ponedjeljak, 25. rujna 2017.

#RECENZIJA: Zoeva Caramel Melange

Listam neki dan folder sa fotografijama neobjavljenih recenzija i shvatim da vam još uvijek nisam pisala o Zoevinoj Caramel Melange paleti sjenila za oči, a zaista ne pronalazim nikakvo opravdanje za to s obzirom da ovu paletu često koristim i već imam jasno formirano mišljenje o njoj. Kako su nedostajali swatchevi koje nisam napravila pri prvom fotografiranju, odlučila sam da ih napravim što prije i da se bacim na pisanje recenzije koju ćete danas moći pročitati. Inače je ovo moja prva Zoevina paleta sjenila s obzirom da sam dosta kasno doznala kako astronomsku cijenu Zoevine dostave u Hrvatsku mogu izbjeći naručivanjem na adresu u obližnjoj mi Sloveniji gdje se ista ispostavila znatno nižom. Na sreću, nedavno je brend stigao i na Beauty Bay gdje je poštarina na sve narudžbe iznad 17 eura besplatna i mislim da se tu završavaju muke svih nas po skupim troškovima dostave sa službene stranice.

Krećem od amabalaže na kojoj su mi se kombinacija smeđe boje i zlatnih detalja svidjele još puno prije nego je paleta stigla u moje ruke. To divno osmišljeno i čvrsto izrađeno kartonsko pakiranje dolazi dodatno zaštićeno tanjim kartonskim omotom, a kako bi uvijek bilo zaštićeno od neželjenog otvaranja brine prilično jaki magnet smješten unutar ambalaže. Unutar ambalaže se ne nalazi ogledalo, no meni je to sasvim u redu s obzirom da ne vidim potrebu da ga baš svaka moja paleta sjenila ima. Male zamjerke na ambalažu bile bi te što se zlatni detalji sa vanjske strane ambalaže sa vremenom izgrebu i što se karton oko panova zna prilično zaprljati, te ga zbog toga i dosta često čistim.


Po otvaranju ambalaže, ugledati ćete 10 nijansi sjenila različitih završnica. 6  ih je mat dok preostale 4 u sebi sadrže različitu količinu sjajnih čestica. Nijanse imaju svoje nazive, pa tako u gornjem redu imamo: Wax Paper, Universal Delight, Aftertaste, 182 °C, Liquid Center, a u donjem: Alchemy, Start Soft, Finish Sensual, Almost Burnt te Edible Gem.


Odlučila sam vam najprije napisati nešto o mat nijansama iz palete, te pokazati njihove swatcheve.
Wax Paper je topla svijetlo bež nijansa koju koristim kao bazno sjenilo preko cijelog kapka, Universal Delight koja je nešto tamnija topla bež nijansa u odnosu na prethodnu, najčešće posluži kao prijelazna boja. Rekla bih da su ove dvije nijanse slabije kvalitete, odnosno tvrđe, manje pigmentirane i potrebno ih je dulje nadograđivati do željenog intenziteta boje u odnosu na ostale mat nijanse iz palete, no dobro je što ne blijede prilikom blendanja. Preostale 4 mat nijanse: Aftertaste- topla srednje narančasto crvena nijansa, Alchemy- topla srednje smeđa crvenog podtona, Start Soft- topla srednje smeđa narančastog podtona i Finish Sensual- topla srednje smeđa, kombiniram u pregibu i na vanjskom i unutrašnjem kutu oka ovisno o tehnici koju koristim te su od kada imam paletu često u upotrebi i onda kada se ne šminkam isključivo ovom paletom. Pigmentaciju bih im opisala kao srednju koja značajno dobiva na intenzitetu kada se koristi sa bazom, lako nadogradivu i bez gubitka na intenzitetu prilikom blendanja. Kao što sam i prethodno spomenula, za razliku od prve dvije nijanse, ove su teksturom mekše i nije ih potrebno previše nadograđivati da bi se postigao zadovoljavajući intenzitet boja. Ne pada mi na pamet sa kojim bih vam ih sjenilima mogla usporediti, a da su to ipak sjenila koja su dostupnije većini osim onima iz Sleekove Enchanted Forest palete iako smatram da su sjenila iz Caramel Melange palete za nijansu kvalitetnija i lakša za rad. Kod ni jednog od spomenutih mat sjenila nema izraženijeg trušenja koje bi bilo vrijedno spomenuti.


Preostale 4 nijanse su me iznenadile van svih razumnih očekivanja s obzirom da im ni neke mnogo skuplje palete koje imam ne mogu konkurirati kvalitetom. Prve koju ću spomenuti su Almost Burnt- topla svijetla zlatna nijansa, te 182 °C- topla svijetlo narančasta nijansa, obje sa sadržajem sitnih zlatnih čestica i divnim zlatnim odsjajem. Mekana i kremasta sjenila, izuzetno dobro pigmentirana, intenzivna na očima i gotovo pa metalik završnice sa kojima se radi sa lakoćom. Liquid Center- topla srednje tamna copper nijansa zlatnog odsjaja je sve što sam rekla za prethodne dvije, pa udvostručeno. Nisam se ni najmanje nadala toliko mekanom i kremastom sjenilu, metalik završnice u ovoj paleti. Lakoća sa kojom klizi po kapcima i intenzitet boje koji ostavlja u jednom jedinom sloju posramio je čitav niz sjenila od kojih bih, s obzirom na njihovu cijenu, očekivala isto. Posljednja je nijansa Edible Gem-topla ljubičasto smeđa nijansa sa oskudnijim sadržajem zlatnih čestica. Ovo je nijansa koju obožavam koristiti u vanjskom kutu oka, a kvalitetom je između mat nijansi i prethodne tri. Kao ni kod mat nijansi, ni u ovom dijelu palete nema značajnijeg trušenja.


Trajnost svih sjenila na kapcima je odlična, posebice sa bazom. Ako se odlučite na mokru tehniku sa posljednje četiri nijanse koje sam spomenula dobiti ćete efekt u koji će vam biti teško povjerovati.

Paletu ćete platiti oko 20 eura (21, 80 eura službena Zoeva stranica, 20, 30 eura Beauty Bay) što smatram skroz pristupačnim za 10x 1,5 gram sjenila ovakve kvalitete. Rok upotrebe je 36 mjeseci od otvaranja, a sastojke ćete pronaći OVDJE.

Jeste li isprobali neku Zoevinu paletu?
Kako su vam se svidjele nijanse u Caramel Melange paleti?
Pišite mi! :)







2 komentara: