srijeda, 8. veljače 2017.

#FAVORITI 2016. GODINE /dekorativna kozmetika/

Danas je na redu post o favoritima dekorativne kozmetike za 2016. godinu. Kako sam već spomenula u postu o favoritima preparativne kozmetike za 2016. godinu, ovaj mi je post bilo teže za napisati jer osim što je isprobanih proizvoda dekorativne kozmetike bilo puno više, ima ih veći broj za svaku od podkategorija, a uz sve to u nekim kategorijama, unatoč mnogim dobrim proizvodima, nije se našao ni jedan na koji nemam barem malu zamjerku, pa sam stalno dvojila objaviti neke od njih ili ne. Čini mi se da sam u ovoj kategoriji bila i puno kritičnija s obzirom da mi za razliku od preparativne kozmetike gdje imam dosta dugogodišnjih favorita i ne isprobavam toliko često nove stvari, dekorativnu kozmetiku izmijenim nekad i na mjesečnoj bazi i kriteriji koji od pojedinih proizvoda tražim se stalno postrožuju. Mislim da ćete kroz post najlakše shvatiti što je bio uzrok mojih nedoumica i što tražim od proizvoda dekorativne kozmetike, pa najbolje da krenemo.

Voditi ću se otprilike skupinama srodnih proizvoda da ne bude sve razbacano svuda.

Ne mogu se pohvaliti da sam prošle godine isprobala previše baza za lice, a i one koje sam isprobala, najveći dio me skroz razočarao pod čime u prvome redu mislim na Benefitov the POREfessional i Macov Prep+Prime Skin Refined Zone Treatment o kojem sam vam pisala u prvoj grupi proizvoda koji su me razočarali. Od svih baza korištenih tijekom protekle godine, najboljom se pokazala ona najpristupačnija- Garnier Perfect Blur baza na čiju recenziju vam ostavljam poveznicu kako bi mogli pročitati sve detalje vezane za nju. Za kapke, obožavala sam Macovu Prep+Prime 24-Hour Extend Eye Base, a tu kupnju planiram ponoviti i ove godine. Dio godine sam koristila i prošlogodišnjeg favorita- Urban Decay Eyeshadow Primer Potion Original, no moram priznati da unatoč tome što obje baze volim koristiti i što ih preporučam, Macova mi je za mrvu draža zbog svoje teksture. Mac Prep+Prime Fix+ Skin Refresher/Finishing Mist je postao neizostavan dio u mojoj postavi. Vjerujem da će vam biti jasno kada u recenziji pročitate za što ga sve koristim. Ne radi se o fiksatoru u spreju što mnogi misle da on jest, no itekako se radi o multitalentiranome proizvodu za koji vjerujem da svaka šminkoholičarka treba jednom isprobati. Ja se ove godine bacam u potragu za fiksatorom u spreju jer protekle godine nisam isprobala niti jednog (i to je moguće  da). Kao omiljeni proizvod za matiranje, bez sumnje izdvajam theBalm Sexy Mama matirajući transparentni puder. Za njega također vjerujem da će se ponoviti u mojoj makeup košarici jer sam ga upravo potrošila, a nisam sigurna želim li se kockati sa isprobavanjem matirajućih proizvoda kada već imam proizvod sa kojim sam u potpunosti zadovoljna. Odbija me možda jedino ideja da ponovno izdvojim toliki iznos novaca, no s obzirom da mi je potrajao punih godinu dana, mislim da to nije neki opravdani razlog za ne kupnju.


Kategorija tekućih podloga i korektora mi je bila možda i najteža za izdvajanje jer sam u zadnjem dijelu godine probala njih nekoliko koji mi nisu odgovarali, a pudere kojima sam bila najzadovoljnija- Diorskin Forever Flawless Perfection Fusion Wear Makeup tekući puder, te Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup Light koristila sam na samome početku godine zbog čega ih ni nema na fotografiji. Pored njih, u drugoj polovici godine voljela sam Make Up For Ever Ultra HD Liquid Foundation, no na njega imam neke sitne zamjerke koje ste mogli čitati u recenziji. Što se korektora tiče, žao mi je da sam Catrice tekuću kamuflažu, te Bourjois Radiance Reveal korektor kupila i počela isprobavati tek nedavno jer mi se čini da bi i oni mogli zaslužiti svoje mjesto ovdje, no izdvajam Make Up For Ever Ultra HD Concealer čiju vam recenziju još uvijek dugujem, te Aurine Correct Me! korektore čije su mi teksture najviše odgovarale na dnevnoj bazi, nisu mi isušivale osjetljivo okoloočno područje, iako za njih napominjem da neće zadovoljiti svačiju potrebu za pokrivnošću. Između ta dva, svakako ću vam prije preporučiti Aurine jer su mnogostruko jeftiniji, a jedina primijetnija razlika je malo jača pokrivnost Make Up For Ever pudera. Za prekrivanje crvenila i nepravilnosti i dalje obožavam Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place Flawless Wear korektor i tu se mogu okladiti na to da će rijetko šta prekriti bolje od tog korektora, no u okoloočnome ga području više ne koristim jer mi je postao pretežak. 
Nadam se da će mi ova godina donjeti neke dobre kremaste proizvode za konturiranje jer prošla je u tome skroz podbacila.


Iduću grupu proizvoda koje sam uvrstila u favorite za 2016. godinu čine praškasti proizvodi za lice, odnosno bronzeri, rumenila i highlighteri. Dok se količinom isprobanih bronzera ne mogu pohvaliti, u druge dvije kategorije je bila velika konkurencija. Bronzer sa kojim se već toliko dugo družim da ne vjerujem da će naša ljubav ikada prestati je theBalm Bahama Mama Bronzer koji će odgovarati većini djevojaka u našem podneblju, čije je izdržljivost na licu zapanjujuća, a uz što još i ne sadrži talk (kao ni ostali theBalm proizvodi) što je odlična karakteristika za bilo koji proizvod kojeg često nanosite na lice. Pred kraj godine kupila sam i Nablin Gotham i već nakon kratkog korištenja sam poprilično sigurna da se radi o potencijalnom favoritu za 2017. godinu, no godina pred nama je još duga, pa se nećemo zalijetati. Omiljeno rumenilo ove godine je definitivno bilo Sigmino Aura Powder rumenilo u nijansi Cor-De-Rosa. Pored toga, svidjele su mi se i ostale nijanse ovih rumenila, Macovo Breath Of Plum Sheertone rumenilo, obožavala sam i prošlogodišnjeg favorita ove kategorije- Max Factor Creme Puff Blush u nijansi Alluring Rose kao i novu Zoevinu Nude Spectrum paletu ali  definitivni pobjednik kategorije je, upravo, prvo spomenuto Sigmino rumenilo. Od highlightera sam morala izdvojiti dva jer se nikako nisam mogla odlučiti. Definitivno dva najomiljenija highlightera korištena prošle godine su Mac Mineralize Skinfinish u nijansi Soft&Gentle, te theBalm Mary-Lou Manizer. Dva potpuno različita highlightera, a oba predivna, svaki na svoj način. Naravno, kvaliteta im se podrazumijeva, čim su ovdje.


Mislila sam da će mi se u kategoriji sjenila za oči biti najteže odlučiti, no zapravo nisam puno dvojila. Izdvojila sam Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance, te Urban Decay Ultimate Basics. Ako proučite obje recenzije, vidjeti ćete da ni sa jednom nisam bila u potpunosti zadovoljna, no sa druge strane, njih dvije sam, od kada sam svaku pojedinu dobila, koristila najviše. Kada su mono sjenila u pitanju, niti jedna me nisu oborila sa nogu, tako da tu neću izdvajati favorite, ali zato sam ove godine isprobala Avonovo Mega Effects vodootporno kremasto sjenilo u nijansi Raw Gold koje mi se jako svidjelo, te Maybelline Color Tattoo 24HR Creamy Mattes u nijansi Creme de Nude kojeg koristim kao bazu za sjenila kada ne želim trošiti Macovu bazu. Iako meni Maybelline kremasta sjenila ne odgovaraju u funkciji sjenila jer su mi prekremasta, presporo se suše i obično mi se tijekom sušenja preslikaju (Avonova upravo suprotno), kao podloga za sjenila su mi odlična. Ova nijansa jako lijepo neutralizira pigmentacije na kapcima, te drži sjenila postojanijima nego što bi to bila bez baze. Spomenuti ću i Nyxovu Jumbo Eye Pencil u nijansi Milk Lait jer je to proizvod koji stvarno obožavam imati u svojoj kolekciji jer je iskoristiv za sve i svašta o čemu ću vam uskoro i pisati. Ostale olovke za oči (pogotovo kajal) se baš i nisu iskazale prethodne godine tako da kao favorita nemam što izdvojiti.


U kategoriji maskara sam bila stvarno neodlučna i zato sam se odlučila da ne izostavljam niti jednu. Tri su me maskare osvojile ove godine: Maybelline Lash Sensational Intense Black kao omiljena i većini pristupačna drogerijska maskara, Clarins Supra Volume 01 Intense Black kao dvojnica jedne od mojih omiljenijih maskara ikada- Max Factor 2000 Calorie, samo još bolja (i malo skuplja nažalost), te Avene Couvrance High Tolerance Mascara Black (nijansa Noir) koja me uvjerila u to da i osobe sa osjetljivim očima također mogu pronaći savršenu maskaru za sebe (ako ne vjerujete, isprobajte bez obzira bile vaše oči osjetljive ili ne). Naravno da ću između te tri, vjerojatno odabrati cjenovno najpristupačniju, no htjela sam sa vama podijeliti i druge dvije jer su odlične, a vjerujem da među vama ima i onih kojima nije problem izdvojiti za dobru maskaru, kao i onih koji maskare izbjegavaju radi osjetljivih oči. U svakome slučaju, biti ću zadovoljna ako se javi netko tko ih je isprobao na moju preporuku i koga su, baš poput mene, oduševile! Proizvodi za obrve su prošle godine podbacili. Nedavno sam vam pisala o Anastasia Beverly Hills Pomadi za obrve i zaključila sam da mi je puno draži moj prošlogodišnji favorit- Nyx Eyebrow Gel kojeg nažalost trenutno nemam. Eventualno bih voljela spomenuti Maybelline Brow Drama Sculpting Brow Drama Transparent jer je to jedini proizvod koji je moje obrve držao na mjestu, te sjenila iz Essence BLOGGERS BEAUTY SECRETS 03 shape & shadows eye contouring palette by Mary koja sam koristila prilično često za popunjavanje svojih obrva. Presretna sam  što je paleta uvrštena u stalnu postavu jer je pristupačna, kvalitetna, svojim nijansama udovoljava širokom rasponu korisnica, te je iskoristiva u više svrha. Omiljeni tuš je svakako bio Eveline Celebrities tekući tuš s obzirom da je to bio jedan od rijetkih koji mi se nije razmazivao, mrvio niti blijedio na kapcima. Ne bih se žalila da je malo pigmentiraniji, ali za svoju cijenu i u usporedbi sa svime što sam prošle godine isprobala, smatram da se zasluženo našao ovdje.


Također, proizvoda za usne koje sam protekle godine voljela, nije bilo baš malo. Odlučila sam izdvojiti one najčešće korištene jer bi ih u protivnom bio cijeli akrilni stalak. Svoje mjesto ovdje su definitivno zaslužili Mac Matte Lipstick u nijansi Velvet Teddy, Essence Matt Matt Matt ruž u nijansi 02 perfect match, te Golden Rose Longstay Liquid Lipstick u nijansi 05 čiju vam recenziju obećajem uskoro. Sjajilo ni jedno nisam voljela toliko da bih ga voljela ovdje istaknuti, no ispalo je da je Essence Matt Matt Matt sjajilo za usne u nijansi 02 beauty-approved! na mojim usnama dovoljno sjajno da prođe pod sjajilo sve one dane kada mi se nije nosio ruž. Dugogodišnji favoriti kada su olovke u pitanju su mi definitivno Essence olovke za usne. Mislim da nema osobe koja nije čula za te kvalitetne i pristupačne olovke za usne, a ako još postoji netko da ih nije isprobao, mijenjajte to pod hitno! Prošle sam godine u favorite uvrstila još jedne olovke, a to su bile Kiko Smart Lip Pencil. Na fotografiji ćete vidjeti neke koje trenutno imam.


I posljednju mi je kategoriju bilo možda i najteže izdvojiti jer se ove godine kod mene našlo puno odličnih kistova, ali i lijepih i pristupačnih umjetnih trepavica. Izdvojila sam dva skuplja kista koja obožavam, set za lice koji mi uvijek prvi padne na pamet kada me tražite preporuku i jedan set za oči koji me oduševio svojom kvalitetom, a stajao me svega oko 6 dolara. Prvi kist je Sigmin E45 Small Tapered Blending i F77 Chisel And Trim Contour. Biste li možda voljeli da vam ove godine pišem više o Sigminim kistovima koje imam? Zatim, spomenuti set za lice koji ću vam uvijek preporučiti- Real Techniques Core Collection jer smatram da nudi najviše za pristupačnu cijenu (preporuka: naručiti ga sa iHerb stranice), te poslijednji set kistova za oči- kopija Zoevinog Rose Gold seta za oči koji sam naručila, a stajao me smiješnih 6 dolara na AliExpressu. Iako vam tek u skorije vrijeme planiram pisati o njemu, smatrala sam da ne bi bilo fer ne uvrstiti ga ovdje jer je stvarno best buy godine. Sa navedene stranice su i omiljene trepavice godine- rozi set Cocute trepavica. Ne znam ima li ih na drugim stranicama, no ja sam spremila sellera i ove trepavice nastavljam naručivati jer mi se jako sviđaju. Trakica koja drži dlačice je dovoljno fleksibilna, ne žuljaju me i izgledaju jako prirodno. Želim spomenuti i  rozi "tepih" za pranje kistova jer mi neopisivo olakšava život u poslijednje vrijeme- skraćuje trajanje pranja kistova na trećinu vremena koje sam trošila prije našeg upoznavanja! I gotovo zaboravih spomenuti ono što mi je i prošle godine promaklo, a to je Real Techniques Miracle Sponge. Čekam da mi stigne sa iHerba, pa je nećete vidjeti na fotografiji, no nakon nekoliko loših spužvica isprobanih ove godine, ne želim si dozvoliti da je ne spomenem.


Jesu li vam se svidjeli moji favoriti 2016. godine u kategoriji dekorativne kozmetike?
Imamo li neki zajednički i što bi željele isprobati?
Pišite mi! :)





Broj komentara: 10:

  1. Veoma mi se svidjaju tvoji favoriti, a sigminu cetkicu moram probati definitivno :)

    Tako ja to

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlični favoriti... Užasno želim probati Garnier primer al nikako da naiđem na njega...:(
    Drago mi je šta si izdvojila Modern Renaissance paletu jer ne bih dobro prošla da je nisi spomenula... Hahha...
    I svakako želim vidjeti tvoju kolekciju Sigma četkica... Ti ćeš mi znati preporučiti koja je dobra...hahah...
    Mislim da ne postoji blogerica koja Mary lou NIJE stavila u godišnje favorite... Pusa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga :)
      Mislim da ćeš bazu najlakše u Dm-u ulovit.
      Kolekcija će svakako biti, ali ne znam kada jer ima dosta posla oko toga, a u žurbi sam konstantno (u najgorem slučaju će ljeto dočekati nenapisana).
      A Mary je sjajna, šta drugo reć ;)

      Izbriši
  3. Odlični favoriti, imamo nekoliko zajedničkih a i dosta onih koje imam na wl. :) Nedavno sam u Bipi kupila Garnier primer u pola cijene jer je bio na nekoj akciji, tako da se sada još više veselim korištenju. Inače sam naletila na neku groznu kopiju Zoeva kistova pa te molim za link ovih koje si ti kupila kada budeš pisala recenziju. :)
    Iva

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) Kakve bi mi to bile imenjakinje da nemamo zajedničkih favorita ;)
      Biti će link svakako, a ostavila sam ga već i na FB stranici, pa možeš potražiti ako je žurba :)

      Izbriši
  4. Jako mi se svidaju tvoji favoriti i svakako nam pisi o Sigminim kistovima te o Diorskin i ELDW puderima.

    OdgovoriIzbriši