srijeda, 26. listopada 2016.

#RECENZIJA: Bioderma Sensibio H20 micelarna otopina

Napokon malo i o preparativnoj kozmetici! :)
Nisam mislila da ću ikada napisati da je neka micelarna voda skinula moj omiljeni Avene micelarni losion sa trona, no to će se upravo dogoditi! Na tron svih micelarnih otopina koje sam ikada koristila smjestila se, a vjerojatno i utaborila na dulje vrijeme- Bioderma Sensibio H20 micelarna otopina. Razloge tome pročitajte u nastavku.


Bioderma Sensibio H20 micelarnu otopinu možete pronaći u količinama od 100, 250, 500 i 1000 (promotivno pakiranje) mililtara. Ambalažu sa pumpicom koju vidite na slici iznad mislim da ima samo najveće pakiranje od litre. Iako glomazna, ambalaža je jako praktična za doziranje proizvoda, a i mehanizam pumpice na zaključavanje sprječava njezino istjecanje. Malo je nezgodna ako je trebate ponjeti sa sobom, no to se lako riješi odvajanjem u neku manju ambalažu koju imate pri ruci. Prilikom kupovine zaštićena je plastičnim prstenom koji jamči da ambalaža prethodno nije bila otvarana.


Što kaže deklaracija, odnosno proizvođač o svome proizvodu?


S deklaracijom se slažem u potpunosti, no naravno da ću vam pojasniti i zašto.

Dok sam sa Avene micelarnim losionom znala dva puta prolaziti po kapcima kako bi skinula šminku sa Bioderminom micelarnom to nije slučaj. U jednom mi potezu skine i svu vodootpornu šminku sa očiju bez peckanja i iritacija.
Isto se odnosi i na proizvode na licu. Koža je nakon korištenja osvježena bez znakova zatezanja i crvenila, a nečistoće i šminka u potpunosti uklonjene. Ne ostavlja nikakav trag na licu i ako već nemate naviku umivati lice nakon micelarnih otopina, na ovome ćete joj biti zahvalni. Na koji ja način koristim micelarne možete pročitati na linku koji sam vam ostavila u uvodu, pa se neću ponavljati.
Izostanak okusa kod skidanja proizvoda sa usana još je jedna pozitivna karakteristika u nizu kao i to što nema mirisa.
Dvije blaznice sa dva potiska micelarne otopine su mi dovoljne da bi u potpunosti uklonila sve nečistoće i šminku sa lica zbog čega zaključujem da će mi ovaj proizvod jako dugo trajati.

Želim naglasiti da je ovo najnježnija micelarna otopina koju sam imala prilike koristiti-nježna za lice, oči i usne, a istovremeno i najeefikasnija kad je uklanjanje nečistoća i šminke u pitanju. Štoviše, sastavom bi trebala odgovarati i najosjetljvijoj koži.

Proizvod se preporuča potrošiti u roku od 12 mjeseci od otvaranja. Sastojke možete vidjeti na slici. Ne sadrži mirise i bojila. Hipoalergen proizvod. Bez parabena!


Cijena je iznosila oko 145 kuna, a kupila sam je u lokalnoj ljekarni. Iako iznos nije sitnica, isplativija mi je od Avene micelarnog losiona kojeg sam do sad plaćala oko 100 kuna za 400 mililitara. Ako ste pažljivo čitali, onda ćete i s lakoćom zaključiti koju ću kupiti ponovno.

Jeste li isprobali Bioderma Sensibio H20 micelarnu otopinu?
Koja je vaša omiljena otopina?
Pišite mi! :)




4 komentara:

  1. Od svih koje sam probala, Bioderma mi je uvijek bila najdraža :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda mi je drago da nam je ovo čudo zajednički favorit! :)

      Izbriši
  2. Bioderma micelarna je nekako klasika :) Davno sam koristila onu za masnu kožu Sebium i bila mi je odlična, ali volim isprobavati nove micelarne pa sam Biodermu zanemarila :D Meni je nekako LRP najdraža, a sad trenutno koristim Mixinu koja je iznenađujuće dobra :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zbog tebe ću jednom probat tu LRP, to sam si već zacrtala ;)

      Izbriši