda nikako da se prenese na kožu.
    Bačene pare i više ih neću kupiti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ga ne pamtim kao nešto tako loše, definitivno mi nije bilo problem nanjeti ga ni njegova pigmentacija, ali da je tvrđe teksture, to svakako jest ;)

      Izbriši