subota, 23. travnja 2016.

#RECENZIJA: Essence Longlasting Lipstick 24 Velvet Matt

Lagala bi kad bi rekla da se Velvet Matt ružu u nijansi 24 nisam veselila više nego ičem iz aktualne Essence kolekcije proljeće/ljeto od trenutka kada sam ga ugledala, a bi li lagala kada bi rekla da je ispunio sva moja očekivanja i da vam ga preporučam pod svaku cijenu, to ćete tek otkriti.

Glede pakiranja samoga ruža vjerujem da ne moram puno pisati jer se po ničem ne razlikuje od ostalih Longlasting ruževa koji se na policama nalaze već čitav niz godina. Vjerojatno i zaključujete kako se radi o crnim ambalažama sa prstenovima u nijansi ruža.


Unutar ambalaže se smjestilo 3,8 grama proizvoda sa utisnutim logom brenda što također nije nikakva novost.


Ono što ovaj ruž razlikuje od dosadašnjih Essence Longlasting ruževa je njegova završnica. Kako vam i sam naziv (Velvet Matt) govori, radi se o ružu mat završnice. Essence kolekcija proljeće/ljeto donjela je takva četiri primjerka, od kojih sam za sebe odabrala nijansu 24 Velvet Matt.
24 Velvet Matt je prelijepa, fuksija nijansa, savršena za ovo proljetno razdoblje, ali i za vruće ljetne noći. Nijansa je koja neće svakome pristajati i koju se svakako treba usuditi nositi.


Pigmentacija ruža je zadovoljavajuća. Potpunu prekrivnost na usnama dobivam nakon što nanesem dva sloja. Kao i kod Velvet Stick Matt ruževa završnica nije u potpunosti mat .
Kremast je i s lakoćom ga se nanosi. Neće vam biti potrebna olovka jer se ne razlijeva preko ruba usana, no ja je u svakom slučaju volim staviti ispod ruža da mu produljim trajanje. Koristim Essence olovku za usne u nijansi 15 Honey Berry.
Ono što me jako ugodno iznenadilo je da ruž previše ne isušuje usnice i da je jako ugodan za nošenje. Naravno, usnice morate pripremiti za nanošenje jer ukoliko imate suhih dijelova, dodatno će ih istaknuti.
Sama trajnost ruža me nije iznenadila s obzirom da sam dobila otprilike ono što sam i očekivala. Ruž na usnama izdrži puna dva sata, nakon čega se počinje gubiti, no ostaje jako primjetan stain.
Ono što me nije previše oduševilo je to da ukoliko ga ne popravim svakih par sati, odnosno kada krene nestajati sa usana,  neravnomjerno blijedi i na unutrašnjim dijelovima usana nastaju sitne mrvičaste nakupine.
Oko skidanja staina sa usana ćete se pomučiti!



Cijena ruža je 19,90 kuna, a možete ga kupiti u svim drogerijama koje drže Essence kozmetiku.
Treba ga upotrijebiti u roku od 24 mjeseca od otvaranja.
Sastojke možete pročitati ovdje.

Kako ste mogli pročitati, proizvod me nije sasvim oduševio, no isto tako me nije ni razočarao. Uz nekoliko zamjerki koje kod skupljih ruževa nebi prošle, ovaj je proizvod solidnog omjera cijene i kvalitete i smatram da nećete puno pogriješiti ako nekoj od nijansi date priliku.

Jeste li već kupile koji Velvet Matt ruž?
Kakvi su vaši dojmovi?
Pišite mi! :)




21 komentar:

  1. Wow kakva boja 😍 obožavam essence karmine i imam ih nekoliko. Ovi mat još nisu stigli u Srb.

    Poseti moj blog -> frauleind.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da će ubrzo stići i kod vas :) još su tri nijanse i sve su stvarno lijepe :D

      Izbriši
    2. Stigli :)) Isprobala sam tester na ruci, jedva sam ga skinula, bukvalno sam ribala ruku mrezicom za tusiranje i opet je ostalo malo na ruci :D prelepa boja, jos lepsa u prirodi

      Izbriši
    3. Baš mi je drago da su i vama stigli! :)
      Hehe, čak je malo i zastrašujuće koliko je stain jak! :)

      Izbriši
  2. Nisam još kupila ali želim.
    kada budem išla u dm, svakako ću pogledati.
    Volim mat ruževe, tako da. 😁😃

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slobodno javi dojmove kada isprobaš ;)
      Joj, ja sam ih izbjegavala u širokom luku do pred koji mjesec, od kada me pukla neka opsjednutost tom mat završnicom što se vidi po recenzijama vjerojatno :)

      Izbriši
    2. Hoću, naravno.
      Iako sam u velikoj većini uvijek zadovoljna kupljenim ruževima. A naročito mat.
      😉

      Izbriši
  3. Nijansa lijepo izgleda, inače nisam fan tih Essence/Catrice ruževa.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da se razumijemo i ja sam daleko od fana tih ruževa, ali kad mi se ne izdvaja preko 100 kuna za kvalitetan ruž volim isprobavati i takve...posebno kada ne znam kako će mi neka nijansa stajati, najprije kupim jeftinu verziju :)

      Izbriši
    2. Da ,naravno, uostalom za tu cijenu su sasvim korektni, a ova nijansa ti jako lijepo stoji :)

      Izbriši
  4. Lijep je :) Ja sam kupila neku prljavu tamnorozu s daškom smeđe koju još nisam isprobala jer čeka fotkanje >D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj, to fotkanje je strašno :/
      i ja bi najradije umaljala prste u novu paletu, a još je nisam slikala..

      Izbriši
  5. nijansa je <3 kao i tebi, meni je trajnost u skladu sa cijenom, koliko para toliko muzike..da je riječ o nekom malo skupljem ružu, to bi bila onda totalno druga priča :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Nijansa ruža izgleda predivno. Obožavam tamnije ruževe :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Essence ruževi su mi solidni i kvaliteta jako ovisi od kolekcije do kolekcije, a kad mi se neka nijansa svidi, kao ova tebi, kupim je jer su ruževi povoljni :D Ova nijansa mi je divna i lijepo ti stoji, samo bi je ja nosila u hladnijim danima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)
      mene jako podsjeća na ljeto i razigrani makeup, ali realno svaku boju možeš nosit u bilo koje doba, suludo je da neka zamišljena pravila to određuju :)

      Izbriši
  8. Podsjeca me na Avonov Berry Blast koji je bio moj favorit ove zime, odlican je :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nikako da prežalim što mi testeri iz Avona nisu bili stigli :( vjerujem da je Berry Blast odličan! :D

      Izbriši