ponedjeljak, 11. travnja 2016.

#RECENZIJA: Avene Hydrance Optimale UV Legere krema za normalnu/mješovitu kožu

Moram priznati da me sram što vam tek danas pišem ovu recenziju jer mi se čini da sam je tako davno obećala. Unatoč trudu da vam pišem redovito, ima tjedana kada mi se jako teško izboriti sa svim obavezama na fakultetu i oko njega i nažalost u tom razdoblju blog pomalo pati, a pate i recenzije preparativne kozmetike jer one iziskuju nešto više vremena nego recenzije dekorativne kozmetike koje su uglavnom počele prevladavati u ovome kutku internet sfere.
Na meni je da ispravljam greške, a prva koju imam na umu je ta da ispunim dano obećanje o recenziji kreme koju koristim gotovo čitavo desetljeće (naravno s prekidima) i da posvetim više pažnje preparativnoj kozmetici.

Danas vam pišem o Avene Hydrance Optimale UV Legere kremi za osjetljivu normalnu do mješovitu kožu.

Krema dolazi u količini od 40 mililitara smještenih u bijelu tubicu. Da li vam je tubica oku ugodna, prepuštam da odredite sami, bitnije je da je higijenska, da omogućuje precizno doziranje proizvoda i njegovo iskorištavanje do zadnjih kapi, te da sadrži ono što je u konačnici najvažnije-laganu hidratantnu dnevnu kremu sa zaštitnim faktorom.


Krema je bijele boje, lagane, gotovo fluidne nemasne teksture i blagog mirisa. Nanosi se u sklopu dnevne njege kože, ne ostavlja masni film, te se brzo upija. Namijenjena je zaštiti kože od sunčevih zraka i sprječavanju preranog starenja kože, hidratizaciji, te matiranju. Moram napomenuti da veći dio vremena u sklopu večernje njege koristim ovu kremu u varijanti bez zaštitnog faktora, no kada stisne budžet ne ustručavam se ni ovu sa zaštitnim faktorom koristiti navečer, a ako se moram odlučiti na kupnju između kreme sa/bez SPF-a kupiti ću ovu sa.

O učinku na kožu već možete pretpostaviti da imam samo riječi hvale. Koža je nakon nanošenja kreme vidno osvježena sa osjećajem ugode i matirana. Nemam osjetljivu kožu, no sigurna sam da bi krema odgovarala i osobama sa takvim tipom kože (osjetljivoj koži je i prvenstveno namjenjena).
Da li je koža zaštićena, to pretpostavljate da vam ne znam odgovoriti, no natpis SPF 20 me uvjerava da jest. Osjećaj ugode koji ostaje nakon nanošenja pripisujem sadržaju termalne vode.
Ne čepi pore, te je savršena kao priprema za tekuću podlogu jer će odgoditi prosijavanje na masnijim dijelovima lica, a činjenica da nikad tijekom korištenja ove kreme nisam imala problema sa zatezanjem kože lica niti drugim simptomima dehidracije upućuje na zaključak da pruža hidrataciju koju obećava. Usudila bih se reći da čak ima i regulirajući učinak na lučenje sebuma jer mi izbijanje komedona na bradi drži pod kontrolom.

Rok upotrebe je 12 mjeseci od otvaranja, a sastojke možete pročitati na slici. Nekomedogena je, hipoalergena i bez parabena!
Neki od važnijih sastojaka su Avene termalna voda koja umiruje, djeluje antiiritirajuće i ostavlja osjećaj ugode na koži, kompleks lipomucin-meiboserin koji pruža trenutnu hidrataciju i štiti od dehidracije te jedinstveni sistem mikrokapsula zadužen za matiranje nepoželjnog sjaja.


Za cijenu od 130 kuna dobivate izuzetno kvalitetan proizvod za njegu i zaštitu kože lica koji ujedno i surađuje sa vašom tekućom podlogom čineći je dugotrajnijom.
Vrijedno isprobavanja? Ako samo uzmete u obzir da bi teško bilo izbrojati količinu tubica ove kreme koju sam potrošila i nikad se u nju ne razočarala, onda svakako!
Kada je koristim dva puta dnevno potraje mi okvirno dva mjeseca, pa će vam to možda biti i olakotna okolnost da zažmirite na cijenu.
Krema je dostupna i u masnijoj varijanti za vrlo suhu/ suhu i osjetljivu kožu, te za normalnu/mješovitu bez zaštitnog faktora.


Jeste li isprobale koju Avene Hydrance Optimale kremu?
Imate li neku omiljenu kremu kojoj se uvijek vraćate?
Pišite mi! :)







Broj komentara: 6:

  1. Avene po meni ima fantastične proizvode. Sve što sam njihovo probala nije me razočaralo, a kao što vidim ni tebe :) Ja se još sa kremama tražim, tj. da budem preciznija volim isprobavati svašta :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehehe, ma ni meni znatiželja neda mira pa uvijek probavam nešto novo..ova krema mi je kao neki čvrst oslonac kojem se uvijek vratim jer mi odgovara :)

      Izbriši
  2. Isprobala sam neke testere od Avene, i među njima je i ova krema. Ostala sam zadovoljna kako djeluje na kožu, te mi je definitivno na wish listi kad budem imala malo bolji budzet od trenutnog. Zasad sam u stanju isprobavanja krema jeftinijeg ranga.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Definitivno vrijedi izdvojiti za nju :)
      Vjerujem i da se među jeftinijima da nać jako dobrih krema, često cijena nije nikakva garancija! ;)

      Izbriši
  3. Imam istu ovu kremicu, samo u varijanti za suhu/jako suhu kožu i to je pravo savršenstvo. Probavala sam razne drogerijske kremice, ali ni jedna se nije ni približila ovoj! :)
    Iva

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znaš da ćemo se tu složiti! Kad ti ova krema jednom sjedne, što god drugo probala nekako ti nije dovoljno dobro! :) bilo je kremica HE ranga koje su mi također bile izvanredne, ali četverostruka cijena me nikad nije nagovorila na ponovnu kupnju dok ovu uvijek iznova kupujem! Isprobala sam i varijantu za suhu kožu, no za njom posežem jedino zimi kada mi je potrebna dodatna hidratacija :)

      Izbriši