srijeda, 15. ožujka 2017.

#RECENZIJA: Avene Hydrance Optimale serum

Svake zime suočavam se sa problemom dehidracije svoje kože, te su mi dodaci njezi u obliku seruma neophodni kako bih se riješila neugodnog osjećaja zatezanja na koži, crvenila i perutanja. Vjerujem da nisam jedina jer rijetko čija koža podnosi hladnije temperature i suhi zrak bez prigovora, te ću vam zato danas otkriti svojeg zimskog spasioca. Ako vam je promaknuo naslov, tema današnjeg posta biti će Avene Hydrance Optimale serum. Sreća do neba jer već dulje vrijeme nisam pisala o nekom proizvodu preprarativne kozmetike.

Avene Hydrance Optimale serum poput većine ostalih Avene proizvoda za njegu kože dolazi upakiran u bijeloj kartonskoj kutiji koja sadrži osnovne podatke o proizvodu.


Bočica je izrađena od plastike, te ima pumpicu. Sviđa mi se što je transparentna jer u svakom trenutku mogu vidjeti koliko mi je proizvoda preostalo. Proizvod se ne lijepi za stjenke bočice što znači da se neće isušivati, a pumpica funkcionira besprijekorno tako da ne sumnjam da ću ga iskoristiti do posljednje kapi.
Čep se može i odvrnuti za slučaj da zaostane koja kap pri kraju, a bude je nemoguće istisnuti pumpicom.



Serum je mliječno bijele boje, gelaste teksture i izuzetno blagog mirisa. Upija se odmah po nanošenju, te ne ostavlja nikakav mastan trag niti neugodan film na koži.


Na ambalaži se navodi kako se koristi ujutro i/ili navečer samostalno ili u kombinaciji sa uobičajenim proizvodom za njegu kod dehidrirane i osjetljive kože. Ja ga koristim svakodnevno, dva stiska pumpice u sklopu jutarnje njege kože što znači da nakon seruma nanosim još i Hydrance Optimale (UV) Legere kremu za normalnu/mješovitu kožu. S obzirom da mi je u početku korištenja koža lica bila jako dehidrirana, ono što sam primjetila već nakon prvog korištenja jest osjetno olakšanje po pitanju zatezanja kože, crvenilo lica se također ublažilo, a u narednih nekoliko dana sam se postupno riješila i perutavih područja na licu. Serum koristim već gotovo dva mjeseca i u tom periodu mi koža više nije pokazivala znakove dehidracije. Također, serum se pokazao i odličnom podlogom za tekući puder, a usudila bih se reći i da blago popuni pore. Nije mi ni najmanje mastio kožu niti sam imala ikakve neželjene reakcije. Svakako ću ga nastaviti koristiti i u proljetnome razdoblju, a tome u prilog svakako ide i to što sam bočicu ispraznila tek do pola.


Ukupna količina koju dobivate u bočici je 30 mililitara, a cijena iznosi oko 220 kuna. Rok upotrebe je 12 mjeseci od otvaranja. Proizvod je hipoalergen, te nekomedogen.
Sastojke možete vidjeti niže. Sadrži i Avene termalnu vodu.


*PR PROIZVOD 

Jeste li isprobali Avene Hydrance Optimale serum?
Imate li nekog svog provjerenog zimskog spasioca?
Pišite mi! :)








2 komentara:

  1. Jako volim ovaj serum i kad mi je koža u lošem stanju (dehidrirana) uvijek pomogne :D Avene proizvodi za hidrataciju i moja koža se baš vole ♥.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Već mi je poznata tvoja ljubav prema Avene proizvodima i drago mi je da nam je ona zajednička <3

      Izbriši