srijeda, 20. rujna 2017.

#RECENZIJA: Avon True Nutra Effects Miracle Glow ulje za čišćenje lica

Nedavno sam dobila priliku isprobati novitet iz Avonovog asortimana-Avon True Nutra Effects Miracle Glow ulje za čišćenje lica čemu sam se jako obradovala s obzirom da jako volim ulja i proizvode sa uljima u svojoj rutini čišćenja i njege lica. U isprobavanje sam krenula bez očekivanja s obzirom da su mi Avonovi preparativni proizvodi još uvijek prilično nepoznati i moram priznati da sam u konačnici ostala izuzetno pozitivno iznenađena Miracle Glow uljem za čišćenje lica čime je i ljestvica očekivanja, za sve buduće Avonove preparativne proizvode, postavljena visoko.

Avon True Nutra Effects Miracle Glow ulje za čišćenje lica dolazi u duguljastoj plastičnoj ambalaži sa bijelim čepom. Volim jednostavne ambalaže poput ove, a i sigurnost koju mi pruža transparentna plastika jer znam da neću iznenada ostati bez svog proizvoda za čišćenje lica. Čep se čvrsto zatvara i nema opasnosti od istjecanja proizvoda.


Voljela bih da se proizvod dozira na pumpicu i to je jedina zamjerka koju imam na ambalažu. Naime, nekoliko mi je puta proizvod iscurio sa dlana jer sam pokušavala vratiti čep na abalažu prije nego što sam ga nanijela na lice. Naravno da ćete vi biti pametniji, pa začepiti ambalažu nakon što isperete ulje sa lica, no u ime svih nas koji sve želimo sad i odmah, zbilja ne bi bilo loše kada bi ambalaža ovoga proizvoda u budućnosti imala pumpicu. Nisam primijetila da mi je kroz otvor istjecalo previše proizvoda, no imala sam na umu kako se radi o ulju zbog čega sam sigurno bila više oprezna.


O ovom se proizvodu u Avonovom katalogu navodi sljedeće:
˝Zahvaljujući svojoj bogatoj, uljnoj formuli ulje za čišćenje lica lako uklanja make up te poput magneta privlači nečistoće. Lako se ispire i ne ostavlja mastan trag. Koncentrirano bogato ulje u dodiru sa kožom postaje mlijeko za čišćenje lica. Lagana, nekomedogena formula.˝

Ulje koristim ujutro i uvečer. Ujutro upotrijebim znatno manju količinu kako bih odstranila eventualne nečistoće i sebum izlučen preko noći dok navečer ulje volim nanijeti obilnije te kružnim pokretima umasirati na područje lica, očiju i usana kako bih odstranila make up koji sam nanijela toga dana.
Na donjoj slici možete vidjeti kako su zamislili da se ovaj proizvod upotrebljava i što se mene tiče taj način prolazi ujutro kada mi je lice puno čišće i na njemu nema šminke, no kada uvečer odstranjujem šminku sa lica tada najprije dobro umasiram ulje u suhu kožu, ne močim lice, već pomoću ulja kružnim pokretima ˝otapam˝ svu šminku sa lica koju potom ispirem sa mlakom vodom i to mi se pokazalo puno učinkovitijim načinom za odstranjivanje od ovoga koji koristim ujutro.

izvor
Ulje učinkovito odstranjuje nečistoće i sebum sa lica, no ono što me je iznenadilo jest da se pokazalo da sa lakoćom odstranjuje čak i vodootpornu šminku sa očiju i tekuće ruževe sa usana (na način kako sam vam opisala iznad) zbog čega sam ubrzo prestala koristiti dvofaznu čistilicu za oči i usne koju sam do tada koristila. Na ambalaži piše kako ne bi trebalo doći u doticaj sa očima, no prije nego sam je uopće primijetila, koristila sam ulje više puta na očima i s obzirom da ih nije ni najmanje iritiralo, ignorirala sam uputu i nakon što sam je pročitala. Lako se ispire sa dva umivanja mlakom vodom te ne ostavlja ništa osim ugodnog osjećaja na koži. Na licu nakon ispiranja nemam masni trag, koža je čista, ne zateže i nema crvenila.  Miris je blag i ugodan.
Na donjoj sam vam fotografiji probala prikazati kako izgleda trenutak kada ulje dođe u dodir sa vodom.


Navedeno je kako je proizvod nekomedogen i potvrđujem da se takvim pokazao i na mojoj koži, no moram upozoriti da u sastavu postoje određeni sastojci u samom vrhu popisa koji su poznati upravo po svojoj komedogenosti, pa bih ipak bila na oprezu ukoliko je vaša koža i inače sklona ekscesima. Isto se odnosi i na tvrdnju kako je proizvod prikladan za osjetljivu kožu s obzirom da su i parfemi prilično visoko na popisu sastojaka.


Cijena za 125 mililitara proizvoda je 49,00 kuna, no s obzirom na česte akcije u Avonovim katalozima, velike su šanse da ćete ga kupiti i po puno nižoj cijeni. Rok upotrebe je 12 mjeseci od otvaranja.

Od mene ovo ulje dobiva preporuke. Oduševila me formula koja je izuzetno lagana na koži unatoč uljima u sastavu, ne masti i učinkovito odstranjuje sve nečistoće i šminku sa lica, a uz sve to je još i dostupna po pristupačnoj cijeni i sporo se troši. 


Jeste li isprobali Avon True Nutra Effects Miracle Glow ulje za čišćenje lica?
Koristite li uljne čistilice?
Pišite mi! :)






4 komentara:

  1. Imam ga.
    Ne koristim ga bas svaki dan.. ovisi kako kada..
    Ali volim onaj osjecam kako mi je lice meko nakon njegovog korištenja 😍

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam ga u svrhu recenzije koristila svaki dan, a sada više za skidanje šminke s obzirom da su na redu još neki proizvodi za isprobavanje...
      Je, bude baš mekano :)

      Izbriši
  2. Također volim tvoj način korištenja i sama sam primjetila da je tako bolje sto se tiče skudanja same šminke. Prvi put sam pokušala s malom količinom ulja, ali to nije bilo dobro, meni funkcionira samo ako dobro natopim lice uljem. Također sam ignorirala uputu da nije prikladno za oči i jedan dan nakon korištenja ovog ulja vid mi je bio mutan pola dana, ali ja inače imam osjetljive oči pa možda je do toga.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno što si iskustvo podijelila sa nama jer će sigurno koristiti onima koji također imaju osjetljivije oči :)

      Izbriši