subota, 15. srpnja 2017.

#RECENZIJA: Uriage micelarna voda za kožu sklonu crvenilu

Kako trošim posljednje kapi druge bočice Uriage micelarne vode za kožu sklonu crvenilu krajnje je vrijeme da iznesem svoje dojmove. Vjerujem da se sjećate koliko sam se prije nekoliko mjeseci namučila da u ljekarnama Farmacia dođem do svog 1+1 primjerka i zbilja sam se veselila isprobavanju ove micelarne vode. Ako vas zanima da li se trud isplatio, kakvim se proizvod pokazao, te hoću li ponavljati kupnju na pravome ste mjestu- slijedećih nekoliko redaka posvećeno je upravo odgovorima na ta pitanja.

Uriage micelarna voda za kožu sklonu crvenilu dolazi pohranjena u folijom zaštićenu duguljastu plastičnu bočicu sa čepom koji je crvene boje. Da vas to ne bi bunilo, pored crvenog čepa, postoje i Uriage micelarne vode sa zelenim i plavim čepom, a razlikuje ih tip kože kojem su namijenjene (zelena- masna i mješovita koža, plava- normalna koža). Također, pored ambalaže od 250 mililitara koju vidite na fotografiji, nude se još i one od 100, te 500 mililitara. 


Čep se čvrsto zatvara i iako ovu micelarnu nisam imala prilike voditi na putovanje, vjerujem da je dovoljno sigurna da nebi prouzročila nered u torbi. I iako ću uvijek radije vidjeti pumpicu za doziranje na svojim micelarnim vodama, iznenadilo me što je kroz otvor naizgled prevelikih dimenzija doziranje prolazilo bez ikakvih poteškoća i ni u kojem trenutku nije istjecao višak proizvoda. 


Sama micelarna voda je bezbojna sa izraženim i ugodnim mirisom marelice.  Koristi se čišćenje kože od nečistoća i šminke, a obećava i da će omekšati i umiriti lice. Ako vam je poznat moj način korištenja micelarnih otopina, onda znate da micelarnu koristim kada sa lica trebam odstraniti šminku, a prije uobičajene čistilice i ostatka njege koja slijedi na potpuno čistu kožu.

Zadovoljna sam sa kakvom učinkovitošću ova micelarna uklanja tekuću podlogu, te ostale proizvode nanesene nakon nje sa lica. Ako je usporedim sa Avene micelarnim losionom, te Bioderminom Sensibio H20 micelarnom otopinom, nema nikakve veće razlike. Lice je lijepo očišćeno, ne zateže, osvježeno i nema ljepljivog osjećaja što će biti važnije onima koji nakon micelarnih ne koriste neki dodatni preparat za čišćenje kože ili se ne umivaju. Također, dugoročno ne isušuje kožu, a nisam imala ni neželjenih reakcija. Za cijelo lice dostatne su mi dvije blazinice 

Razlika u odnosu na prethodna dva spomenuta proizvoda i razlog zašto ću se njih prije odlučiti kupiti ponovno jest da je Uriage micelarna voda manje učinkovita u odstranjivanju proizvoda sa očiju te tekućih ruževa sa usana. Neće u potpunosti niti s lakoćom ukloniti ni jedno ni drugo, a posebno je loša u kombinaciji sa vodootpornim proizvodima za oči i tu ćete svakako trebati dodatni proizvod za uklanjanje tog dijela šminke. Kao pozitivnu karakteristiku tu ću istaknuti što me nije peckala za oči i nije ostavljala neugodan okus na usnama.

Uriage micelarnu vodu za kožu sklonu crvenilu možete kupiti u količini od 100 ml (39 kn), 250 ml (65 kn), te 500 ml (107 kn), a ako imate sreće ili strpljenja možda je uhvatite i na 1+1 gratis akcijama ili na raznim sniženjima u ljekarnama. Treba je iskoristiti u roku od 9 mjeseci od otvaranja, a sastojke vam prenosim niže. Sviđa mi se što je obogaćena termalnom vodom, a zamjerku upućujem zbog parfema jer smatram da oni nemaju što raditi u proizvodu namijenjenom osjetljivoj koži.



Jeste li isprobali neku od Uriage micelarnih voda?
Koja je vaša omiljena micelarna voda?
Pišite mi! :)



4 komentara:

  1. Meni je omiljena LRP micelarna za osjetljivu kožu.. sad su u ljekarnama akcije na Avene 1+1 i na Bioderminu pa se nečkam hoću/neću isprobati i njih :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Još mi je preostalo isprobati tu od LRP :) Nadam se da će akcija biti i u ljekarnama po Rijeci jer mi nema dražeg nego kada kupim dvije bočice kvalitetne micelarne po cijeni jedne! Malu prednost dajem Biodermi ako se odlučiš ;)

      Izbriši
  2. Nisam probala, ali zvuči super! Znam da sam malo late to the party, ali trenutno isprobavam Garnierovu kultnu micelarnu i jako mi se sviđa. Od jeftinijih preporučam i Ziajine koje su mi super.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za preporuku za Ziajine, njih još nisam probala, a Garinierova (roza) je za mene nažalost bila jedan od većih promašaja...

      Izbriši