petak, 8. travnja 2016.

#RECENZIJA: Essence Velvet Stick Matt Lip Colour

Kako sam i najavila, nastavljam sa recenziranjem noviteta koji se trenutno mogu naći u našim drogerijama. Nekako mi se čini da u zadnje vrijeme imam puno recenzija proizvoda za usne (većinom su to ruževi) što ću pripisati svojoj ustrajnoj potrazi za savršenom nijansom za sebe. Nadam se da mi to ne zamjerate.
Danas su na redu dvije nijanse Essence Velvet Stick Matt ruževa za usne.


Essence Velvet Stick Matt ruževi za usne su ruževi u obliku olovaka, dostupni u 5 nijansi. Radi se o klasičnim debljim olovkama koje se šilje, praktične veličine kojima će se razveseliti i svaka manja torbica.

Što Essence kaže o svom proizvodu?

"Tako mat! velvet stick ruž osigurava mat završetak. nježna tekstura s visokim prekrivanjem dolazi u praktičnom mini formatu , aplikacija je brza i jednostavna. Dostupan u delikatnim i intenzivnim bojama."

Nijanse koje sam odabrala za sebe su 02 Peony Star i 05 Plum Perfect.


02 Peony Star je zagasita ružičasta nijansa, ono što uobičajeno nazivamo mauve nijansom dok je 05 Plum Pefect tamnija čisto crvena nijansa.
Swatcheve nijansi moći ćete vidjeti niže.


Sigurna sam da ste iz naziva samih olovaka zaključili da se radi o olovkama mat finiša. Ono što je bilo nemoguće zaključiti bez isprobavanja na usnama je to da unatoč tom svojem natpisu, ruževi nisu u potpunost mat finiša, no to je ujedno i razlog zbog kojeg su oni puno ugodniji na njima.
S vremenom, kako se ruž bude sušio, on će postajati matiraniji, no nikada neće dostići onaj finiš koji bi podrazumijevali pod definicijom mat završnice ruža. Mislim da će kao takvi biti idealni za ljeto!

Radi se o prosječno pigmentiranom proizvodu što je za cijenu koju sam platila sasvim prihvatljivo i za očekivati.

Ruževi su izuzetno mekani, lako se nanose, ne izlaze preko rubova usnica, ne uvlače se u borice te su jako ugodni za nošenje jer ne isušuju niti ističu suhe dijelove usana. Potrajati će do 2 sata bez popravljanja, nakon čega se nadam da ste se sjetile ponjeti našiljenu olovku (nema mi goreg od toga kada shvatim da nosim okolo tupe olovke).


Iznos koji ćete morati izdvojiti za 2 grama proizvoda iznosi 16,90 kuna što vjerujem da će većini biti pristupačno.

Sastojci su navedeni ispod.

RICINUS COMMUNIS (CASTOR) SEED OIL, ETHYLHEXYL PALMITATE, COPERNICIA CERIFERA (CARNAUBA) WAX, PARAFFIN, HYDROGENATED PALM KERNEL OIL, CERA ALBA (BEESWAX), OLYMETHYLSILSESQUIOXANE, EUPHORBIA CERIFERA (CANDELILLA) WAX, HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER, TOCOPHEROL, AROMA (FLAVOR), LECITHIN, ASCORBYL PALMITATE, GLYCERYL STEARATE, GLYCERYL OLEATE, CITRIC ACID, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, CI 15850 (RED 7 LAKE), CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

Ako ne patite za jakom mat završnicom, svakako potražite ove dragulje u vašim drogerijama jer vjerujem da vas neće ostaviti ravnodušnima.

Jeste li si priuštile koji Essence Velvet Stick Matt ruž za usne?
Volite li ruževe u olovkama?
Pišite mi! :)





Broj komentara: 14:

  1. Super novitet za super cijenu. Imam Plum perfect i Brilliant Burgundy koji je Glossy,a ne Velvet stick, i ovim prvim sam puno više zadovoljna. Slažem se sa svime što si napisala,a bilo bi super da imaju veći izbor nijansi. Jesi li probala njihove tekuće ruževe? Imam dva iz Valentine, who cares? linije koje nije bilo kod nas, i uopće mi se ne sviđaju, pa zato nekako ne želim isprobati ove regularne iako imaju dvije nijanse koje su mi krasne.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za izbor nijansi se slažem, iako su po meni taman pogođene da svatko može pronaći neku za sebe...
      Imala sam davno njihov tekući ruž i bio mi je katastrofa, ali katastrofa su mi i mnogi drugi,pa ne znam koliko sam ja mjerodavna kada su tekući ruževi u pitanju...
      konkretno u trenutnoj kolekciji se još nisam ni udostojila pogledat koje imaju jer mi je pažnju privuklo 100 drugih stvari :)

      Izbriši
  2. Izgledaju mi sasvim korektni, pogotovo za tu cijenu. Lijepa je pigmentacija, a i nijanse su mi lijepe. Jedino sam se u zadnje vrijeme ulovila da sam se ulijenila po pitanju šiljenja tih debljih ruž olovaka, nekako su mi one što se okreću postale draže :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draguljčići :)
      Ma nećeš ni primjetit jer se našilji za tren oka i još nije onako mekana kao što znaju bit da zaflekaš sve okolo :)
      Problem je jedino kad zaboraviš, a šiljilo nemaš sa sobom (osim ako si srednjoškolac, ali ja to ni tad nisam nosila xD)

      Izbriši
  3. Imam u plan probati bar jedan uskoro, sviđa mi se 02 nijansa :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obavezno :)
      02 je ista kao i Aurin Lipliner 33 koji imam...ja sam zaključila da definitivno obožavam tu nijansu i koliko god da pazim uvijek kupujem takve :)
      Sva sam mauvasta (čitaj: bedasta) xD

      Izbriši
  4. Stvarno moram u drogeriju po barem jednu nijansu, ova peony star mi se jako sviđa (ali nije da imam hrpu takvih..)! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Nekako se dvoumim da li bi kupila par ovih olovaka za isprobati ili rađe uložila u neki konkretno dobar ruž. :) Više mi se sviđa tamno crvena nijansa, ova svjetlija bi mi se vjerovatno stopila s usnama i nebi bila tako izrazita.
    Iva

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovisi samo o tome što tražiš..
      Olovke su s obzirom na cijenu i nadmašile moja očekivanja..ne možeš puno izgubiti ako probaš ;)

      Izbriši
  6. Lijepo izgledaju ali bi ja ipak radije izabrala obicnu verziju, koja nije mat! Jako lijepr nijanse si pokazala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) imaju matt i glossy, a kako sam ja za nešto između, ovi su mi super sjeli :)

      Izbriši
  7. Boje su baš lijepe i planiram svakako probati, tim više što obožavam sve za usne u olovka izdanju. :)

    OdgovoriIzbriši