četvrtak, 25. kolovoza 2016.

#RECENZIJA: BIOBAZA Sun & Sea Forever

Ovo ljeto sam na moru bila svega tri puta i sada kada ni nakon ljetovanja koje je nažalost neslavno i prerano završilo nemam ni sat više proveden na moru i sunčanje mi se svelo uglavnom na ležanje na ležaljci u dvorištu, vrijeme je da napišem ovaj post. Pitanje je bilo sad ili nikad jer ljeto pomalo odlazi i krajnje je vrijeme da uhvatite još malo boje ako do sada niste. I ne očajavajte ako poput mene niste skloni tamnjenju i vječito ste bijeli da bijelji ne možete biti jer ima spasa. Danas vam pišem o proizvodima iz Biobazine Sun & Sea Forever linije- Biobaza Sun Supertanning marmeladi, odnosno pekmezu za brzo tamnjenje i brončanu put i Bee Balm Sun Therapy balzamu za usne sa mrkvom.


Biobaza Sun tonirani je pekmez bogat karotenoidima iz ekstrakta mrkve i oraha, te njegujućim uljima nevena i masline koje koža obožava. Pružit će koži sjaj i hidrataciju, te potaknuti intenzivno tamnjenje i postizanje brončane puti. Nakon nanošenja, koža je svilena, meka i lagano tonirana.
Nanjeti na čistu i suhu kožu prije izlaganja suncu, te nakon kupanja. Ne sadrži umjetne zaštitne filtere. Preporuča se za kožu koja je otporna na sunce ili je već postigla preplanuli ten.
Ne preporučuje se osobama osjetljive kože i svijetle puti, kao ni djeci. Ne ostajati predugo na suncu, iako koristite proizvod za sunčanje. Ne izlagati novorođenčad i malu djecu direktno suncu. Prekomjerno sunčanje ozbiljno ugrožava zdravlje.



Za početak sam vam htjela napisati pokoju riječ o ambalaži samoga pekmeza.
Pekmez dolazi u narančastoj kartonskoj kutiji koja štiti bijelu plastičnu teglicu sa njezinih 250 mililitara proizvoda. Plastika od koje je izrađena teglica dovoljno je čvrsta je i sigurni ste da neće puknuti, no pripazite  da je ne držite predugo na suncu jer bi mogla omekšati, a kako se čep samo klikne na nju moglo bi se dogoditi da sakupljate sadržaj teglice po torbi (preporuka je da je spremite u zasebnu vrećicu). Ambalaža kao ambalaža, nije loša, ali svakako ima prostora za njezina poboljšanja u budućnosti. Lagala bi kada bi rekla da ovaj proizvod nebi voljela vidjeti u nekakvoj tubici na policama drogerija kada ga iduće godine budem kupovala.

Sam pekmez je smeđe boje, prilično gust i intenzivnog mirisa. Nužno ga je čuvati na suhim mjestima i temperaturama do 25°C. Ne brinite ako prilikom izlaganja vrućinama omekša ili se lagano izdvoji ulje jer ćete s obzirom na specifičan miris primjetiti ukoliko dođe do kvarenja.


Uputstva u kojima se pekmez ne preporuča osobama svjetle puti (a ja sam izuzetno svjetloputa) ignorirala sam, te pekmez nanosila nakon uobičajenog zaštitnog faktora ŠTO SAVJETUJEM I VAMA bez obzira na vašu put (50, pa kasnije 20) prije izlaganja suncu. Kao što sam već napisala, gušće je teksture, pa ga je nužno pažljivo umasirati u kožu da vam nebi ostale fleke po tijelu. Po nanošenju, koža je glatka, mekana i sjajna, a dobiva i laganu boju zahvaljujući toniranosti pekmeza. Zbog te toniranosti, morati ćete pripaziti i na fleke po odjeći i kupaćem stoga nebi bilo loše kada bi pekmez nanosili onda kada imate neki tamniji kupaći na sebi. Po pitanju tih fleka bila sam upozorena prilikom kupovine kada mi je djelatnica drogerije rekla da radije uzmem pekmez u obliku ulja (Biobaza Dry Sunning Oil), no s obzirom da mi je većina kupaćih tamnija, nisam toliko marila za to. Preporuka vam je svakako ako želite izbjeći mrlje da probate sa uljem, iako ne garantiram jer sama nisam isprobala.

Ono što je najbitnije kod ovog pekmeza je to da zbilja djeluje. U postu sa favoritima sam vam napisala da sam boju koju inače ne dobijem čitavo ljeto dobila nakon dva izlaganja suncu i to oba puta po samo sat vremena (nisam osoba koja se pretjerano voli sunčati). Iznenadilo me i što se razlika vidjela već nakon prvog sunčanja! Uz to što mi je osigurao lijepu blago preplanulu, zdravu i brončanu put, nahranio mi je kožu, te je učinio svilenkasto mekanom. Pametnome dosta! :)

Sastojke možete vidjeti ispod. Pekmez ne sadrži parabene, sintetičke mirise ni boje. Rok trajanja je 12 mjeseci od otvaranja. Sastojci su 100% prirodnog podrijetla, a dio prirodni sirovina potječe iz Hrvatske-mrkva, orah, maslina i smilje. Mrkva je bogata karotenoidima koji čuvaju strukturu i funkciju membrane stanica kože i smanjuju oštećenja od UV zračenja. Ulje mrkve pospješuje tamnjenje i daje koži lijepu brončanu boju. Kakao maslac intenzivno hidratizira i blago je vodootporan. Ekstrakt oraha djeluje umirujuće, ulje masline pruža dubinsku hidrataciju, a nevenovo ulje smiruje nadraženu kožu i potiče regeneraciju. 


Cijena: 79,90 kuna za 250 mililitara proizvoda.


Biobaza Bee Balm Sun Therapy formula:
-sadrži ulja mrkve, lješnjaka i čileanske maline s prirodnim faktorom
-sadrži vitamin E koji štiti od oksidativnog stresa
-100% hidratizira, njeguje i omekšava usne izložene suncu


Kao što sam i rekla, nakon ova dva Biobazina balzama (KLIK) o kojima ste imali prilike čitati, kupila sam i treći i to ovaj iz Sun & Sea Forever linije sa zaštitnim faktorom 15. Što se tiče njegove učinkovitosti, mišljenje mi se nije ni najmanje promijenilo u odnosu na prethodna dva. I dalje stoji iza toga da je Biobaza napravila odličan posao sa svojim balzamima.

Balzam je narančaste boje, masnije teksture, a na usnama ostavlja blagi bezbojni sjaj. Miris mu je prebožanstven, pravi ljetni i vjerojatno ću ga kupiti zimi samo da prizovem sjećanje na morske uspomene. Usne su nakon korištenja njegovane, meke, a ako je vjerovati zaštitnom faktoru i djelomično zaštićene od sunca. Jedino što mu ne ide u prilog je slaba otpornost na vrućine pri kojima je sklon rastopiti se, pa ga nakon prvog odlaska na plažu više nisam nosila u torbi.


Sastojke vam donosim na slici ispod, a rok upotrebe je 12 mjeseci od otvaranja.


Cijena: 19,90 kuna za 4,5 grama proizvoda.

Jeste li isprobali neki proizvod iz Biobazine Sun & Sea Forever linije?
Pišite mi! :)




Broj komentara: 8:

  1. Isprobala sam Biobaza Dry Sunning Oil ulje koje je tebi preporučila prodavačica, da ne uprljaš odjeću to je ujedno bio i moj razlog zašto sam kupila ulje,a ne ovaj gelasti pekmez. Više volim kremaste i gelaste proizvode. Druge godine kupujem tamniji badić pa ću i ovaj pekmez. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hehe, a i ja sam više za gušće proizvode za sunčanje,tamnjenje i sl. :)
      Je ti radilo fleke to ulje?

      Izbriši
  2. Balzam je fenomenalan :)
    Pekmez nisam probala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Predivno miriši, prirodan je i učinkovit...što ti više treba :D
      Ako budeš u prilici, isprobaj :)

      Izbriši
  3. Ambalaža pekmeza me prošlo ljeto, a identična ambalaži glinene anticelulitne maske za tijelo od Biobaze izuzetno nervirala. Pa ipak, prošle godine mi je pomogla da dobijem koliko toliko boje i bila sam zadovoljna njome. Nije mi ostavila nikakve fleke.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Žao mi je da te ambalaža nervirala..mene nije toliko, ali pazila sam više nego uobičajeno ;)

      Izbriši
    2. Ma dobro, možda sam malo pretjerala, ali volim da mi sva kozmetika uvijek bude uredna, a ovi nabori na poklopcu nisu moj " cup of tea ". No, dobro, bitno je da je riječ o dobrom proizvodu. :)

      Izbriši
  4. Ne brini, ima ambalaža koje i mene nerviraju ;)
    Istina je da je najbitnije ono unutra, pa ako je proizvod dobar, na ambalažu se da malo i zažmiriti :)

    OdgovoriIzbriši