utorak, 18. listopada 2016.

#RECENZIJA: Sleek Cream Contour Kit Light

Prigodom dolaska Sleek kozmetike u Mullerovu poslovnicu u Rijeci, odlučila sam se kupiti dva proizvoda sa kojima se do tada još nisam imala prilike susresti. Rumenila i palete sjenila nisam htjela kupovati jer sam ih proteklih godina isprobala dovoljno da znam da su zadovoljavajuće kvalitete i da vam mogu napisati da nećete pogrješiti ukoliko se odlučite na kupovinu nekog od tih proizvoda. Pažnju su mi zaokupili tekući mat ruževi i kremasta paleta za konturiranje. O Sleek Cream Contour Kitu vam pišem danas, a Matte Me tekući ruž će nažalost svoje mjesto navjerojatnije dobiti među proizvodima koji su me razočarali.

Sleek Cream Contour Kit prepoznati ćete po njegovoj crnoj kartonskoj ambalaži na kojoj su sa prednje strane otisnute nijanse koje se u svakoj pojedinoj paleti nalaze. Birati možete između tri varijante ove palete: Light, Medium i Dark (postoji još i Extra Dark, no nju se iz očitih razloga ne može nabaviti unutar naših granica).


Sama paleta je izrađena od čvrste crne plastike kakvu i inače imaju Sleekovi proizvodi. Ako ste se već imali prilike susresti sa njima, onda znate kako su ove ambalaže gnjavaža što se tiče održavanja jer se sve hvata za njih. Zanemarim li taj dio priče, minimalističkoj ambalaži nemam ništa više za prigovoriti.


Unutar palete nalazi se 6 kremastih nijansi. 3 za highlight i 3 za konturiranje. Prvi red sadrži stvarno krasne i nosive nijanse za highlight, no nažalost, kada vidite swatcheve nijansi za konturiranje vrlo vjerojatno je da ćete odustati od kupovine ovoga proizvoda jer su sve osim zadnje narančastog podtona.


Iako vjerujem da vam nije moglo promaknuti na fotografijama, naglasiti ću da sam za sebe odabrala nijansu Light.


Prve tri nijanse su, kao što sam već navela, nijanse za posvjetljivanje dijelova lica. Prvu nijansu žutog podtona koristim za highlight ispod očiju, a iduću rozog podtona za ostale dijelove lica koje želim posvjetliti. Posljednju nijansu ne koristim u kontekstu posvjetljivanja jer mi je za tu namjenu pretamna.


Tamnije nijanse su kao što sam vam već napisala, nažalost uglavnom narančastog podtona i kao takve ne dolaze u obzir da ih upotrijebim za konturiranje. Srednju nijansu još znam nanjeti na čelo, pa je potom neutraliziram praškastim proizvodom za konturiranje, no nasvijetliju nikako. Najtamnija nijansa je jedina nijansa koju koristim bez zamjerki jer je najhladnija i najprimjerenije izgleda na licu.


Sve nijanse su, zamislite, kremaste i jako lijepo pigmentirane. Lako ih je nanjeti na lice i blendaju se bez puno muke. Možete ih nanositi/blendati prstima, kistom ili spužvicom, sasvim je svejedno jer će se na sve načine lijepo stopiti sa podlogom. Trajnosti im je do skidanja ukoliko ih fiksirate za što vjerujem da ćete sigurno učiniti kad već koristite ovakav proizvod. Iznenadila sam se što mi nijanse za highlight nisu pretjerano teške u okoloočnom području i ne isušuju kao slični prethodno isprobani proizvodi.

Unutar kutije našla sam i uputstva koja se do dana današnjeg još nisam potrudila detaljnije proučiti. Najčešće vam takva uputstva neće ni biti od prevelike koristi ukoliko u obzir uzmete koliko različitih oblika i načina konturiranja tih oblika ima. Razlog više mom buntu prema uputstvima je taj što upućuju da se koriste sve nijanse iz palete, čak i najsvijetlija nijansa za konturiranje koju ne mogu ni zamisliti na sebi.


Cijena koju sam platila za ovaj proizvod je 116, 90 kuna. Potrošiti ga trebate u roku od 6 mjeseci od otvaranja, a sastojke možete vidjeti niže. Nisam imala nikakve neželjene reakcije na proizvod.

Ukupna težina svih nijansi je 12 grama što znači da ćete po svakoj nijansi dobiti jedva 2 grama proizvoda, te ćete dno limene posudice zagrebati i prije nego što uopće na to pomislite.


Zaključiti ću sa rečenicom kako mi se kvaliteta proizvoda svidjela više od njegovih nijansi. Unatoč tome što i pored neupotrebljivih nijansi, sadrži nijanse sa kojima mogu odgovarajuće posvijetliti i potamniti dijelove lica koje želim, neću je ponovno kupovati upravo zbog prevlasti nijansi koje mi se ne sviđaju i male količine koja se prebrzo troši.

Jeste li isprobali Sleek Cream Contour Kit?
Imate li kakvu preporuku za sličan proizvod?
Pišite mi! :)





Broj komentara: 8:

  1. Planirala sam ju kupiti, ali wtf?.. ne mogu mi u contour kit staviti narančaste nijanse. -.-' Koma!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Morat ćemo svi u solarij da bi nam ove nijanse odgovarale ;)
      I mene je baš zaprepastilo! Tim više što ih kod prve upotrebe uopće nisam swatchala nego kao idem ja to sad isprobat...iznenađenje nakon nanošenja najsvijetlije nijanse za konturiranje ti ne moram ni opisivati!

      Izbriši
  2. Kako to da ti se Matte Me ne sviđa? a meni će u favorite haha

    OdgovoriIzbriši
  3. Ove nijanse za "konturiranje" su horor.
    A vec si dugo pikam tu paleticu, sad mi je drago sto ju nisam uzela, iako mi je zao sto si se ti opekla.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam se toliko opekla jer su mi nijanse za highlight i zadnja za konturiranje stalno u upotrebi, ali da su preostale dvije nijanse za konturiranje horor, tu se slažemo!

      Izbriši
  4. Hvala ti na recenziji, uštedila si mi novčiće :D Sve te paletice za konturiranje su po meni loš izbor jer od nekoliko nijansi obično mi jedna / dvije odgovaraju, a ostale nisu za mene. Od Sleeka sam očekivala puno više, mislim narančaste nijanse u paleti za konturiranje, užaš :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajde da i ja nečemu poslužim..napustila me sreća, pa u zadnje vrijeme kupim svakakve proizvode :) ma palete za konturiranje uglavnom nema smisla kupovati za osobnu upotrebu jer osim što sadrže previše nijansi, nisu ni sve istog podtona, niti odgovaraju sve tenu..uvijek neke ostanu netaknute :/
      A ovo narančastilo me blago rečeno šokiralo!

      Izbriši