četvrtak, 23. lipnja 2016.

#RECENZIJA: Benefit the POREfessional

Ako ste jučer svratili na Facebook stranicu Beauty kutka by Iva vjerojatno ste primjetili moju sreću što sam ljetni semestar svoje druge godine studija privela kraju. Ako i niste bili na Facebooku, ali redovito pratite blog, sigurno vam nije promaklo da sam se od početka mjeseca prilično opustila i da sam ovdje bila manje aktivna nego inače, razlog sada znate- bilo je teško, više puta nisam vjerovala u sebe, ali trud se isplatio i moje ljeto je započelo sa kalendarskim prvim danom ljeta bez dosadnih ispita koji su me možda mogli čekati na drugom roku i sada je vrijeme da nadoknadim propušteno! :)

Obećala sam vam empties post i on sigurno stiže na blog kroz koji dan, ali prije toga želim ispuniti obećanje dano kolegicama koje su me pitale za Benefitov POREfessional i moje iskustvo sa njime. O mojoj dobroj namjeri, ali nedostatku vremena govori i to što slike čekaju spremne već najmanje mjesec dana. No dobro, sada sam se raspisala oko više manje nebitnoga i tako bi vjerojatno mogla do prekosutra, ali vjerujem da ste na recenziju kliknuli jer vas zanima upravo ona, a ne moja oduševljenost uzrokovana bezbrižnim buđenjem i naletom viška energije i slobodnog vremena.


Dakle, Benefit the POREfessional. Opisuju ga kao balzam koji minimalizira vidljivost pora i finih linija, namijenjen svim tipovima kože.
Možete ga kupiti u full size izdanju od 44 mililitra (57 eura), manjem pakiranju od 22 mililitra (35 eura) ili u putnom pakiranju, kakvo je i moje, od 7,5 mililitara za 12,50 eura. 


Pakiranje je preslatko. Definitivno ima nešto u tim Benefitovim ambalažama (theBalmovim također) i nazivima proizvoda što vas jednostavno privuku da ih isprobate. 
Kombinacija vanilija bijele i baby plave boje na kartonskoj ambalaži sa istovjetnom tubicom unutar nje. Tubici nemam što prigovoriti. Od mekane je plastike, manjeg otvora i iz nje ne izlazi ono što ne želite da izađe.


Unutar ambalaže, dobivate kartončić sa uputama za nanošenje. Balzam možete koristiti prije nanošenja tekuće podloge i nakon nje. O ovoj drugoj varijanti vam neću pisati jer primere nikad ne nanosim preko tekućih podloga. Nanosi se utapkavanjem na područja gdje su vaše pore vidljive (proširene) ili na područja na kojima želite smanjiti vidljivost finih linija. Nikako vam ne savjetujem da primer nanosite na cijelo lice jer bi vas mogao isušiti!


Balzam je lagane silikonske teksture, boje breskve, te primjetnog, ali ugodnog mirisa. Kao što sam već napisala, nanosi se utapkavanjem na problematična područja, brzo se upija, te je koža nakon nanošenja zaglađena pod prstima, te matirana. Lagana tekstura ne osjeti se na koži, no imajte u vidu da se radi o slikonskom primeru i da na lice nanosite sastojke za koje nebi bilo nikakvo iznenađenje da vam na licu ne odgovaraju. 
Moje lice nije ni na koji način reagiralo na ovaj proizvod.


E a sad o onom najbitnijem- "PORES...now you see ´em, now you don´t!".  
Da li je to zbilja tako?
Nažalost, na mojoj se koži nije potvrdilo. Možda sad ih vidim, netom poslije malo manje, ali pore nikako nisu značajno umanjene. Također, isti slabašni učinak ima i na fine linije.
Primere za minimaliziranje vidljivosti pora koristim na predjelu oko nosa i na obrazima, a kada već svjesno nanosim na lice nešto što ne smatram najljubaznijim prema koži, zbilja očekujem da djeluje!
Balzam mi nije puno napravio ni po pitanju dugotrajnijeg matiranja t zone.

Na slici ćete možda primjetiti lagani blur efekt i razliku između prve i poslijednje slike. Ako i ne primjetite, ne brinite, nije do dioptrije.


Balzam ćete morati potrošiti u roku od 12 mjeseci što vam sa manjim pakiranjem neće biti nikakav problem jer sumnjam da može izdržati dulje od mjesec i pol svakodnevnog korištenja u malim količinama. Sastojke možete vidjeti niže. Definitivno su poražavajući za proizvod za koji ćete izdvojiti poveću količinu novaca.


Ovaj se POREfesionalac na svojem zadatku pokazao kao pravi amater. Izgleda da je skupo plaćen za posao koji ne obavlja najbolje. Zaključujem kako je proizvod učinka poput ovoga koji mi je pružio Benefit the POREfessional moguće postići i onima puno nižeg cjenovnog ranga, a još uvjerenije tvrdim da postoji čitav niz onih koji za manju cijenu, svoj posao obavljaju bolje. Smatram da je ovo još samo jedan hype bez pokrića koji je pokrenula strana YouTube scena.

Jeste li isprobali Benefit the POREfessional balzam za minimaliziranje pora?
Koje primere koristite u tu svrhu i koristite li ih uopće?
Pišite mi! :)






Broj komentara: 16:

  1. Nisam isprobala, hvala za recenziju, sad znam da ništa nisam propustila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jedno skupo ništa ;)
      nema na čemu, tu smo da si međusobno olakšamo :)

      Izbriši
  2. Baš mi je drago da si se vratila. Neko vrijeme sam si ga jako željela dok sam se tek počela uhodavati u primere ali sad mi nije žao. Često neki proizvod prodaje samo ime...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Preveliki mi ovo užitak pruža da bi ga samo tako zapostavljala :)
      Uglavnom i kupujemo zbog imena i onda se iznenadimo kada nas oduševe proizvodi koje je rijetko tko uopće spomenuo...čar je upravo u tim nerazvikanim proizvodima ;)

      Izbriši
  3. drago mi je da se nisam zaletila :) jer izgleda i činio se dosta zanimljivim..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svih nas je kupila simpatična ambalaža..šteta što je ta simpatičnost izostala unutar nje :(

      Izbriši
  4. Heheh baš dobro šta si pisala ovu recenziju jer ga škicam već neko vrijeme...jako je skup a očito nedovoljno dobar... Za te pare čovjek očekuje savršenstvo,zar ne

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma čak i da je samo dobar, a ne savršen, već bi bilo lakše oprostit mu cijenu..usporedbe radi Nyxovi primeri su oko 100 kuna otprilike (30 ml), a rekla bi da je svaki pojedini (od onih koje sam isprobala) bolji od ovoga..
      Ako već hoćeš izdvojiti novac, za pore definitivno moja preporuka je UD Porefection :)

      Izbriši
  5. Jako mi je drago da si napravila ovu recenziju jer sam ga i ja nedavno kupila, upravo zato sto imam problem sa velikim porama oko nosa..uzela sam najmanje pakiranje i sva sreca da jesam!! Jako jako sam se razocarala, stvarno puno price i obecanja no za sto, a cijena nijr bas niska ��
    i mogu reci da jos neki proizvodi od benefita ne ispunjavaju svoju funkciju, jedino je ambalaza slatka. Inace pteferiram too faced koji opravdava svoje cijene, dok me Benefit frustrira!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Žao mi je da si i ti ostala razočarana..i baš to što kažeš- puno priče i obećanja ni za što! Možda nas proizvod nebi toliko ni razočarao da zbog toga nismo puno očekivale..cijena naravno nema veze sa zdravim razumom!
      Vidjela sam da Too Faced ima nekoliko primera za lice, njih mi je želja isprobati :)

      Izbriši
    2. Ali, obzirom da sam htjela potrositi taj nesretni primer, probala sam.ga samo vrhom prsta utapkati sa svake strane nosa NAKON tekuce podloge ili sto vec koristis, i to maaalo bolje radi nego kad ga stavis prije. znam da je neobicno tako ga staviti, ali na taj.nacin meni uspije napraviti malu razliku...nakon toga fiksiram transparentnim puderom, ali naravno, cim se koza ponovo zamasti, pore su opet vidljive..mislim da jednostavno s ovim proizvodom nije moguce rijesiti u potpunosti nas problem velikih pora (govorim za sebe barem)..to mozda radi na curama koje imaju trk.nesto malo izrazene pore.
      ja sam.planirala probati garnier blur 5 seconds ili kak se vec zove..je li taj dobar ili takodjer pusto obecanje?

      Izbriši
    3. Ono što je najtragičnije u mojem slučaju je to da nemam uopće jako proširene pore...pokušat ću i na ovaj drugi način, ali jednostavno to mi nije način na koji bi koristila bilo koji primer..
      Garnierov Blur sam pred koji dan držala u rukama i nećkala se hoću li ga uzet ili ne..na kraju nisam, ali mislim da ću se vratiti po njega ili po Lorealovu matirajuću bazu, pa budem tipkala dojmove :)

      Izbriši
  6. Ja se ne slazem. Meni su s njim pore puno manje vidljive i definitivno mi produzi trajanje sminke. Ali ako trazis nesto hardcore za pore uzmi Diorov primer, on je cudo za one koji imaju bas prosirene pore.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sreća pa nemamo svi istu kožu- ovo je moje iskustvo što ne znači da se svačije mora podudarati sa njim. Tim bolje ako je netko potrošio i nije se opekao! Diorov sam probala i nema toga što bi me uvjerilo da izdvojim tolike novce za jedan primer.
      Iskreno, nisam sigurna ima li ti uopće što u sastavu produžiti trajanje šminke, no ako si zadovoljna kako ti djeluje na pore znači da primarnu funkciju obavlja...činjenica je da umanji vidljivost pora, no u usporedbi sa svim drugim primerima koje sam isprobala ili koristila, omjer cijene i kvalitete ovoga mi je među lošijima :/

      Izbriši