srijeda, 21. ožujka 2018.

#PRVI DOJMOVI: Essence girl squad LE kistovi

Pokazali ste veliki interes kada sam vam na Facebooku pokazala kistove iz essence girl squad limitirane kolekcije koje sam kupila, pa sam vam odlučila čim prije pisati o njima i prenijeti vam barem neke svoje dojmove s obzirom da limitirane kolekcije na blogu često ne stignu dobiti svoju recenziju prije nego se razgrabe sa polica i na taj vam način olakšati odluku kupiti ih ili ne. Kolekciju možete naći u Mulleru. Imala sam sreće vidjeti je cijelu (fotografija ispod) i odabrati tri kista koja su mi djelovala najzanimljivije, a planiram kupiti još kozmetičku torbicu jer mi je taman zatrebalo nešto za kemijske, markere, ljepljive papiriće i ostale sitnice koje nosim u torbi za fakultet.



*preuzeto sa interneta
Tri kista za koja sam se odlučila su: blending brush (01 blending betty), concealer brush (01 undercover carly) te face perfector brush (01 soft sophie). Svi su stigli upakirani u zaštitne plastične košuljice koje su vam sigurno već poznate ako ste do sada kupili i jedan essence kist. Vjerujem da ne moram posebno pisati o dizajnu kistova koji je izveden na najsimpatičniji mogući način, no nisam očekivala da će oblik drški kistova imati utjecaja na lakše držanje i kontrolu pritiska u ruci. 


Krenuti ću od najmanjeg- blending brush 01 blending betty. Essence kaže kako će "super fluffy" blending betty kist "savršeno blendati sjenila i kreirati glatke prijelaze", te da je "zbog svog oblika pogodan i za suptilno konturiranje" pod čime podrazumijeva nanošenje bronzera i highlightera na nos.


Složiti ću se da se zaista radi o pahuljasto mekanom kistu, no kada je u pitanju nanošenje i blendanje sjenila u pregibu kapaka (za što sam ga, namjeravala koristiti), za moj ukus premekanom i dosta nepreciznom kistu u usporedbi sa onima koje inače koristim.  Iskoristiv je, no ako već imate nekoliko kistova za blendanje koje koristite i njima ste zadovoljni, sumnjam da će biti među prvima za koje posežete. Probala sam ga koristiti za nanošenje highlightera na vrhove jagodica, no za blendanje nanesenog sam morala koristiti drugi kist jer sa ovim nije išlo (ponovno premekan i prefleksibilan). Za nanošenje highlightera ispod lukova obrva, na vrh nosa i iznad rubova usana je u redu, no samo radi toga ga ne bih kupovala.


Idući na koji ću se osvrnuti je concelaer brush 01 undercover carly. Essence kaže kako ćemo pomoću njega "ravnomjerno nanijeti korektor na područje ispod očiju i na teže dostupna područja", te da ćemo "lako prekriti crvenilo i nepravilnosti".


Svidjelo mi se kako izgleda korektor utapkan na područje ispod očiju sa ovim kistom (kao i na druga područja koja posvijetljujem), no volim da su mi kistovi koje koristim za tu svrhu manjih dimenzija i špicastiji na vrhovima (poput theBalm Blend a Hand) jer lakše nanesem proizvod u unutrašnji kut oka gdje imam hiperpigmentacije i na predio oko nosa na kojem mi se zna javljati crvenilo. S obzirom da je mekan i efikasan, nećete pogriješiti ako ga kupite za nanošenje korektora, posebice ako volite malo veće kistove za tu namjenu. Svidio mi se za nanošenje kontura na lice i to je ono za što ću ga nastaviti koristiti. Precizan je prilikom nanošenja, a od svih kupljenih kistova i najgušći zbog čega sa lakoćom izblenda i pigmentiranije proizvode na licu.


I posljednji kist koji sam kupila je face perfector brush 01 soft sophie. Essence kaže kako je to "najnježniji kist u kolekciji". Mekane dlačice ovog kista trebale bi "ravnomjerno rasporediti sve praškaste proizvode (bronzer, rumenilo i puder za fiksiranje) na lice, a korištenjem vrha kista precizno ćemo nanijeti i izblendati i highlighter.


Ovo je kist koji mi se najviše svidio među kupljenima. Uspjela sam ga upotrijebiti za sve što je essence naveo (zbog svoje mekoće super se slaže sa jače pigmentiranim proizvodima), a nastaviti ću ga koristiti za fiksiranje područja ispod očiju puderom u prahu jer je nevjerojatno nježan i ravnomjerno rasporedi proizvod. 


Odlučila sam post ne nazvati recenzijom jer postoji sigurno još nekoliko načina na koje bih mogla isprobati kistove, a nisam stigla između ovih nekoliko pranja u želji da sa vama podijelim dojmove dok kistove još možete kupiti. Kistovi su se dobro ponašali kroz nekoliko pranja- dlačice su ostale u istom obliku, nisu ispadale i dizajni na drškama su netaknuti. Bude li promjena, to ću vam svakako napisati.

Što vam se svidjelo iz girl squad kolekcije?
Planirate li kupiti koji od proizvoda?
Pišite mi! :)



Broj komentara: 6:

  1. Planirala sam uzeti ovaj za blendanje,,ali sad ne budem😊

    OdgovoriIzbriši
  2. Pa mislim da nisu nista bolji od ostalih cetkica inace. Sem tih ruckica. Odlican tekst.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) Ako preskočim kist za bledanje, ovo je još nekoliko primjeraka iz essence asortimana koje vrijedi uzeti u obzir jer omjer kvalitete i cijene definitivno govori u korist prvoga :) Iznenadila bi se koliko essence kistova iz redovnih i limitiranih kolekcija imam i redovito koristim unatoč tome što je kolekcija kistova kroz godine drastično porasla i sa višestruko skupljim kistovima ;)

      Izbriši