nedjelja, 14. kolovoza 2016.

#RECENZIJA: Vichy Purete Thermale Svježi gel za čišćenje osjetljive kože lica

Ako se sjećate nedavnog posta o rutini čišćenja i njege kože, poznato vam je i da dugujem recenzije nekoliko proizvoda, a među njima i onu Vichy Purete Thermale Svježeg gela za čišćenje osjetljive kože lica o kojem vam danas pišem. Kada su čistilice za lice u pitanju, tu se uglavnom držim provjerenih proizvoda i nisam sklona svaki mjesec kupovati nešto novo samo radi isprobavanja. Tako ni ovaj gel nije slučajno dospio u moje ruke, već sam u nekoliko navrata dobila njegov tester u ljekarni, svidio mi se i nakon nekoliko potrošenih vrećica testera, odlučila sam ga kupiti.


Za početak nekoliko osnovnih informacija o samoj ambalaži. Vichy Purete Thermale Svježi gel za čišćenje dolazi u čvrstoj plavoj plastičnoj ambalaži sa pumpicom u količini od 200 mililitara (izdašna količina ako uzmemo u obzir da se iznenađujuće sporo troši). Pumpica jako lijepo dozira proizvod, a veliki plus je i što se može "zaključati" kako gel nebi curio u slučaju da ga nosite u torbi. Ambalaža kao takva, mene u potpunosti zadovoljava i ne nalazim joj zamjerku.

Iz Vichyja za ovaj gel kažu:


Uklanja nečistoće i čestice zagađenja. Ublažava tegobe izazvane kalcitima iz "tvrde" vode. Otkrijte učinkovitost čišćenja vodom bez isušivanja kože i osjećaja neugode.

Za osjetljivu kožu.


Gel je srednje gust, prozirne boje i blagog cvjetno-voćnog mirisa. U dodiru sa vlažnom kožom lica pretvara se u finu gustu i hidratantnu pjenu koja će razmaziti vaša osjetila i kožu očistiti od nečistoća ostavljajući je mekanom i svježom.  Preporuča se izbjegavati ga u području oko očiju, te ukoliko dođe do kontakta, odmah isprati sa puno vode, no nisam primjetila nikakve značajnije reakcije niti sam pretjerano na to pazila.
Nije namijenjen skidanju šminke, pa prije umivanja savjetujem skidanje šminke nekom od micelarnih otopina. Upravo iz razloga što mi je Avene Blago mlijeko za čišćenje učinkovitije u uklanjanju ostataka šminke, ovaj proizvod nisam koristila u večernjoj, već u jutarnjoj rutini čišćenja lica i sa njime sam u potpunosti zadovoljna.


Konačni sud:

Vichy Purete Thermale Svježi gel za čišćenje efikasan je i osvježavajući proizvod za čišćenje lica od nečistoća. Nježna pjena i blagi ugodan miris gela koji ne isušuje kožu, za mene je dobitna kombinacija za jutarnje razbuđivanje i čišćenje lica od nakupljenih nečistoća i sebuma tijekom noći. Koža nakon umivanja ostaje čista, glatka, svježa i blistava bez osjećaja zatezanja.

Gel treba potrošiti u roku od 12 mjeseci od otvaranja, a sastojke možete vidjeti niže. Proizvod je dermatološki ispitan, hipoalergen i bez parabena! Posebnost mu je što je obogaćen ekstraktom biljke moringa koja je poznata po svojim svojstvima protiv zagađenja.
Cijena se razlikuje od ljekarne do ljekarne, no u prosjeku ćete za ovaj gel izdvojiti između 110 i 115 kuna. Moj vam je savjet da u lokalnim ljekarnama pitate kada imaju planirane akcije jer su ljekarnički brendovi kozmetike često na popustima 10-20%, a šteta je to ne iskoristiti kada se već nudi.



Jeste li isprobali Vichy Purete Thermale Svježi gel za čišćenje osjetljive kože lica?
Koristite li gelove u vašoj rutini čišćenja kože lica?
Pišite mi! :)





Broj komentara: 6:

  1. Čini mi se kao odličan proizvod, pogotovo za moju osjetljivu kožu <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne možeš puno pogriješiti ako ga probaš jer je prema koži stvarno nježan! :)

      Izbriši
  2. Po opisu vjerujem da bi mi ovaj gel odgovarao, tako da pamtim kad budem tražila dobru umivalicu :D Prije sam koristila gelove za umivanje i najdraži mi je Apivitin s propolisom, a sad sam se nešto navukla na pjene, tako da su gelovi pali u drugi plan :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja inače najviše mlijeka koristim, gelovi su mi iz ranije dobi ostali u sjećanju kao agresivna sredstva tako da mi je ovo otkriće! Svakako javi dojmove ako budeš isprobala :)

      Izbriši
  3. zvuči stvarno dobro i djeluje vrlo osvježavajuće, svakako moram probati :)

    OdgovoriIzbriši