subota, 25. veljače 2017.

#RECENZIJA: Nabla Gotham & Angel

Danas vam pišem o jedina dva Nablina proizvoda koja sam do sada imala prilike isprobati- nijansi Gotham za konturiranje, te highlighteru u nijansi Angel. Nabla je inače talijanski brend kozmetike koji sam po prvi puta upoznala nakon što sam ga vidjela na Pink Pandi. U svom asortimanu, pored nijansi za konturiranje i highlight, nudi i rumenila, korektore, te niz proizvoda za obrve, oči i usne, a također imaju i palete za pohranu refill-ova svojih proizvoda. Smatram da ćete najviše o brendu saznati na njihovoj službenoj stranici- OVDJE, pa je nepotrebno da duljim po tom pitanju. 


Kao što sam već spomenula, a vjerujem da ste shvatili i iz naslova, danas sam se odlučila predstaviti vam Nabline Gotham i Angel nijanse iz Shade&Glow postave. Za početak, voljela bih vam napisati nešto više o samim ambalažama, te o njihovom Refill System-u.


Kao što možete zaključiti sa fotografija, ovoga sam se puta odlučila kupiti refill proizvoda sa pripadajućim ambalažama. Stigli su mi u prozirnim, plastičnim kutijicama, sa podacima o samim proizvodima, te uputama o vađenju refill-ova iz ambalaže. Ambalaže oba proizvoda su izrađene od čvršćeg, rekla bih metalnog materijala, te se zatvaraju pomoću magneta. Mislim da su dovoljno čvrste da izdrže nošenje u kozmetičkoj torbici bez otvaranja, no nisam sigurna bi li vam tekstura samoga proizvoda, posebice highlightera, to dozvolila, o čemu ćemo više u nastavku. Ambalaže oba proizvoda su bordo crvene boje, sa brončanom unutrašnjosti. Također, sadrže i mala ogledalca sa unutarnje strane.


S obzirom da su Nablini kreatori pomno razmišljali o svojim proizvodima, oni su osmišljeni tako da ih svakoga trena možete izvaditi iz njihovih ambalaža, te posložiti u neku od magnetiziranih paleta koje se nude u njihovom asortimanu, a prilično su pristupačne (nude vam i besplatne palete kada kupite određenu količinu na njihovoj stranici, a također ćete refill-ove proizvoda moći staviti i u Z-Palette ako ih slučajno već imate). Po meni je ovo odlično osmišljeno jer proizvode koje redovito koristim volim imati  na okupu, a sigurna sam da je ovo odlična stvar i za vizažiste koji kada rade nerijetko nemaju vremena tražiti proizvode po ambalažama, a i koji su često ograničeni prostorom u svojim kozmetičkim koferima kada odlaze na teren.


Sam Refill System je jednostavan. Na slici možete vidjeti tri koraka pomoću koji se refill vadi i stavlja u magnetiziranu paletu, a ja ću vam potvrditi da je postupak jednostavan, te uz malo pažnje, potpuno siguran za vaš proizvod. Za sada još nisam planirala kupovati posebnu paletu, no kako se kolekcija bude širila, zasigurno hoću.


Mislim da je vrijeme da pređem na one bitnije stvari koje vas vjerojatno puno više zanimaju. Odlučila sam za prvi put kupiti dvije nasvijetlije nijanse iz Shade & Glow asortimana, pa sam tako naručila Gotham nijansu za konture, te Angel Highlighter. Primjetit ćete po otvaranju kako obje nijanse imaju krasan reljefni uzorak, te otisnuti logo brenda u sredini.



Nablin Gotham je možda i najneutralnija smeđa nijansa za konturiranje koju sam imala prilike držati u svojim rukama. Nijansa nema vidljivog narančastog podtona u sebi i u potpunosti je mat što je čini savršenom nijansom za konturiranje. Definitivno nešto što bih preporučila svakoj svijetloputoj djevojci koja želi prirodno osjenčano lice. 


Angel je pak sigurno nasvijetliji highlighter koji imam. Boja šampanjca sa bakreno rozim odsjajem koji mi na suncu vuče na neku breskvastu nijansi. U sebi nema grubljih čestica glittera, već samo sitni shimmer. Mislim da će najljepše stajati na svijetloputim djevojkama bez obzira na podton kože. Moći ćete primijetiti koliko je svijetao iz swatcha koji ćete vidjeti niže s obzirom da ga je na mojoj koži bilo gotovo nemoguće uhvatiti, a ja sam izrazito svijetle puti.


Tekstura i pigmentacija su mi se jako svidjele kod oba proizvoda. 
Gotham ima mekanu teksturu, no nije prepigmentiran. Rekla bih da mu je pigmentacija slabija srednja što po meni ne predstavlja nedostatak s obzirom da se radi o proizvodu sa kojim se lako pretjera i koji je bolje postepeno nadograđivati kako bi na licu izgledao što prirodnije. Ne trusi se prilikom aplikacije na kist.



Angelova tekstura je još mekanija od Gothamove, te je tu i pigmentacija nešto izraženija. Nikako nije highlighter koji nanesem u jednom potezu, no opet to ne smatram nedostatakom s obzirom da ne volim ni prepigmentirane highlightere. Mislim da će ovaj highlighter jako zadovoljiti sve one djevojke kojima je Mary-Lou previše pigmentirana za nošenje na dnevnoj bazi. Prilikom aplikacije na kist se lagano trusi.
Upravo zbog Angelove teksture sam vam u uvodu napisala kako nisam sigurna bi li proizvod preživio transport u kozmetičkim torbicama. Prilikom prvog naručivanja, ovaj mi je highlighter stigao kompletno razmrvljen.



Također, ni na trajnost nemam prigovora. Oba proizvoda na mom licu izdrže čitav dan uz blago gubljene na intenzitetu.

Količina koju dobivate za cijenu od 104, 99 kuna (Pink Panda) po pojedinom proizvodu je 3,5 grama. Količina nikako nije velika, no s obzirom da se ovi proizvodi ne troše brzo, ne smeta mi. Možete kupiti i refill, te si tako malo uštedjeti jer je njihova cijena 81, 99 kuna, Rok upotrebe je 12 mjeseci od otvaranja, a sastojke možete vidjeti niže. Nabla svoje proizvode ne ispituje na životinjama.


Jeste li već isprobali koji Nablin proizvod?
Što mi preporučate?
Pišite mi! :)




Broj komentara: 6:

  1. Oba proizvoda su za, kako si i sama, rekla, za cure koje vole suptilniji glow ili countur.. Divni su al ja volim jače. Heheh. Zato su mi ti proizvodi koji samo stoje u ladici...:(
    Angel kad kombiniram s još jednim highlighterom bude puno pogodak...
    Ma odlični proizvodi za jakooo svijetle podtonove i suptilniji izgled.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni jako ovisi o raspoloženju i količini vremena koje imam što ću odabrati..većinom sam i ja za jači glow, ali kada mi se ujutro žuri, nekako najprije posegnem za ova dva proizvoda jer sam za njih sigurna da će u pravoj količini biti na pravome mjestu dok ja još na pola škiljim :)

      Izbriši
  2. Ja sam zaljubljena u njihove konture i highlitere. Također posjedujem dva ruža za usne koji su mrak,imaju jako finu teksturu,kremastu i jako su ugodni na usnama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da vidim pozitivne dojmove o ruževima, oni su mi već neko vrijeme u planu :)

      Izbriši
  3. sad ti je vrijeme da probas i njihova sjenila :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A znaš da me srce boli što već nisam, ali tu je i onaj moj ogromni problem sa mono sjenilima da kada ih krenem birat, nikako se odlučit i onda na kraju radije odustanem, nego da sam gladna :P

      Izbriši