subota, 14. listopada 2017.

#RECENZIJA: Farmasi Time Locker fiksator u spreju

Farmasi Time Locker fiksator dobila sam pred dosta vremena, no iz određenog razloga, nisam koristila redovito, pa mi je tako trebalo i dulje vremena da donesem zaključke i prenesem vam ih u obliku recenzije koju ćete danas imati priliku pročitati. Inače, fiksatori su proizvodi koje koristim već dulje vrijeme jer sam shvatila da mi pored njihove osnovne namjene (produljenje trajanja šminke) pomažu u šminkanju i na mnoge druge načine. Neke od njih saznati ćete danas, a otkriti ću vam i što mi se kod ovoga proizvoda nikako nije svidjelo.


Farmasi Time Locker fiksator u spreju dolazi u bijeloj plastičnoj ambalaži sa prskalicom na vrhu. Plastika nije osobito čvrsta, no s obzirom na cijenu proizvoda, nisam to ni očekivala. Moja iskustva sa ovakvim proizvodima nižeg cjenovnog ranga najčešće su bila razočaravajuća zbog prskalica koje su teško i loše raspršivale proizvod, no ovoga me puta, taj dio ambalaže, ugodno iznenadio. Prskalicu koristite na udaljenosti od 20-25 centimetara od lica (OBAVEZNO SA ZATVORENIM OČIMA!) i iznenaditi ćete se kako će proizvod biti lijepo i sa lakoćom raspršen, te na lice neće dospjeti veće i teže kapljice koje bi mogle razmrljati šminku. Najčešće bih za cijelo lice koristila 4 potiska.


Nažalost, ono što sam primijetila već nakon prvog korištenja proizvoda jest njegov miris koji ne mogu opisati kao ugodan s obzirom da se u njemu osjeti alkohol. Zanemarimo li taj dio priče, proizvod se upija ubrzo po nanošenju, nije težak niti ljepljiv i kao što sam prethodno spomenula biva fino raspršen tako da na lice ne dospijevaju grublje kapljice koje bi mogle napraviti nered sa tek nanesenom šminkom što me sa tim dijelom priče čini zadovoljnom. Na ambalaži sam pročitala kako ne zateže što se prilikom nesvakodnevnog korištenja na mojoj mješovitoj koži pokazalo točnim, no kao netko tko je sklon dehidraciji, zaista nisam htjela riskirati i koristiti proizvod svakodnevno kroz dulji period s obzirom da sadrži alkohol i zato i ne mogu tvrditi da bi to i dugoročno ostalo tako. Na ambalaži je navedeno kako je proizvod za sve tipove kože, no upravo zbog prethodno spomenutog, savjetujem oprez onima sa suhim tipom kože i sklonima dehidraciji. Nisam imala neželjenih učinaka u vidu iritacija kože.


Svidjelo mi se što proizvod pomaže da se praškasti proizvodi naneseni na lice lakše stope nakon čega lice odmah izgleda kompaktnije i ljepše, a također i što produlji trajanje šminke u odnosu na one dane kada ga ne stavim. Iako se preporuča za osvježavanje šminke tijekom dana, nisam ga tako koristila s obzirom da  u torbi najčešće nosim malu Avene termalnu vodu koju koristim u tu svrhu kada mi je potrebno, no zaista ne vidim razloga zašto ne bi funkcionirao. Za mokro nanošenje sjenila ga ne bih preporučila jer bi sastav mogao nadražiti oči (radije upotrijebite čistu vodu).


Cijena za 115 mililitara ovoga proizvoda iznosi 43 kune (iako je najčešće cijena u katalogu upola manja- trenutno ga možete kupiti za 15 kuna), a rok upotrebe je 12 mjeseci od otvaranja. Iako radi ono što obećaje, zbog sastava koji vidite niže, ne mogu reći da sam oduševljena proizvodom. Smatram da je u redu za povremeno korištenje i u nekim posebnim prilikama, ali nikako nije nešto što bih svaki dan stavljala na svoje lice.



*PROIZVOD JE DOBIVEN NA POKLON OD FARMASI SANELLA (FB STRANICA)

Jeste li isprobali  Farmasi Time Locker?
Koristite li fiksatore?
Pišite mi! :)





3 komentara:

  1. moram priznati da sam u pocetku bila odusevljena, zaista je ugodan na licu, lijepo stopi sminku s kozom..sve pet..ali sminka se vrlo brzo pocinje nakupljati u pregibu ociju, eyeliner se obrisao nakon 3 sata...za oci mi je stoga puno bolji AVON FIX sprej iako je mozda malo neugodan na licu..poput laka za kosu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da ti je puno bolja opcija kupiti bazu za kapke jer teško da će ti ovakvi fiksatori držati tuš na očima :/ Avonov još nisam isprobala, a već si ga dugo planiram naručiti...

      Izbriši
  2. Baš mi osvježi i šminku i cjelokupno lice osiječaj je Ok. Poanta lockera je da izgledaš nakon par sati svježe što mi se i najviše dojmilo!!! Lp

    OdgovoriIzbriši