utorak, 6. rujna 2016.

#RECENZIJA: Catrice Prime and Fine Contouring Duo Stick

Od svih nedavno kupljenih Catrice noviteta, odlučila sam vam se najprije napisati nekoliko riječi o duo sticku za konturiranje s obzirom da je to bio proizvod kojeg sam sama najviše isčekivala. Da li se čekanje isplatilo, saznati ćete u nastavku.

Ostajem dosljedna sebi i za početak vam želim napisati koju riječ o ambalaži. Catrice Prime and Fine Contouring Duo Stick oblikom se ne razlikuje ostalih dvostranih kremastih stickova za konturiranje, no dimenzijama bi rekla da je to najmanji stick koji sam ikada kupila, ali i imala prilike vidjeti. Izrađen je od plastike zadovoljavajuće čvrstoće i uz normalno korištenje o njezinom pucanju nebi trebalo biti govora.


Sa svake strane ambalaže nalazi se plastični čep koji ne sakriva koja se nijansa nalazi ispod njega. Proizvod iz sticka izlazi odvrtanjem što je također zadovoljavajuće izvedeno kod ove ambalaže.


U sticku se nalaze dvije nijanse. Jedna je tamnija za konture, a druga svijetlija za highlight. Moj je u nijansi 010 Lighter Skin (postoji i 020 Medium Skin). Nijansa za highlight razlikuje ovaj stick od njemu srodnih proizvoda jer nije ono što uobičajeno dobijemo u njima.



Nijansa za konture je od mene dobila prolaznu ocijenu.
Nije jako tamna, mat je, neutralna i blago sivkastog podtona. Kremasta je i jako dobro pigmentirana, no zamjeram još što se ne blenda sa lakoćom koju bi od ovakvog proizvoda očekivala, odnosno teško ju je izblendati sa spužvicom koju će vjerojatno velika većina nas prvi put uzeti u ruke ne znajući sa kakvim proizvodom ima posla. Sa kistom je to sasvim druga priča, no opet pod uvjetom da nanesete jako malo proizvoda na lice. Ono što ja radim je da nanesem nijansu za konture na zepešće, te je sa zapešća uzimam na kist (Sigma F77) i potom konturiram lice. Iako tu stick gubi svoju funkciju, primjetila sam da jedino na taj način nanesem optimalnu količinu proizvoda i da se tada jako lijepo izblenda i izgleda prirodno na licu. Nanošenjem tamnijeg dijela proizvoda direktno iz ambalaže, nerijetko mi se događalo da nanesem preveliku količinu što je u konačnici izgledalo neuredno i ni najmanje prirodno na licu.


Svijetlija nijansa također nije loša, solidne je pigmentacije, ali zbog sitnog shimmera koji zadrži koristim je isključivo na vrhovima jagodica, u unutrašnjem kutu oka i ispod obrva. Opisala bi je kao kombinaciju blijedo ružičaste i šampanj nijanse, dosta neutralnu. Za razliku od tamnije, svijeliju je nijansu lakše nanjeti izravno iz sticka i izblendati spužvicom, no i u ovom slučaju radije koristim kist. Kako je prilično suptilna uglavnom preko nje prođem još i sa kamenim highlighterom.
Zamjeram proizvodu što na ovoj strani nema uobičajenu svijetlu mat nijansu, dobre pokrivnosti koja bi odgovarala za posvijetljivanje trokuta ispod očiju, čela i brade.



Kvalitetnim fiksiranjem proizvoda na miru sam tijekom čitavog dana.


Za stick ćete izdvojiti oko 30 kuna (bacila sam račun) i dobiti ćete 3,4 grama proizvoda koji se prilično brzo troši. Hoće li vam se to isplatiti ili ne, ovisi imate li ga u planu koristiti svakodnevno ili za neke posebne prilike. Proizvod trebate iskoristiti unutar 18 mjeseci od otvaranja.

SASTOJCI:
ETHYLHEXYL PALMITATE, MICA, OCTYLDODECANOL, HYDROGENATED POLYISOBUTENE, POLYETHYLENE, PARAFFIN, TOCOPHERYL ACETATE, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, CAPRYLYL GLYCOL, GLYCERIN, ALUMINA, PHENOXYETHANOL, PARFUM (FRAGRANCE), CITRONELLOL, LIMONENE, LINALOOL, CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77492 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

Jeste li isprobali Catrice Prime and Fine Contouring Duo Stick?
Koristite li neki drugi stick za konturiranje koji bi preporučili?
Pišite mi! :)









Broj komentara: 8:

  1. Tek sam se nedavno odvazila poceti konturirati lice te sam u potrazi za savrsenim proizvodom! Svaka recenzija je dobrodosla.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako nađeš neki savršeni, podijeli sa nama :)
      Ovog nikako ne smatram savršenim, ali je zato dobar početak kremastih proizvoda za konturiranje koji pomalo stižu u drogerije..nadam se da će sad biti više izbora i da će postajati sve kvalitetniji:)

      Izbriši
  2. Zvuci zanimljivo, ali ipak se mislim još između catrice countouring sticka i od wet n'wild sticka. Taj wnw je malo skuplji, al ipak još nisam sigurna hm....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. WNW nisam ni vidjela još u drogerijama, ali sad gledam na stranici da mu je svijetlija nijansa mat...da se mene pita, uzela bi njega, bez obzira što dođe koju kunu više ;)

      Izbriši
  3. Dočekala si ga :D I ja sam se pomalo razočarala kada sam swatchala highlight nijanse, na tamnijem sticku je proizvod presuh, a na ovom pak sjajan. Imala sam velika očekivanja za Catrice :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ta velika očekivanja nas u konačnici i najviše razočaraju ;)

      Izbriši
  4. Ja sa stikovima za kontirisanje neko nikad nisam imala srece,uvijek je problem ili sto se tesko blenda, tesko uopste nanosi precizno.. idalje u potrazi, do tad palete :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni Nyxov Wonder Stick nije bio loš, možda da probaš sa njim ;) Jedina zamjerka mi je što ga nisam mogla nositi umjesto korektora za okoloočno područje jer mi je na tom dijelu bio presuh...

      Izbriši