subota, 14. siječnja 2017.

#RECENZIJA: Sleek i-Divine In Enchanted Forest paleta sjenila

Mama mi je nedavno iz Austrije donijela Sleek i-Divine In Enchanted Forest (LE) paletu sjenila koja me jako obradovala jer su Sleekove palete do prije nekoliko godina bile jedne od najomiljenijih i najkvalitetnijih koje sam imala u svojoj kolekciji. Danas kada imam mnoge višestruko skuplje palete i dalje im se ne veselim ništa manje. Ne mogu ih kvalitetom usporediti sa nekim skupljim brendovima (iako ima i među skupljim paletama onih koje su podbacile, pa to uzmite sa rezervom), ali itekako tvrdim da su mi ovo najomiljenije palete nižeg cjenovnog ranga i svakako su među onima koje ću vam preporučiti kada ste u potrazi za cjenovno prihvatljivim, a kvalitetnim proizvodom. I više je nego očito da je ovaj uvod ujedno i zaključak, ali hajde da krenemo redom.

Paleta dolazi u kartonskoj kutiji poput većine drugih Sleekovih proizvoda, te se na njoj pored slike nijansi, loga brenda i naziva same palete, nalaze i najosnovnije informacije o samome proizvodu, te sastav koji ćete moći vidjeti na dnu posta. Sama ambalaža je izrađena od čvrste plastike, mat crne boje, te se jako čvrsto zatvara što mi je odlično kod ovih paleta. Loš dio priče kod ambalaže jest taj da se ona jako prlja i da ćete je morati čistiti češće nego neke druge.


Kada otvorite paletu ugledati ćete sjenila zaštićena prozirnom, plastičnom folijom sa nazivima nijansi, praktično ogledalo, te kist, odnosno dvostrani aplikator koji bi, da se mene pita, već davno zamjenili nečim uglednijim. Njega bacam po samom otvaranju palete jer mi samo smeta u ambalaži, a znam da ga neću koristiti. Također bi voljela da su nazivi nijansi (kada ih sjenila već imaju) otisnuta na samoj ambalaži, a ne na foliji, no s obzirom da sam škrta na lookovima i ne snimam tutorijale gdje bi vam bilo bitno da pišem nazive korištenih nijansi, nemam se pravo buniti. Foliju nisam bacila, no vjerojatno ću je zagubiti.


U paleti se nalazi ukupno 12 nijansi sjenila od čega su 4 mat, a ostala sadrže sitne čestice shimmera. Sjenila su konkretne srednje pigmentacije koja se na kapcima može jako lijepo nadograđivati. Minimalno se truse, s lakoćom se blendaju i uz primjerenu bazu zadržati će se na kapcima veći dio dana. Shimmerasta su sjenila teksturom mekanija i nešto pigmentiranija od onih mat završnice, no s obzirom da se to ponavlja iz palete u paletu, nije bilo ništa neočekivano kao niti činjenica da je bijela nijansa najslabije pigmentacije. Nijanse iz palete se daju jako lijepo kombinirati tako da vam ideja ne bi trebalo nedostajati. Ima toplijih i hladnijih nijansi tako da vjerujem da će svatko naći neku kombinaciju za sebe.


Prelazimo na swatcheve kako bi mogli vidjeti te krasne i neke ne toliko uobičajene, a jako posebne nijanse sa kojima ćete garantirano biti primjećeni. Rađeni su bez baze za sjenila.

Prvi red: Glass Slipper, Beatrice, Perla, Fairy Godmother, Grand duke i Drizella.




Drugi red: Pumpkin, Prince Charming, Happily Ever After, Anastasia, Daphne i Lady Tremaine.




Cijene Sleek paleta kreću se oko 80 kuna. Ako mene pitate, to je prihvatljiva cijena s obzirom na ono što dobivate.
Ukupna količina proizvoda u paleti je 12 grama što iznosi 1,1 gram po sjenilu. Rok upotrebe je 12 od otvaranja, a sastav možete vidjeti niže (parabeni!).


Imate li koju Sleekovu paletu sjenila?
Sviđaju li vam se nijanse iz In Enchanted Forest palete?
Pišite mi! :)








Broj komentara: 8:

  1. Ma daaaj, tako je krasna, sad ću i nju morati uzeti, a imam već sedam valjda. Baš su krasne nijanse i kako u zadnje vrijeme isprobavam nešto novo, a ne samo smećkaste nijanse, bit će odlična *,*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sreća pa nije nešto preskupo da bi se osjećala krivom što ćeš zbog mene trošit :P uživat ćeš, stvarno su krasne nijanse :)

      Izbriši
  2. Boje su prelijepo slozene, a tek pigmentacija! Sleek i dalje redovno odusevljava. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za svakoga nešto, jako se lijepo daju kombinirati :) ma Sleek je među jeftinijim brendovima pravo blago!

      Izbriši
  3. prekrasno, pigmentirano, zelim!!!!! Vidjela sam ih u Mulleru, ali za sada imam samo beauty uk paleticu i MUR :D

    OdgovoriIzbriši