ponedjeljak, 18. travnja 2016.

#REPORT: COSMETIC NEWS OPATIJA 2016

Kao što ste mogli vidjeti na Facebook stranici, za vikend sam si isplanirala skoknuti do Opatije gdje se održavao 23. Međunarodni sajam kozmetike i Wellnessa- Cosmetic news 2016. S obzirom na količinu obaveza bio je to brzinski obilazak, no ni da je bilo više vremena vjerojatno se nebi radi čega imala dulje zadržavati. Nažalost je situacija prošlih godina takva da od ovog sajma opravdano sve manje i manje očekujem. Ne znam koliko ste upoznati, no Sportsko kongresni centar u Opatiji tek je odnedavno domaćin ovoga sajma, dok je prije to bila Kristalna dvorana hotela Kvarner u kojoj smatram da su se odvile najbolje godine ovog događanja. Odlično je što se u sklopu centra nalazi garaža, pa ste time pošteđeni traženja parkirnog mjesta po Opatiji što zna biti prilično zahtjevan zadatak i što bi se moglo smjestiti puno više izlagača kada bi to okolnosti tražile.


Da ne duljim, evo me na ulazu na sajam. Ulazu koji se nije plaćao!
Prostor za izlagače je velik , no nije bila popunjena ni polovica dvorane, pa se sve jako brzo dalo obići. Meni je u prilog išlo i to što u vrijeme kada sam došla nije bilo gužve.
Čini mi se da je ove godine bilo manje izlagača nego proteklih godina.
Na popisu iz brošure koju sam dobila na ulazu nalazi ih se 40, iako se ja u tu brojku nikada ne bi zaklela jer stvarno nije izgledalo kao da ih je bilo toliko.

Navodim izlagače prema brošuri: Iskra Medical, Make Art School, Agoram, Studio Kim, Skansi Zagreb, Nardus N.T., EFB Beaute salon Fancy, Linea Divine, Aromara, Medelior, Califit klub zdravlja, Wellbis-Fransanel, Valica, Dia domaća radinost, Apartmani Lapaž Toplice Sveti Martin, Prirodna ljepota, Nexgenails, Makeup studio Bella, Orchis, Kozmetički salon Valentina, IFM, Callegari, Salon ljepote Suzi, Crystal nails elit-stil, Kozmetika Feniks, AD-DA, Učilište Lovran, Centar za prirodoslovne studije, Permagnus cras, Protega, Forza professional, LAH, Na-ru-ro Abalico, Interkor, Uberrime, Life Style TV, Specijalistička ordinacija Tamara Sinožić, Udruženje obrtnika Rijeka, Z-505, Fito aroma.

U odnosu na protekle godine bilo  je više izlagača koji nude razne tečajeve i usavršavanja, među njima i škola Callegari, te Make Art School iz Treviza (Italija).


Razveselilo me i što je prirodna kozmetika prisutnija nego ikad na ovome sajmu.  Iskoristila sam priliku popričati sa simpatičnom ženom na Aromarinom pultu i doznati neke informacije koje su me zanimale vezane uz njihov asortiman.


Što se noktarica tiče, mislim da njih ovaj sajam nije previše oduševio jer je u odnosu na prethodne godine tu najprimjetniji pad u broju i kvaliteti izlagača. Tu su već godinama prisutni Abalico i Nardus koje bi jedine istakla u toj kategoriji. Naravno, hrpa je tu boja gelova za nokte (na slici su Abalico gelovi u boji), lakova i naljepnica, no čini me se da se ništa inventivno nije unjelo u sam proces geliranja noktiju. Čak mi se čini i da se na mnogo manje pultova nudile usluge manikiranja i geliranja što je svih godina do sada bilo jako popularno (na slici u izradi nokti dipping nails metodom).



U aparate se nisam previše gurala jer je bilo manje vremena, a vjerujem i da to više zanima vlasnike salona i centara za ljepotu koji si ih (vjerojatno jedini) mogu priuštiti.

Na nekoliko se mjesta nudila usluga šminkanja, no količina šminke koju se moglo kupiti na sajmu stala bi u jedna kolica iz nekog marketa. Prilično očajna ponuda i veliko razočarenje za ljubiteljice šminke! Fotografirala sam stalak Mesauda kozmetike kod izlagača Kozmetika Feniks sa kojeg nisam ništa odabrala, no tu sam obnovila zalihe patrona voska za depilaciju. Inače, Kozmetici Feniks sam se jako veselila i vjerojatno sam zato i ostala najviše razočarana njihovom ponudom koja je u odnosu na protekle godine oskudna.



Moglo se isprobati metodu That´so Beauty Esspreso koja koži daje preplanuli ili jako preplanuli izgled ili svježi posvjetljeni izgled. Radi se dakle o tri nijanse: Capuccino, Espresso i Late koje se špricaju na kožu i trebale bi trajati određeno vrijeme. Novost je da se koža može privremeno posvijetliti. Ako vas zanimaju takve stvari slobodno istražite stranicu thatso.it.


Bilo je i odličnih ponuda za ugradnju trepavica, no kako još uvijek nisam ništa manje skeptična prema tome, tu se nisam puno zadržavala.


Nažalost, nakon srednje škole sam prestala odlaziti na seminare koji se održavaju u sklopu sajma i o tome vam nemam puno za napisati. Teme su bile većinom prilagođene vlasnicima kozmetičkih i Wellness centara, pa sumnjam da bi mi puno koristile.
Žalim isključivo zbog izlaganja Studia Belle iz Slovenije o tehnikama šminkanja za vjenčanja.

Ni na natjecanja u geliranju noktiju i šminkanju nisam stigla otići da vam prenesem koju fotografiju i djelić atmosfere, no vjerujem da će se za to pobrinuti organizatori na njihovom profiilu ili službenoj stranici. Tema je bila Frida Kahlo.

Nadam se da sam one koji su preskočili sajam utješila time što nisu puno propustili, a one koji tek planiraju doći naredne godine, nisam obeshrabrila u tom naumu. Meni je kao osobi koja se ne nalazi u kozmetičkoj industriji ovogodišnji sajam bio pomalo dosadnjikav i već viđen, no to ne mora značiti da je takav bio i onima koji su došli s određenim planovima za unaprjeđenje svog poslovanja ili usavršavanje kroz određene seminare.

Do slijedećeg posta, voli vas Iva!





4 komentara:

  1. Dobro da si nam se javila... nismo išle

    OdgovoriIzbriši
  2. Negdje sam već nešto čitala o ovome i ta blogerica je isto bila razočarana. Ali barem vam se tako nešto održava u gradu, za razliku od Slavonije :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma rijetka su ti i ovdje događanja...na kapaljku...to je nešto na čemu bi se trebalo raditi, ali mi se čini da ljudi nisu nešto zainteresirani za to uopće :/
      Nije toliko razočarenje jer se nisam ničem previše nadala, ali me malo obeshrabri uopće ideja da iduće godine idem kad ima sve manje i manje za vidjet!

      Izbriši