subota, 24. rujna 2016.

#RECENZIJA: GlamGlow Powermud Mud-to-Oil Dualcleanse Treatment

Pretpostavljam da ste svi barem jednom čuli za GlamGlow maske- luksuzne teglice koje navodno obožavaju zvijezde diljem Hollywooda. Ako ste imalo nalik na mene, dugo ste ili još uvijek odoljevate kupovini uvjereni da je sve u vezi ovih maski vjerojatno samo reklama i da sve to zvuči previše dobro da bi bilo istinito. Savjetujem vam da ovoga trena prestanete sa time i odlučite koju ćete si priuštiti. Nadam se da ću vas do kraja posta uvjeriti kako je ovo luksuz koji vam je itekako potreban u životu.

Inače, GlamGlow maske su nastale 2010. godine kada su ih Glenn i Shannon Dellimore formulirali za profesionalnu upotrebu na zvijezdama u backstage-u Kalifornijske prijestolnice raznih industrija (glazbene, filmske, modne)- HOLLYWOODU. 2011. godine puštene su u slobodnu prodaju i od tada ne prestaju oduševljavati žene (i muškarce) diljem svijeta. S vremenom su maske bivane nagrađivane raznim beauty nagradama, a i sama je ponuda proširivana, pa ih tako danas možete kupiti sveukupno 7.

Pored Powermud Dualcleanse tretmana o kojem vam danas pišem, u prodaji su i Gravitymud Firming Treatment, Supermud Clearing Treatment, Youthmud Tinglexfoliate Treatment, Poutmud Fizzy Lip Treatment & Wet Lip Treatment, Thirstymud Hydrating Treatment, te Flashmud Brightening Treatment. U međuvremenu sam kupila i Youthmud i Thirstymud, pa ću vam i o njima uskoro pisati. Toliko sam se dugo odupirala kupnji da bi se na kraju toliko oduševila i sada ih želim probati sve. Možda ipak nije loše da im još neko vrijeme odolijevate! ;)


Kao što sam već navela, danas vam pišem o GlamGlow Powermud Dualcleanse tretmanu koji trošim već drugu teglicu i koji mi je najdraži od svih do sad isprobanih.

Ono što ovu masku razlikuje od toliko drugih je njezina ambalaža.
GlamGlow Powermud Dualcleanse maska dolazi u čvrstoj, trokutastoj, kartonskoj ambalaži zelene boje sa srebrnim detaljima. Otklapanjem jedne strane kutije otkriva se Hello Sexy ceduljica, a ispod nje i letak sa osnovnim podacima o djelovanju i upotrebi proizvoda, te sama teglica. Vjerojatno ćete se složiti da je ambalaža izuzetno zanimljivo osmišljena i da pridonosi epitetu glamuroznosti kojim se kiti ovaj proizvod.



Teglica je također u zelenoj boji i sa srebrnim detaljima. Moglo bi vas iznenaditi da je prilično teška za pojam ambalaže koja u sebi čuva 50 mililitara proizvoda. Prilikom otvaranja zaštićena je srebrnom folijom. Neću vam otkriti ništa novo ako napišem kako je ovakav tip ambalaže izrazito nepraktičan iz higijenskih razloga, no to je nešto sa čime ćete se morati pomiriti, paziti da proizvod vadite čistim rukama ili još bolje, posebno predviđenim špatulama.




Što iz GlamGlowa kažu za svoj proizvod?*


DVOJNO ČIŠĆENJE S POWERMUD
Revolucionarna tehnika za čišćenje lica POWERMUD s takozvanim dvojnim djelovanjem "Mud to Oil" udružuje moć blata i moć ulja za poboljšan rezultat u novom multi-osjetilnom iskustvu koji vrlo blago i dubinski očisti prljavštinu, sebum i šminku koja se nakupila kroz tjedan. Preporuča se muškim i ženskim osobama, svih tipova kože bez obzira na godine strarosti.
NEW OLIXER, CLAYTOX, PUREIFIER i TEAOXI osvježe kožu, očiste, te ostave glatkom poput baršuna. Dobrodošli u GLAMLAND i u svijet GLAMGLOWA.

OLIXER je djelotvorna kombinacija četiri moćna, rijetka ulja koja dubinski čiste, bez da maste i koja se brzo apsorbiraju u kožu.
  • Ulje ploda kaktusa, ulje borovih iglica, ulje timijana i ulje mire.
CLAYTOX je snažan, nježan i jedinstveni  detoksifikacijski sustav napravljen od četiri različite gline.
  • Rijetka brazilska bijela glina, brzo apsorbirajuća bentonit glina, čista kaolin glina i bio-mineralna zelena glina.
PUREIFIER je kompleks sastavljen iz sredstava za čišćenje, adstrigensa i regeneratora koji služe uklanjanju nečistoća nakupljenih kroz tjedan.
  • Benoitin, hidrolizirane aminokiseline iz kvasca, AA2G (askorbinska kiselina 2-glukozid) i mikro fina riža.
GROUND VELVET LEAF (TEOXI) odnosno mikronizirani sastojci iz teofrastove lipice, biljke koja sadrži minerale, masne kiseline i saponine, a koji istovremeno čiste, regeneriraju i njeguju kožu.

*Prevođeno sa više jezika, pa uzmite u obzir da nije najdoslovnije prepisano sa deklaracije i moguće da je nešto "pobjeglo" u prijevodu.

Maska je sive boje i sadrži sitne čestice zadužene za eksfolijaciju. Testurom je dosta lagana, nešto rijeđa od maski koje inače koristim. Miris je iznenađujuće svježi i ugodan i obećajem da ćete se zapitati ima li ova maska veze sa glinenim maskama na koje ste navikli. Ako vas i miris ne oduševi poput mene, on uskoro po nanošenju isparava i bude jedva osjetan.


Maska se nanosi na očišćenu kožu lica, te se drži 5 do 10 minuta koliko joj je potrebno da se u potpunosti osuši. Može se koristiti 1-2 puta tjedno ili po potrebi. Meni je sasvim dovoljno upotrijebiti je jedan put tjedno. Količina koja vam je potrebna za jednu aplikaciju je jako mala jer se maska nanosi u tankom sloju što znači da će vam 50 mililitara potrajati dulje vrijeme. Prvu teglicu sam koristila redovito jednom, a nekada i dva puta tjedno, gotovo puna tri mjeseca (teglicu nisam kupila novu, tako da uzmite u obzir da je u njoj falilo barem 1/4).

Nakon što ste nanjeli masku, ona će se početi sušiti. Prvi put bi vas moglo iznenaditi osjetnije peckanje koje potraje svega nekoliko trenutaka, pa vas savjetujem da se ne preplašite jer je to normalno. Opustite se i pričekajte da se maska u potpunosti osuši. Skidate je na način da sa malo vode najprije izmasirate masku po licu čime će se ona pretvoriti u ulje, još malo masirate i tek je onda isperete u potpunosti.

Sve poslije toga je magija.

Malo bi bilo reći da se osjećam kao prava zvijezda nakon rituala sa ovim proizvodom! Maske su među prvim preparativnim proizvodima koji su me još davno jako zainteresirali i do sad sam ih isprobala stvarno puno, no nikad neku poput ove.
Koža je nakon ispiranja maske nahranjena, glatka i mekana na dodir, te primjetno blistavija. Sve to nebi bilo ništa posebno da se ne radi o masci sa glinom koja bez traga isušivanju istovremeno i dubinski očisti kožu. Već nakon prvog korištenja, pore su vidno očišćene, miteseri na nosu u većem broju nestaju, a koža ne traži ni mrvu više hidratacije nego inače, dapače, djeluje zbilja zdravo i nahranjeno. Koža ostaje zahvalna na ovom tretmanu danima nakon korištenja, a jako me veseli i što mi puder nakon nje savršeno sjeda na kožu.

Za ovu vrijednu masku ćete izdvojiti 389 kuna, no 50 mililitara će vam jako dugo trajati. S obzirom na njezinu učinkovitost, smatram da ta cijena nije visoka. Koliko mi je poznato, u Hrvatskoj ih možete kupiti u Douglas i Anabella parfumerijama.
Rok trajanja je 9 mjeseci od otvaranja. Sastojke možete vidjeti niže. Koža mi ni na koji (negativan) način nije reagirala na neki od njih. Bez parabena, sulfata i ftalata.


Jeste li isprobali koju GlamGlow masku?
Koliko često koristite maske, te koje su vam omiljene?
Pišite mi! :)



4 komentara:

  1. Pakiranje je predobro i ova ludo zelena boja!
    Cijena nikako nije sitnica za nase budzete :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni se sviđa :)
      U potpunosti se slažem da cijena nije sitnica, ali je maska zbilja odlična! Onaj tko se odluči potrošiti na nju, neće ostati razočaran :)

      Izbriši
  2. Čitala sam i gledala, ali mislim da mi je ipak previše novčeka za to malo čudo.

    OdgovoriIzbriši