utorak, 3. svibnja 2016.

#RECENZIJA: Apivita Express Beauty Gentle Cleansing with Pink Clay

Ne želim ovu recenziju započeti nikako drukčije osim sa riječima da OBOŽAVAM OVU MASKU!
Radi se o još jednom proizvodu iz Apivitinog asortimana koji me ne prestaje oduševljavati. U slučaju da ste propustili proizvode koje sam do sada isprobala ili osnovne podatke o tom grčkom brendu, naći ćete ih na slijedećim linkovima:
Apivita Express Beauty Gentle Cleansing with Pink Clay je maska za lice, namijenjena normalnoj, suhoj i osjetljivoj koži. Ako ste redovito na blogu, znate da to nije opis mog tipa kože, no s obzirom da imam ranija ugodna iskustva sa rozom (i crvenom) glinom i da mi koža s oduševljenjem reagira na nju, nisam htjela kupovati masku sa zelenom glinom (koja bi vjerojatno bila primjerenija mom tipu kože). 
Roza je glina inače odličan saveznik ukoliko imate problema sa nečistom kožom, a ona je ujedno suha ili osjetljiva jer učinkovito čisti pore, a da pritom ne iritira i ne isušuje kožu.
Ukoliko ste vlasnice masne kože, ipak vam savjetujem da se ne povodite za mojim primjerom već da se odlučite na zelenu glinu koja će u vašem slučaju napraviti puno više.



Neki od glavnih djelovanja koje proizvođač navodi na pakiranju su:
  • Ružičasta glina čisti pore bez iritiranja kože.
  • Ružin sok, pšenični proteini i elementi u tragovima kombinirani u ovoj maski pomažu kod toniranja i obnove kože pružajući prirodni, svježi sjaj.
  • Sa rozom glinom, suncokretovim uljem i sokom cvijeta ruže, čisti i pomlađuje suhu ili zrelu kožu

Maska se koristi 1-2 puta tjedno. Nanosi se na temeljito očišćeno lice i ostavlja deset minuta da djeluje. Gusta je, kremasta, pastelno roze boje, te malo intenzivnijeg mirisa (pretpostavljam ruže). Ne smrdi, nije neugodan, ali je intenzivniji i ako niste na ˝ti˝ sa mirisima na licu, morati ćete se naviknuti. 



Naravno, kao i svaka druga maska čiji je glavni sastojak glina (neovisno koje boje) ona će se stvrdnuti (osušiti) i moguće lagano vas zatezati (to je sa ovom maskom jedva osjetno). Kada istekne vaših deset minuta opuštanja, vrijeme je za ispiranje maske sa lica, te nastavak sa njegom kože. Kod maski sa glinom bitno je da se držite uputa i da ih nikad ne držite dulje od preporučenog jer bi vas u suprotnom mogle isušivati. Naravno, poželjno je da pratite ponašanje svoje kože i da dodatno skratite vrijeme držanja maske ukoliko je potrebno. Što se ove maske tiče, sumnjam da će dovesti do posljedica dodatnog isušivanja i kod suhe kože ukoliko se drži do deset minuta, no uvijek je dobro imati na umu da svi imamo različitu kožu i da proizvode morate prilagođavati sebi, a ne sebe uputama sa deklaracija. Jednu vrećicu od 8 mililtara možete raspodjeliti na dva korištenja, no pripazite da je nakon otvaranja čvrsto zatvorite i bilo bi poželjno da je pohranite u hladnjak.



Pore su nakon uklanjanja maske vidljivo pročišćene, koža je osvježena, te nahranjena, sjajna i glatka. Koža je spremna za daljnju njegu, a vi ste izdvojili deset minuta za sebe i to je nešto najdivnije što ste si mogli priuštiti!

Apivita Express Beauty with Pink Clay masku za lice možete kupiti u tubici od 50 mililitara čija je cijena 119, 90 kuna ili u vrećicama (2x8 mililitara) za 39,90 kuna. Ako ste slučajno pomislili-ne štedite više od par kuna ukoliko se odlučite na tubicu! Tubicu bi preporučila čisto iz praktičnih razloga- lakšeg doziranja i pohrane. Maske su na grčkim web shopovima dosta jeftinije, no kada se zbroji poštarina, nažalost dođe na isto.

Na pakiranju (vrećicama) nije naznačeno u kojem roku od otvaranja upotrijebiti proizvod, već samo krajnji rok uporabe, stoga ćete morati pripaziti da proizvod u međuvremenu nije oksidirao.
Sastojci su navedni niže. 89% sastojaka je prirodno, bez silikona i parabena! Kao i kod većine Apivitinih proizvoda, voda je zamjenjena infuzijom zelenog čaja sa svrhom da se poveća antioksidativno djelovanje sastojaka.


Jeste li isprobali koju masku iz bogatog Apivitnog asortimana?
Volite li maske sa glinom?
Pišite mi!






Broj komentara: 6:

  1. Nažalost nisam isprobala ni jednu njihovu masku, ali kad tad će doći i one na red jer uvijek volim imati u opticaju bar jednu na bazi gline :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Široku ponudu imaju, vjerujem da ćeš nać neku za sebe ;)
      Meni je glina za pore MUST HAVE! :D

      Izbriši
  2. Trenutno koristim njihovu, ali s zelenom glinom i odlična mi je, a posebno mi se sviđa što nije agresivna kao ostale maske s zelenom glinom koje sam probala :D Da, na grčkim sajtovima su Apivita proizvodi puno jeftiniji, ali i ostali tipa Nuxe, LRP, Avene, Vichy pa kad naručujem to obično bude malo veća količina tako da mi se isplati shiping :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je što si napisala da nije agresivna, definitivno je namjeravam isprobati! :)
      Za ove druge brendove nisam gledala, ali kako nemam baš naviku preko interneta naručivati velike iznose, poštarine od oko 8 eura su mi se činile neisplative...

      Izbriši