srijeda, 12. listopada 2016.

#RECENZIJA: Maybelline Lash Sensational Intense Black maskara

Maybelline Lash Sensational Intense Black maskara je jedan proizvoda čijoj sam se kupnji dugo odupirala iz meni nekog nepoznatog razloga. Vjerujem da je tome pridonjelo što je maskara od kada je izašla iskakala sa svih strana, no što me točno odbijalo od nje, zaista ne znam. Sada kada sam napokon kupila svoj primjerak, žalim da to nisam učinila ranije. Vjerujem da ima još vas koji niste isprobali ovu maskaru, a mislim da bi trebali. Zašto? Saznati ćete niže! :)

Ambalaža Maybelline Lash Sensational Intense Black maskare je plastična, metalik prljavo ružičaste boje sa crnim detaljima, oblikom poput najvećeg djela drugih Maybelline maskara. Vjerujem da je ovo najuglednija ambalaža drogerijske maskare koju sam ikada imala upravo zbog njezine ženstvene boje i jednostavnosti, a svakako je jedna od najljepših u Maybelline asortimanu.


Maskara ima gumenu četkicu što meni ne smeta. Ne razumijem zašto u zadnje vrijeme sve češće čujem kako netko ne voli gumene četkice jer vjerujem da bit četkice nije od čega je sačinjena već kako su raspodjeljene dlačice i kako one odgovaraju obliku vaših trepavica. Četkica ove maskare je klasične veličine, blago udubljena na jednoj i izbočena na drugoj strani. Na udubljenome dijelu se nalaze kraće, gusto zbijene dlačice dok su one na izbočenome dijelu dulje i rijeđe posložene. Maskara sveukupno sadrži šest različitih duljina dlačica.


Formula maskare je prilično mokra kao i kod većine drugih maskara ovoga brenda koje sam isprobala. Iskustvo mi je pokazalo da su maskare sa takvim formulama najzahvalnije jer dugo ostaju nepromijenjene i gotovo se nikada ne osuše prije isteka roka trajanja, a što vjerujem da će biti slučaj i sa ovom. Unatoč mokrijoj formuli, rekla bih da se maskara dosta brzo suši, a najlakše ćete sa njome raditi ako slojeve nonosite na prethodno još ne posušene.

Pigmentacija je apsolutno bez mane. Intenzivno crna boja pobrinuti će se da vaše trepavice budu savršeno naglašene.

Maskaru krećete nanositi od korijena trepavica unutarnjim zakrivljenim dijelom četkice nakon čega je zaokrećete i nastavljate vanjskim zakrivljenim dijelom do vrhova. Na taj način dobivate trepavice koje su ˝u potpunosti obavijene, naglašene, te raširene poput lepeze˝.


Maybelline Lash Sensational Intense Black maskara naglašava, produljuje i razdvaja moje trepavice. Daje im blagi volumen i lijepo ih uvija, a taj efekt potraje tijekom čitavoga dana.

Mislim da ćete najbolje vidjeti što maskara radi sa mojim trepavicama ukoliko vam to pokažem kroz fotografije. Na prvoj su moje "gole" trepavice, na drugoj imam sloj Maybelline Lash Sensational Intense Black maskare, a na posljednje dvije- dva. Sve nakon toga mi sljepljuje trepavice i ne čini ih osobito uglednima, no to mi se u pravilu događa sa svim maskarama.





Maskara se ne trusi niti se razmazuje. Kakvu je nanesem, takvu je i skidan na kraju dana. Iako nije vodootporna, neće se rastopiti u dodiru sa vodom i bez brige ste ako vam oko tijekom dana zasuzi.
Štoviše, morati ćete uložiti truda da bi je u potpunosti odstranili sa trepavica. Nije mi izazvala nikakve reakcije.

Redovna cijena maskare je oko 80 kuna. Količina koju ćete dobiti za taj iznos je 9,5 mililitara, a potrošiti je trebate u roku od 6 mjeseci od otvaranja. Sastojke ćete pronaći ispod naljepnice na čepu. Moji su se nažalost izbrisali, pa vam ih nisam mogla fotografirati niti popisati, a na službenoj stranici ih ne nalazim. Također ne nalazim ni podatke o tome da li je maskara oftalmološki testirana.

Iako bi voljela da maskara pruža malo veći volumen mojim trepavicama, zadovoljna sam jer je nanesem za tren oka, rijetko se njome zamrljam, a duljina i naglašenost lijepo razdvojenih trepavica koje dobijem su upravo ono što želim za svoje trepavice na svakodnevnoj bazi. Svakako, ovo je jedna od najboljih drogerijskih maskara koje sam isprobala. Uz sve to, može se nabaviti na raznim akcijama, te joj je tada cijena i više nego pristupačna.

Jeste li isprobali koju Maybelline Lash Sensational maskaru?
Kakvi su vaši dojmovi?
Pišite mi! :)









Broj komentara: 8:

  1. Maskara je odlična, jedna od rijetkih koje mi se ne preslikaju iznad kapka. U početku mi je bila malo premokra i dosta slijepila trepavice, no kako se sušila tako se stanje popravilo. Definitivno kupujem ponovo :)
    Iva

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja već trošim 3 pakovanje.... Ali sam skužila da je volim samo prvih mjesec dana...kasnije se malo posuši i više mi nije ista...neke maskare su bolje nakon mjesec dana dok kod ove mi se to ne sviđa iz razloga što ne razdvaja trepke kako bi ja htjela.... Na gornjim trepkama se ne preslikava, dok na donjim budem malo zamazana...u zadnje vrijeme furam umjetne trepke tako da se ne zamaram dobrom maskarom...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se uopće ne suši, a koristim je otpilike već dva mjeseca...nisam ni sa drugim Maybelline maskarama imala takva iskustva i baš mi je žao da se tebi to događa :/

      Izbriši
  3. Prvih nekoliko korištenja je premokra što se da riješiti sa spoolijem, a poslije divota. Bolje se drži nego neke vodootporne. I ja sam joj fan :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znači svi redom ste imali taj problem, osim mene..sada već ozbiljno sumnjam da mi je netko otvarao maskaru u drogeriji prije nego što sam je kupila :/
      U svakom slučaju drago mi je da dijelimo mišljenje :)

      Izbriši
  4. Ovo je moja najdraza maskara, i cim mi se potrosi opet je i kupim. Koristim je vec godinu dana i nisam za to vrijeme probala nijednu drugu .. definitivno meni je najbolja maskara ikad.

    Charming Coco

    OdgovoriIzbriši