petak, 21. travnja 2017.

#RECENZIJA: GlamGlow Youthmud Tinglexfoliate tretman

Dugo je vremena prošlo od kada sam vam pisala o GlamGlow Powermud Dualclenase Mud-to-Oil tretmanu da vjerojatno više ni ne pamtite da sam tada obećala i recenziju Youthumud Tinglexfoliate tretmana. Srećom, ne zaboravljam svoja obećanja i danas ću napokon ispuniti jedno od njih. Neću vam ponovno ponavljati osnovne informacije o GlamGlow-u jer njih možete čitati na linku o prvom tretmanu, već ću se posvetiti isključivo svojim dojmovima o korištenju Tingexfoliate tretmana nakon što sam ispraznila prvu teglicu poslije više mjeseci korištenja. Zbilja nema smisla da više duljim sa uvodom jer ako je tražiti najdulje odgađanu recenziju, potraga staje upravo na ovoj, a iz nekih, sasvim mi nepoznatih razloga s obzirom da je proizvod o kojem ćete danas čitati itekako zanimljiv i vrijedan pažnje. 


Proizvod ponovno dolazi u prepoznatljivoj GlamGlow luksuznoj kutiji izrađenoj od čvrstog kartona koja sadrži informacije o samom načinu korištenja, učincima na kožu, te sastojcima i roku upotrebe koje bi vas mogle zanimati. Po uzoru na sve ostale GlamGlow tretmane u teglici i sa ove vas ambalaže pozdravlja natpis Hello Sexy! :)


Teglica je u crnoj boji sa srebrnim detaljima. Čvrsto se zatvara, te se proizvod ne bi trebao sušiti ako teglicu zatvorite do kraja.


Po samom otvaranju skinuti ćete i srebrnu zaštitnu foliju sa teglice, a možete je i ostaviti da i dalje štiti vaš proizvod jer je kvalitetno izađena i zaljepljena, pa je ne morate potrgati kako bi došli do vašega proizvoda.


Sam proizvod je zelenkasto sive boje, a možete primjetiti i listiće zelenog čaja koji se nalaze u gustoj smjesi i koji će vas najvjerojatnije zadavati posla jer ćete ih ukoliko se vaš ritual opuštanja ne sastoji u kratkom odmoru u vodoravnom položaju raznositi po stanu jer otpadaju kako se tretman suši na licu. Tretman se zna malo zgusnuti uslijed hladnoće, pa ćete u tom slučaju u izvađenu količinu morati dodati koju kap vode. Miris je izražen, no ugodan i osvježavajući, te vjerujem da vam ne bi trebao smetati.


Tretman se nanosi na očišćenu kožu lica, izbjegavajući pidručje oko očiju, jednom ili dva puta tjedno, te ostavlja stajati 10 minuta nakon čega se odstranjuje pilingirajući kružnim pokretima sa mlakom vodom. Iz GlamGlowa tvrde kako je namijenenja svim spolovima, dobnim skupinama i tipovima kože, osim osjetljive.

Iz GlamGlowa kažu:

"10-minutni profesionalni tretman za stvaranje besprijekorne kože spremne za fotografiranje.
YOUTHMUD™ je idealno rješenje za trenutno zaglađivanje finih linija i bora, vraćanje blistavosti sivoj i umornoj kože te ujednačuje teksturu kože. Uz pomoć prirodnog kolagena nježno vrši površinsku eksfolijaciju. Koža je zaglađena, svježeg i mladenačkog izgleda. Sužava pore, popravlja teksturu kože, upija nečistoće bez da uklanja prirodnu masnoću kože.


YOUTHMUD™ koristi slijedeće sastojke i tehnologije:

  • FRENCH SEA CLAY: morska glina s francuskih obla upija nečistoće i toksine bez da uklanjanja esencijalna prirodna ulja kože. Smanjuje veličinu pora.
  • VOLCANIC PUMICE ROCK: vulkanska plava stijena vrši površinsku eksfolijaciju za uklanjanje odumrlih stanica kože, zaglađuje linije i bore i omekšava teksturu kože.  
  • TEAOXI Green Tea: u blato su dodani listovi zelenog čaja koji su bogati super antioksidantima za zaštitu kože, skvalen zadužen za održavanje snažne i zdrave hidratantne barijere kože, EGCG super antioksidant, te polifenol vrsta antioksidanta za zaštitu kože od vanjskih štetnih utjecaja i usporavanje procesa starenja kože."

Koristila sam ga na način kako je opisano u uputama, jednom tjedno. Odmah po nanošenju osjetila bih izraženo peckanje koje nestaje kroz nekoliko sekundi i koje je izraženije nego kod Powermud tretmana zbog čega mislim da bi zaista smetalo kod jako osjetljive kože, a prisutno je i blago osjetno zatezanje kože koje suhoj i osjetljivoj koži vjerojatno neće prijati. Tretman bi se nakon prvih nekoliko minuta počeo sušiti dok bi nakon 10, koje su predviđene za držanje na licu, bio u potpunosti suh. Ne bih vam preporučila da je držite dulje jer za time nema potrebe, a mogla bi vas isušiti. Kao što sam već napisala, tretman sam skidala sa mlakom vodom, kružnim pokretima, izvodeći piling. Koža mi se nije crvenila nakon ispiranja niti pokazivala druge znakove iritacije.

Uopće me ne iznenađuje kada pročitam kako je ovo jedan od omiljenih GlamGlow tretmana zvijezda u Hollywoodu jer ona zbilja radi ono što obećaje. Sa kože je nakon ispiranja odstranjem odumrli sloj stanica kože, potaknuta je cirkulacija, te koža dobiva svježi i ujednačeniji izgled. Također, pore su vidno pročišćene, blago sužene, a  koža mekana i glatka na dodir. Nisam primijetila da me tretman isušivao, no nakon ispriranja se podrazumijeva obavezno nanošenje uobičajene njege na lice.
O tome zagladi li fine bore i linije ne mogu donijeti zaključak, no prilično sam uvjerena da kratkoročno pruži licu zategnutiji izgled.
Mogu zaključiti kako mi je jasno  zašto bi se ovakav tretman nalazio u kitu profesionalnog vizažista i zašto bi ga neka zvijezda poželjela koristiti prije svog izlaska na veliku scenu. Pored svega što sam nabrojala, tim više jer je izgled podloge nakon ovog tretmana neprocjenjiv!

Ako me pitate koji mi je između Youthmud i Powermud tretmana draži, nećete dobiti konkretan odgovor. Powermud trošim već drugi, a bez Youthmuda ne znam koliko ću izdržati da ga ponovno ne kupim. Uvjerenja sam da Powermud kada ga redovito koristim ima veći efekat na moje pore, mitesere i komedone, te općenito regulaciju lučenja sebuma u kombinaciji sa još nekim proizvodima, dok je Youthmud snažni eksfolijator i pravi alat kada želim izvući najujednačeniji i najblistaviji mogući izgled svoje kože i prekrasnu podlogu za važnije prigode. Iako sam isprobala stvarno mnogo proizvoda u funkciji eksfolijatora, Youthmud me je jedini od skupljih oduševio u toj mjeri da bih bez problema ponovno izdvojila ne tako malu svotu novaca za njega. Na koji ćete se vi od GlamGlow tretmana iz široke ponude odlučiti u biti je samo stvar vaših očekivanja, potreba kože i jeste li spremni izdvojiti tu količinu novca za jedan takav proizvod. S obzirom da su moja iskustva sa svim do sada isprobanim tretmanima pozitivna, vjerujem da ću si kroz neko vrijeme priuštiti da isprobam i još neki.

Cijena za 50 mililitara proizvoda je 389 kuna, a teglicu treba potrošiti u roku od 9 mjeseci od otvaranja.  Čitav popis sastojaka možete vidjeti niže. Bez parabena, sulfata i ftalata.


Jeste li isprobali koji GlamGlow tretman?
Imate li preporuku za neki sličan, a možda jeftiniji proizvod?
Pišite mi! :)




4 komentara:

  1. Cijena je brutalna, to stoji! Bas opali po dzepu. Ali mozda jednom u 4,5 mjeseci pocastiti se ako se nade viska novca za kvalitetan proizvod i nije tako strasno...
    Ili se mi to tako tjesimo. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svatko ima neko svoje zadovoljstvo. Ako znaš u što ulažeš svoj novac i zadovoljna si sa time, zašto ne :)

      Izbriši
  2. Pa nije strašno skup... Ako radi kako treba i još k tome se ne troši brzo,nije loše...
    Gdje ga kupuješ??

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nekome skupo, nekome ne. Mene boli želudac od te cifre, ali opet radije kupim proizvod koji košta ako znam da valja, nego da isprobavam sve i svašta jer na kraju kada zbrojim dođe na isto. Uglavnom u Douglasu. Zadnja dva puta sam uzela u njihovoj poslovnici u Toweru, ali imaju i ostale ;)

      Izbriši