srijeda, 13. travnja 2016.

#RECENZIJA: Nivea Care krema za lice i tijelo

Danas je na redu još jedan proizvod preparativne kozmetike koji u posljednje vrijeme koristim za njegu kože tijela i vrata. Radi se o Nivea Care kremi za lice i tijelo koja se nedavno pojavila na našem tržištu. Što mislite kakav je dojam ostavila na mene?

Nivea Care intenzivno hranjiva krema za lice i tijelo kreirana je sa namjenom da osigura intenzivnu hidrataciju lica i tijela bez ostavljanja osjećaja masnoće na koži. Namijenjena je kako njezi svih tipova kože lica i tijela tako i svim dobnim skupinama i spolovima. Kupiti je možete u pakiranju od 100 (27,90 kuna) i 200 (37,50 kuna) mililitara. Veće pakiranje sam odabrala isključivo zbog razlike u cijeni koja manje pakiranje čini neisplativim.


Krema dolazi u plastičnoj visokoj posudici sa čepom, iznutra zaštićena folijom. Ako mene pitate oku ugodna ambalaža, no razumu ne toliko. Znam da to neprestano ponavljam, ali nisam prezadovoljna sa proizvodima koji dolaze u posudicama jer ih smatram nepraktičnim i nehigijenskim. Jedino što pozitivno mogu istaknuti kod takvih ambalaža jest to da u svakom trenutku znate koliko vam je proizvoda preostalo i nema neugodnih iznenađenja kao sa tubicama iz kojih više ništa ne izlazi, a vi niste kupili novo pakiranje.
Prvo što primjetite nakon otvaranja zaštitne folije je onaj jedinstveni miris kao i kod kultne Niveine plave kreme. Mislim da su rijetki oni koje spomen te kreme ne asocira na njezin čisti i svjež, no primjetan i prilično poseban miris.


Krema je bijele boje, prozračne i kremaste gel teksture. S posebnim zadovoljstvom istaknuti ću da se u tren oka upija u kožu, te ne ostavlja nikakav mastan trag na njoj (zahvaljujući laganom hidro vosku koji se odmah po nanošenju topi na koži). Kožu ostavlja nahranjenom, te mekanom i svilenkastom na dodir. Kao što sam vam u početku napisala, koristim je za njegu tijela i vrata, na licu sam je isprobala u svrhu recenziranja, no nisam je nastavila koristiti jer mi je u tu svrhu draže koristiti kremu namijenjenu stanju i tipu moje kože lica.
S obzirom da sadrži polimer silikona (koji inače možete naći u primerima za lice) pokazao mi se idealnim kao podloga za tekući puder i tu će zbilja usrećiti pripadnice ljepšeg spola kojima je osim intenzivne hidratacije potrebna i dobra baza za tekući puder. Nisam primjetila nikakve reakcije na licu u tih nekoliko navrata korištenja!
Iako se navodi da je za sve tipove kože, nisam sigurna kako bi se ponašao na masnoj koži lica. Ako ima takvih pripadnica ljepšeg spola koje su je isprobale i čitaju ovu recenziju, neka nam pišu u komentarima jer sam i sama znatiželjna!


Od sastojaka primijetiti ćete kako se u samom vrhu popisa nalaze glicerin, shea maslac (Butyrospermum Parkii Butter), a kroz ostatak popisa i drugi emolijensi koji odlično obavljaju posao kojem su namijenjeni- a to je hidratacija kože. Parfemi su na samom dnu popisa gdje trebaju i biti ako ih proizvod već ima!

Rok upotrebe je 12 mjeseci od otvaranja.

Iako mi se sviđa zamisao kreme koja će biti namijenjena njezi i lica i tijela, još uvijek ću za lice radije odabrati kremu ciljano namjenjenu mojem tipu i stanju kože. U njezi kože tijela i vrata kojem u posljednje vrijeme posvećujem više pažnje glede hidratacije, ova mi se krema pokazala odličnom i zadovoljna sam kakav učinak ima na nju i tu vam je svakako preporučam.

Jeste li već isprobali ovu kremu?
Što mislite o ovakvim univerzalnim proizvodima i koliko obraćate pažnju na sastav prilikom kupnje?
Pišite mi! :)




Broj komentara: 17:

  1. Imam želju probati ali previše sam se navukla na kremice za lice koje trenutno koristim :D Možda joj dam šansu kao i ti za vrat i tijelo :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vrat, tijelo, ruke..nećeš sigurno požalit! :)
      Vjerujem da će mnogima i za lice odgovarati iako sumnjam da će takvih bit među nama okorjelim znatiželjnicama za isprobavanjem svakakvih proizvoda za lice ;)

      Izbriši
  2. Ja je imam i bas je volim. Imam mesovit tip koze i koristim je samo uvece. Jako mi lepo hidrira i zaista sam zadovoljna. Medjutim, mislim da bi mi bas mastila kozu da je koristim i ujutru :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je što si ovdje podjelila mišljenje! Vjerujem da će pomoći svima koji bi kremu kupili s namjerom da je koriste za njegu lica :)

      Izbriši
  3. Nisam je još probala, ali planiram i to isključivo za njegu tijela :) Nivea univerzalne kreme volim, tako da mi se po recenzijama čini da ni s ovom kremo nisu pogriješili :D A miris plave Nivea kremice je kod mene dodatni plus :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne možeš pogriješiti nikako ako se odlučiš na kupnju! I meni je taj miris super, vraća me u neke davne dane :)

      Izbriši
  4. Kupila sam tu kremu i za lice savrsena,,,kupila sam dvije u Munchenu i stalno je koristim ,lice predivno,nikakvih problema,,Nema potreba za sumnju da licu mozda nece odgovarat!💙

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno što si to podjelila sa nama! Drago mi je da ti odgovara :)

      Izbriši
  5. Ova krema NE sadrži parabene!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad tek vidim da mi nije jasno gdje sam gledala :(
      Hvala što ste primjetili, biti će ispravljeno!

      Izbriši
  6. Krema je odlicna, inace imam problema s lisajevima na obrazima, medjutim ova krema ih je uklonila vec nakon 2-3 koristenja,za sada je odlicna! Lice mekano, a tekstura kreme dobra zbog lake razmazivosti! Ma mrak 😁😁

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam sigurna koliko je do kreme jer ne znam što bi iz sastava djelovalo na lišajeve, ali drago mi je da pomaže...ja baš razmišljam da ponovim kupnju jer je dugo nisam imala :)

      Izbriši
  7. Dobila sam ovu kremu od drugarice pre neke 2 nedelje...Malo sam se plasila da je isprobam na licu jer mi prosla Niveina krema nije odgovarala,medjutim ispostavilo se da je ova odlicna! *O* Lice je super brzo upije,ne ostane masno,nije mi izazvala nikakve reakcije a provalila sam i da je odlicna kao podloga za tecni puder ili BB kremu.Definitivno cu kupiti novu kutiju :3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I povoljna je tako da mi je baš drago da je sve više djevojaka kojima odgovara :)
      Hvala što si podijelila iskustvo sa nama <3

      Izbriši
  8. Meni je odlicana, koristim je za lice, i uvijek samo nivea.Meni predobra 😊

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja sam je koristila super je krema

    OdgovoriIzbriši
  10. Oduvjek koristim nivea proizvode ali me iznova iznenade kreme za hidrataciju i njegu koze...obozavam ih...nivea❤

    OdgovoriIzbriši