utorak, 15. ožujka 2016.

#RECENZIJA: Aura Correct ME tekući korektor (304 Fair)

Vjerujem da ste do sada već svi čuli da je Aura stigla na naše tržište i da ako već niste nabavili neki svoj primjerak, nestrpljivo isčekujete da budete u mogućnosti to napraviti. Ja sam oduševljena kvalitetom koju dobivate za relativno nisku cijenu, a o čemu sam vam već toliko puta pisala. Aurine recenzije koje su prethodno objavljene na blogu:

Aura Lipliner (33)
Aura Absolute Matte Velvet Feel (613 Good Vibes)
Aura Bronzer Contour Brush i Blending Eyeshadow Brush
Aura Impress Mascara Look of Love

Danas vam pišem o Aura Correct ME tekućem korektoru. Na početku moram nažalost napisati kako sam potpuno pogrješila sa odabirom nijanse i što se svjetline i podtona tiče, pa sam ga nakon što sam ga isprobala u svrhu recenziranja dalje mješala sa svojim Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place Flawless Wear korektorom. Da izbjegnete ponoviti moju pogrešku objasniti ću vam tablicu nijansi.




Sa lijeve strane nalaze se toplije nijanse
koje će odgovarati osobama žućkastog podtona (301 Vanilla, 302 Pastel Beige i 303 Caramel Cream). 301 je nasvjetlija dok je 303 najtamnija nijansa ove skupine.
Sa desne strane nalaze se hladnije nijanse koje će odgovarati osobama roskastog, ali i neutralnog podtona kože (304 Fair, 305 Cool Ivory i 306 Natural) ponovno poredane od nasvjetlije prema najtamnijoj. Dakle, ukupno vam je na raspolaganju 6 nijansi između kojih vjerujem da će svatko pronaći odgovarajuću za sebe. Mislim da će pripadnice jako svijetle puti koje teško nalaze korektor odgovarajuće nijanse razveseliti korektor u nijansi 304 Fair (swatch te nijanse moći ćete vidjeti niže jer je to upravo nijansa korektora koju sam kupila).

Korektor dolazi u istom pakiranju kakvo ste mogli vidjeti i kod tekućih ruževa. Ponovno je to prozirna plastika kroz koju je moguće vidjeti nijansu korektora, a vidjeti ćete i nedostatak istoga kada sadržaj bude pri kraju.


Unutar ambalaže nalazi se spužvasti aplikator koje je uobičajeno vidjeti kod korektora.
Prvo što možete primjetiti je da je drška aplikatora kraća od posudice u kojoj se nalazi korektor, pa bi se moglo dogoditi da dio korektora ostane neiskorišten jer nećete moći doprjeti do njega. Toj okolnosti, ne pridonosi ni što je drška poprilično nefleksibilna. Nadam se da ću tome problemu moći dokočiti na način da korektor okrenem naopačke, te ga na taj način dignem više u njegovoj posudici.


Sama spužvica je malena, čvrsta, ne previše mekana, te je koso rezana pri vrhu. Najveći problem koji mi se javlja vezano uz nju je taj što pokupi premalo proizvoda i nerijetko moram do tri puta vaditi korektor kako bi ga nanjela u trokut ispod oka.


Sada kad je poprilično jasno da ambalaža ima nekih očitih neodstataka koje bi trebalo riješiti, prelazimo na sadržaj.
Korektor je lagane i kremaste teksture, nešto rjeđi od korektora na koje sam inače navikla (izuzetak je Physicians Formula Nude Wear Touch of Glow). Prekrivnost koju pruža je slabija prema srednjoj i odličan je za svakodnevno prekrivanje slabije izraženih podočnjaka. Neće vam isušivati okoločno područje, niti će se uvlačiti u borice što je po meni najveća vrlina ovoga proizvoda. Ne oksidira, te mu je postojanost za svaku pohvalu.
Jedna od karakteristika koja mi se nije svidjela kod ovoga korektora je ta što se poprilično brzo suši. Ako bi nakon nanošenja korektora morala skoknuti do kupaone namočiti spužvicu za blendanje, dok bi se vratila do sobe znalo mi se dogoditi da se korektor već skroz osušio u okoločnom području (a nije da me od kupaone dijeli puno prostora). Naravno, onog trena kada osvjestite da će vam se to dogoditi prestat ćete zaboravljati namočiti spužvicu i blendati korektor nakon što ga nanesete.
U tome slučaju, blenda se sa lakoćom, te se lijepo stapa sa kožom ostavljajući prirodan izgled.
Blagog je mirisa,

Ukoliko ste vlasnice izraženijih podočnjaka ili muku mučite sa aknama nisam sigurna u kojoj će vas mjeri ovaj korektor zadovoljiti. Uobičajeno je da korektori koji se lijepo ponašaju u okoločnom području, nisu dovoljno gusti i nemaju dovoljnu prekrivnu moć da sakriju veće nepravilnosti i obratno. Ne mora to biti tako nužno, no koji korektor sa kojim ste savršeno prekrili nepravilnosti na koži nije u vašem okoločnom području djelovao teško i isušivao ga?

Dolazimo do nijanse koju sam kupila- 304 Fair. Kako sam već rekla, sa nijansom sam skroz promašila i korektor sam izuzev perioda isprobavanja za recenziranje koristila u kombinaciji sa gore spomenutim Estee Lauder korektorom. 304 Fair će odlično odgovarati jako svjetloputim djevojkama i mislim da će mnoge koje nisu mogle pronaći dovoljno svijetlu nijansu za sebe moći napokon odaahnuti što se toga tiče.



Cijena za 7 mililitara proizvoda  iznosi oko 35 kuna. Od otvaranja morati ćete ga potrošiti u roku od 12 mjeseci. U popisu sastojaka ima nekoliko nelaskavih, pa ukoliko primjetite komedogeni učinak  ili bilo kakve neuobičajene reakcije na koži, prestanite ga koristiti. Na mojoj koži nije bilo primjetnih reakcija.


Zaključiti ću kako je ovaj proizvod zadovoljavajući za svakodnevnu upotrebu kod osoba koje trebaju slabiju do srednju prekrivnu moć za svoje okoločno područje ili samo žele posvjetliti određene dijelove lica, dok oni koje muče akne, izraženiji podočnjaci, odnosno općenito veće nepravilnosti neće pronaći rješenje u njemu.

Korektor me nije ništa posebno oduševio, no smatram ga zadovoljavajućim kao korektorom za svakodnevnu upotrebu s obzirom na njegovu nisku cijenu i lijepo ponašanje u okoločnom području.

Jeste li isprobale Aura Correct ME?
Kako vam se svidio?
Pišite mi! :)





Broj komentara: 10:

  1. bas lijepo izgleda ova nijansa a ja bih za sebe odabrala 301 zbog podtona, jedino zamjeram sto se brzo susi :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam inače neutralnog prema žućkastom podtonu tako da bi mi Vanilla puno više odgovarala :)
      To što se brzo suši preduhitriš tako da ga odmah utapkaš i mirna si ;)

      Izbriši
  2. Slažem se s tobom u potpunosti, vjerojatno ću imati istu recenziju XD - odličan korektor za svakodnevnu upotrebu! Kada ne trebamo ništa specijalno, a opet da se prekrije :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A što ćeš..možemo nešto oduzet i nešto dodat..ali kakav je, je ;)
      Bitno da se mi slažemo :)

      Izbriši
  3. Nisam ga isprobala, ali ne zvuči loše. Meni je dosta bitno da ne isušuje i da se koliko toliko ne uvlači u borice :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U tom ga slučaju isprobaj :)
      ovo mi je najprihvatljiviji korektor za okoločno područje koje sam do sada isprobala :)

      Izbriši
  4. Ne stavljam često korektor pa mislim da bi mi ovaj bio ok onako za svaki dan. A od nijansi vjerujem da bi mi vanilla odgovarala, no to moram isprobati na licu mjesta. Odlično što si objasnila kako ide to s nijansama što je zapravo dosta zbunjujuće :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, hvala..bolje je sprječiti nego liječiti, kako kažu ;)

      Izbriši
  5. Kod nas još nema Kozma, ali jedva čekam probati aurine stvari.
    Odlična recenzija :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) nadam se da će se Aura proširiti i po drugim drogerijama kojih je više diljem Lijepe Naše jer su ovako ti proizvodi nažalost još mnogima nedostupni..

      Izbriši