utorak, 26. srpnja 2016.

#Dnevna i noćna rutina čišćenja i njege lica /2/

Za danas sam vam se odlučila pisati o trenutnoj rutini čišćenja i njege kože lica (vrata, dekoltea).
Ovo je drugi post o čišćenju i njezi lica koji pišem na blogu- prethodni možete pročitati OVDJE.
Ideja kod pisanja ovakvih postova mi je u davanju smjernica onima koji su se pronašli u mom tipu i stanju kože, a jednostavno ne znaju odakle krenuti kada su u pitanju čišćenje i njega.
Sad već po ne znam koji put ponavljam kako sam vlasnica mješovite kože, obraza koji su normalni i
t zone koja je masna. Većih problem u vidu akni nemam, no borim se sa zatvorenim komedonima na području brade i otvorenim (miteserima) na području nosa. U odnosu na prošli post, koža mi više nije u stanju dehidracije, te sam uglavnom posvećena održavanju razine vlažnosti, smanjivanju lučenja sebuma i ujednačavanju boje tena. Tu je naravno i neizostavna zaštita od štetnih utjecaja sunčevih zraka kojoj ljeti uvijek posvećujem veću pažnju.
Kako sam većinu proizvoda recenzirala ili recenzije slijede uskoro, ovo će biti kraći post koji služi kao pregled proizvoda koje koristim sad već dulji period, a na vama je onda da pitate ono što mi je promaklo u recenziji ili vas zanima. Linkove postojećih recenzija naći ćete u postu, a one koje tek trebaju biti napisane, očekujte kroz kratko vrijeme. Ako želite i da sa nekom požurim, to mi uvijek možete napisati u komentarima :)

ČIŠĆENJE KOŽE
Vichy Purete Thermale Svježi gel za čišćenje osjetljive kože lica
Avene Blago mlijeko za čišćenje
Avene Micelarni losion
*Mixa Tonik za čišćenje lica za osjetljivu i kožu sklonu reakcijama


Kako jutro tako i odlazak u krevet započinju sa neizostavnim čišćenjem lica od nakupljenih nečistoća i šminke. U jutarnjoj rutini koristim Vichy Purete Thermale Svježi gel za čišćenje osjetljive kože lica koji sam uvela nedavno i jako sam zadovoljna načinom na koji čisti lice, osvježavajućim efektom koji na njega ima i time što ne isušuje kožu kako to ovakvi gelovi imaju naviku činiti. Nakon gela slijedi Mixin tonik koji je zajednički i u jutarnjoj i u večernjoj njezi. O toniku ste već toliko puta mogli čitati same riječi hvale, pa se neću ponavljati. Za razliku od jutra koje počinjem gelom, večer završavam skidanjem šminke najprije Avene Micelarnim losionom, a zatim i  Avene Blagim mlijekom za čišćenje (znam ga zamijeniti i Mixinim mlijekom zbog njegove nešto više cijene). Više sam puta spominjala kako mi isključivo čišćenje kože lica micelarnim otopinama nije prihvatljivo jer jednostavno ne osjećam da mi je lice nakon toga čisto.Micelarnim otopinama si pomažem da skinem najveći dio šminke sa očiju kako istu nebi dalje razvlačila mlijekom po licu i veći dio podloge. Tu mi već neko vrijeme apsolutni favorit Avene micelarni losion, a Avene Blago mlijeko za čišćenje sam vam nahvalila još davno u prvom postu o čišćenju i njezi kože. Napominjem kako je korištenje različitih čistilica u jutarnjoj i večernjoj rutini (u mome slučaju Vichy gela i Avene mlijeka) apsolutno nepotrebno i kako je to više dio moje znatiželje za isprobavanjem novih proizvoda nego ičeg drugog. Kada bi birala između ova dva proizvoda, svakako bi odabrala mlijeko jer je blaže, učinkovitije uklanja šminku i ne postoji ni najmanja sumnja da bi mi moglo isušivati kožu. Što god vi za sebe izabrali, najbitnije je da vam takav proizvod nakon umivanja sa lica ne izaziva reakcije, suhoću niti zatezanje kože. U pravilu su gelovi primjereniji za upotrebu na masnoj koži, a mlijeka kod suhe, pa vam i to može biti vodilja kod odabira proizvoda za čišćenje, no svakako imajte na umu da su vaša koža i njezine reakcije jedina pravila koja u ovome sportu vrijede.
Također, iskreno se nadam da je svima jasno kako micelarna i tonik nisu jedno te isto i kako bi vam tonik trebao biti neizostavan dio u rutini čišćenja jer tonikom osim što u potpunosti uklanjate sredstvo za čišćenje koje vam je ostalo na licu nakon umivanja (i vodeni kamenac), vraćate i prirodnu kiselost koži, te je tako pripremate za daljnju njegu.

*Kao što to obično biva, nakon što sam ustalila rutinu čišćenja i njege kože, Mixa se odlučila na povlačenje svog tonika za osjetljivu kožu i sada nakon što potrošim preostale zalihe, prisiljena sam tražiti zamjenu. 
Svaki prijedlog je dobrodošao. Tonik kakav tražim mora biti blag, bez alkohola, namijenjen osjetljivoj koži, solidnog sastava i prihvatljive cijene. Alternativa mi je Avene Blagi zaštitni losion, no svakako ću je se potruditi izbjeći jer mi njegova cijena nije prihvatljiva (kroz duži vremenski period pogotovo).*

NJEGA KOŽE
Annemarie Borlind Aqua Nature hidratantni hijaluronski serum
Annemarie Borlind Natural Beauty Orange Blossom Energizer
Avene Hydrance Optimale UV Legere krema (normalna/mješovita koža)
Avene Hydrance Optimale Legere krema (normalna/mješovita koža)
Nivea Care krema za lice i tijelo
Balea Hidratantna krema sa Ureom za područje oko očiju
Clinique Pep-Start okoloočna krema


Nakon čišćenja i toniziranja kože na redu je njega. Već dulje vrijeme izmijenjujem dva seruma o kojima sam vam pisala, točnije Annemarie Borlind Hidratantni hijaluronski serum i Orange Blossom Energizer. Hidratantni serum najčešće koristim ujutro dok je navečer red na Orange Blossom Energizer jer sam primjetila da tokom noći čini čuda za moju kožu. Oba imaju svoju recenziju i u njima je detaljno napisano sve što bi vas moglo zanimati, pa neću duljiti. Zatim slijede Avene Hydrance Optimale UV Legere krema za dan i ista krema bez zaštitnog faktora za noć. Ukoliko me dulje pratite, ni ove vam kreme neće biti neka novost. Koristim ih sa prekidima dulji niz godina i smatram da su jedne od najboljih hidratantnih krema ljekarničkog ranga koje ujedno i matiraju i sa kojima ste sigurni od neželjenih reakcija na koži. UV Legere krema ima svoju recenziju, dok krema bez zaštitnog faktora nema, a vjerojatno je neću ni pisati iz razloga što su to, izuzev tog zaštitnog faktora (koji se ne preporuča nanositi noću na lice), u suštini gotovo iste kreme.
Svakako je važno da ne zaboravite njegovati i vrat, te dekolte. Nedavno sam potrošila Nivea Care kremu koju namjeravam ponovno kupiti. Bitno je da krema koju koristite na tom području bude hranjivija (malo masnija), te da ne preskačete taj dio njege jer njegovano lice ne ide sa obješenom kožom na vratu.
Njegu završavam sa okoloočnom kremom i to Clinique Pep-Start koju koristim u dnevnoj njezi prije šminkanja, te Baleinom Hidratantnom kremom sa ureom uvečer. Ponovno koristim dva proizvoda, no ovaj put iz jednostavnih financijskih razloga. Sa obje kreme sam zadovoljna, no Clinique Pep-Start mi je prilično skupa (iako za high end proizvod ima nisku cijenu), pa tako Pep-Start koristim kao podlogu prije korektora jer čini instant razliku na okoloočnom području što se tiče volumena kože, diskoloracija, natečenosti i općenito svježijeg izgleda, a Baleinu kremu uvečer. Šteta mi je koristiti Clinique kremicu dva puta dnevno jer je i Baleina sasvim zadovoljavajuća za hidrataciju tijekom noći, a razlike koju Pep-Start napravi na okoloočnom području prije šminkanja se ne želim tako brzo odreći, pa je zato dakle štedim. Clinique Pep-Start mi je jedna od idućih planiranih recenzija, no i bez nje smatram da nećete ni najmanje pogriješiti ukoliko se odlučite na tu investiciju.

ZAŠTITA OD SUNCA
Avene Sun Krema SPF 50+

Tu nemam što puno pisati. Bez zaštitnog faktora nećete izaći na sunce ako volite svoju kožu i želite da ona još dugo voli vas. Kratko i jasno.
Avene Sun Krema SPF 50+ sam tek počela koristiti, pa još nemam formirani stav o njoj, no zasigurno možete očekivati recenziju kroz neko vrijeme. Ono što me u ovome trenutku najviše zabrinjava je brzina kojom se troši.


To bi za ovaj put bilo sve. Ukratko sam vam dala uvid u rutinu čišćenja i njege kože kakvu sad imam već nekoliko mjeseci. Nažalost, prisiljena sam mijenjati tonik, a uskoro ću se morati baciti i u potragu za novim serumom kojime ću zamijeniti (gotovo prazan) Annemarie Borlind Orange Blossom Energizer u večernjoj njezi.  Jako su me zainteresirali Nuxe Nuxellence Detox noćni fluid i Novexpert Booster serum sa vitaminom C, pa ako ste neki isprobali mi slobodno pišite u komentarima vaše dojmove.
Za ostatak proizvoda vjerujem da će još neko vrijeme ostati isti (bar do zime).

Bez kojih proizvoda ne prolazi vaša rutina čišćenja i njege kože?
Jeste li isprobali nešto od ovih proizvoda?
Pišite mi! :)





2 komentara:

  1. od cijele hrpice isprobala sam samo mixin tonik i slazem se s tobom da mixa uvijek mora povlacit proizvod za koji se taman vezemo haha, tako je bilo i sa proslim tonikom bio je u narancastom pakiranju, nadam se da ce za zamjenu izbaciti nesto slicno

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nažalost neće neko vrijeme ako je vjerovati odgovoru koji sam dobila od njih prije nekoliko dana...ma nema smisla ni navikavat se na nešto kad baš uvijek ti proizvodi budu povučeni :(

      Izbriši