utorak, 31. siječnja 2017.

#FAVORITI 2016. GODINE /preparativna kozmetika/

S obzirom da se sve više udaljavamo od 2016. Godine, odlučila sam preskočiti mjesečne favorite i to mjesto ustupiti favoritima prošle godine koje sam podjelila u dva posta, odnosno dvije skupine. Danas zato čitate o favoritima preparativne kozmetike. Mislim da je jasno što bi trebali predstavljati favoriti godine, no da ne bude zabune, ova kategorija obuhvaća omiljene proizvode među onima koje sam imala prilike isprobati i koristiti tijekom protekle godine. Sa preparativnom kozmetikom nisam imala tih problema, no u idućem postu sa dekorativnom kozmetikom ćete moći vidjeti da na neke favorite, iako su favoriti, imam neke sitne primjedbe, no oni su i dalje favoriti 2016. godine jer su u svojoj kategoriji to bili najbolji proizvodi koje sam isprobala i koristila tijekom godine. Ostaviti ću to za idući post, a sada vam donosim favorite preparativne kozmetike za 2016. godinu koje pišem prve upravo zato što nemam ni najmanje dvojbe koji su proizvodi zaslužili svoje mjesto u ovome postu. Linkati ću vam sve proizvode koji imaju svoju recenziju, pa se ne ustručavajte kliknuti na one koje vas zanimaju :)

Krećem sa proizvodima za čišćenje lica jer mi je to nekako logičan izbor. Ove godine sam isprobala Bioderminu Sensibio H20 micelarnu i od tad je Avene micelarni losion izgubio svoje mjesto na poziciji omiljene micelarne otopine. Mislim da je dovoljno napisati kako je micelarna blaga i učinkovita. Pisala sam vam recenziju, pa ne planiram duljiti sa detaljima koje možete tamo pročitati. Protekle godine sam isprobavala mnoge pjene za čišćenje lica, no ni jedna mi se nije toliko svidjela da bih je mogla ovdje zasluženo spomenuti. I dalje mi je omiljeno sredstvo za skidanje nečistoća i šminke sa lica Avene Blago mlijeko za čišćenje. Također pogodno za osjetljivu kožu, blago, ne isušuje, a jako učinkovito obavlja ono čemu je namijenjeno. Trenutno ima i novu ambalažu zbog čega želim pohvaliti Avene jer za razliku od brendova koji ne mijenjaju svoje loše i nepratične ambalaže, oni su već odličnu ambalažu, zamijenili još boljom. Prošle je godine povučen moj omiljeni Mixin tonik iz prodaje i od tada sam mjesecima tražila nešto što bi mi moglo odgovarati. Jedini tonik koji je u potpunosti odgovarao mojoj koži je Alverde tonik sa morskim algama. To je tonik za mješovitu kožu koji je odlično djelovao na moje pore tako što ih je blago sužavao, a istovremeno mi donosio olakšanje koži nakon umivanja i dugoročno je nije isušivao. Planiram recenziju već neko vrijeme, ali uglavnom uskoče neodgodivije stvari, pa se nadam da ću uskoro uspijeti napisati koju riječ više o njemu.


Zatim su tu dvije već itekako poznate kreme na blogu, a radi se o Avene Hydrance Optimale Legere/ UV Legere kremama za normalnu/mješovitu kožu. Pored svih krema koje sam koristila protekle godine, ali i čitav niz godina unazad, ove dvije su se najviše ponavljale i nije mi logičan izbor kao favorita navesti ni jednu drugu kremu. Odlične hidratantne kreme koje ujedno imaju i blagi matirajući učinak. Brzo se upijaju i odlične su kao podloga za makeup. Pogodne za osjetljivu kožu.
Za njegu okoloočnog područja istakle su se Baleina krema sa ureom, te Clinique Pep-start. Obje sam ovoga mjeseca kupila ponovno što mislim da govori dovoljno o tome koliko su mi drage. Baleinu volim koristiti u večernjoj njezi jer mi pruži odličnu hidrataciju, dok je Pep-start odličan saveznik prije nanošenje korektora na podočnjake jer čini da on izgleda savršeno. Učinkovitost obje kreme glede onoga što obećavaju se podrazumijeva, a više ćete doznati klikom na njihove recenzije.


Glam Glow Powermud Dualcleanse Treatment je za mene nešto sveto. Mislim da će bilo kojoj masci biti jako teško osvojiti ovu poziciju koju je zauzeo ovaj čudesni tretman u teglici. Recenziju sam pisala nedavno, pa najbolje da kliknete na link za sve što bi vas moglo zanimati o ovome proizvodu. Clinique 7 Day Scrub Cream Rinse-Off  sam dobila tek negdje krajem godine i nakon što sam potrošila cijeli tester, sigurna sam da kupujem full size proizvod. Iako mene nećete često vidjeti da kupujem maske i pilinge čiji sastav nije (barem većinom) prirodni, ovaj me proizvod oduševio svojim učinkom. Radi se o piling kremi koja će očistiti kožu lica do savršenstva, odstraniti odumrle stanice, zagladiti je, učiniti blistavom, a sve to bez i najmanje grubosti jer je piling krema izuzetno blaga. Na slici nema Apivitine Intenzivne Piling kreme sa maslinama jer je pogubljena negdje među praznim ambalažama, no zasigurno je neću zato preskočiti s obzirom da je to jedan divni piling, većinski prirodnog sastava koji sam također rado koristila veći dio druge polovice godine. Odlučila sam vam ovdje spomenuti i CadeaVera flastere za mitesere na nosu. Njih sam, naime prestala koristiti nakon što je Glam Glow maska ušla u moju uobičajenu tjednu rutinu, no morala sam napisati kako su ovo pored svih flastera koje sam koristila, a bilo ih je prilično, najučinkovitiji i cijenom najpristupačniji. Ako niste, a koristite ovakve proizvode, imate moje preporuke da ih isprobate.


Serum koji sam ove godine najviše puta kupila, a tako i najviše koristila je Annemarie Borlind hijaluronski serum. Svidio mi se koncept brenda, a serum mi je pružao savršenu hidrataciju kada god sam ga koristila. Sve detalje naći ćete u recenziji. Moje je druženje sa ovim brendom možda započelo tek prethodne godine, no zasigurno će se nastaviti još dugo vremena. EOS balzame već vjerojatno znate koliko volim. Ako vam je i promaklo shvatiti ćete kada ih prebrojite na fotografiji. Sviđa mi se prirodan sastav, učinkovitost i to što svaki divno miriši. Biobazine Bee Balmove okrila sam ove godine i za njih tvrdim da su dostojna (jeftinija) zamjena za prethodne kada se zaželim promjene. Kliknite na recenziju za više detalja o njima, a svakako vam savjetujem i da ih isprobate jer ne možete puno izgubiti, a možda se zaljubite. Ne želim zaboraviti ni na Foreo Luna Mini 2 uređaj koji imam već nekoliko mjeseci jer mi je ta stvarčica toliko promijenila rutinu čišćenja lica da je u to teško povjerovati ako niste isprobali. Lice mi je puno mekše, glađe, a imam dojam i da se lučenje sebuma pomalo stavlja pod kontrolu. Tko si ga može priuštiti, svakako preporučam!


Posljednje što sam vam naumila spomenuti su proizvodi za pranje i njegu kose, te njegu tijela. Tu sam najslabija jer njih najmanje stignem kupovati, a i prečesto mi se događa da mi se ono što isprobam, ne svidi. Keune Blagi šampon za pranje kose je jedini šampon koji kupujem već dulji niz godina i za koji mogu reći da u potpunosti odgovara mojoj kosi, pa tako sam ga koristila i tijekom prošle godine. Vjerojatno jedini šampon za koji mogu napisati da je u potpunosti blag, ne otežava moju kosu i ne masti je, lijepo se pjeni i ima ugodan miris. Uz njega, odličnim mi se pokazao i Keune Silver šampon koji mi pomaže u neutraliziranju crvenog pigmenta kojeg moja kosa ima na bacanje, odnosno narančastih i žutih tonova nakon farbanja. Primijetila sam da mi sa njime i boja za kosu dulje izgleda svježe i sporije blijedi. Još jedan proizvod za kosu je Douglas Shine maska za kosu koju sam otkrila prije možda dva mjeseca. Malo je reći da je obožavam jer se stalno vraćam po nove vrećice, a sada sam kupila i full size pakiranje. Kosa je nakon nje lijepo njegovana, mekana, sjajnija, a ne masti se ništa više nego uobičajeno. Želim spomenuti i Batiste Cherry šampon za suho pranje kose jer mi je on i dalje omiljeni, a u postovima sa proizvodima koji su me razočarali ste mogli vidjeti koliko sam promašaja u toj kategoriji ove godine isprobala. Lijepo absorbira masnoću sa tjemena, osvježi je, pruži volumen, a ne ostavlja tragove u kosi, ne sljepljuje je i ima ugodan miris. I nisam mogla, a ne spomenuti prošlogodišnjeg favorita, a to je moja, nikad nadmašena, Macadamia četka za kosu. Koristim ih već preko 8 godina i ovo je tek druga koju imam što govori dovoljno u prilog njihovoj kvaliteti. Ovo je četka koja najnježnije rasčešlja moju kosu i koja jer ne čini lomljivom.


Kad je njega tijela u pitanju, tu sam najzadovoljnija bila sa Niveinim Mlijekom za jako suhu kožu sa bademovim uljem čiju ste recenziju mogli čitati nedavno. Bilo je još nekoliko proizvoda za njegu tijela koje bih mogla ovdje navesti, no izdvojila sam Niveino mlijeko zato što me zbilja spasilo početkom ove zime kada mi je koža tijela postala izuzetno suha i hrapava. Izdvajam i Garnierove Neo antiperspirante u kremi. Na slici je Fresh Blossom, a u prethodnim mjesečnim favoritima ste mogli vidjeti Fruity Flower. Ovo je otkriće za nekoga tko je godinama koristio antiperspirante/dezodoranse u spreju i ovakvi mu proizvodi ni najmanje nisu ulijevali povjerenje. Ovaj proizvod volim iz tog razloga što pored toga što sprječava neugodne mirise također i njeguje osjetljivo pazušno područje i primjećujem da je ono otpornije na uporno brijanje. I nisam mogla završiti sa postom, a da ne spomenem Baleine gelove za brijanje koje ste ove godine stalno mogli viđati u new in i empties postovima. Isprobala sam i niz drugih ove godine, no uvijek se vraćam ovom najpristupačnijem, najmirišljavijem i odlično učinkovitom proizvodu.


I to bi otprilike bilo to. Više manje sam sigurna da nisam propustila spomenuti još neki omiljeni proizvod, ali barem sam u potpunosti sigurna da su na listi proizvodi koje sam istinski voljela koristiti i koje bih vam preporučila kada bi me tražili preporuku za neke od njih.

Koji su bili vaši omiljeni proizvodi preparativne kozmetike protekle godine?
Imamo li neke zajedničke favorite?
Pišite mi! :)




Nema komentara:

Objavi komentar