nedjelja, 10. rujna 2017.

#RECENZIJA: Essence My must haves paleta

Malo sam ljuta na sebe što vodim priličnu borbu sa zaostacima i ne stižem pisati onoliko koliko bih željela. Tim više, što mi je ovoliko dugo trebalo da posvetim post po meni jednom od najzanimljivijih proizvoda koji se mogu naći u našim drogerijama. Drago mi je što vam danas napokon pišem o Essence My must haves paleti za sjenila, te 4 sjenila koja sam dobila unutar Essence paketića u travnju.


Možda pretjerujem i vi niste oduševljeni ovom idejom poput mene, no smatram da su rijetkima koji su se približili Essence stalku u posljednje vrijeme mogle promaknuti crne prazne paletice koje su namijenjene da ih popunite refillovima proizvoda po želji. Palete su dvije- sa 4 prazna utora koju ću vam pokazati danas, te ona koja ih ima dvostruko više. Također, osim sjenila, možete birati i između nekoliko nijansi pudera i baze za usne, rumenila, bronzera, highlightera, te pudera za fiksiranje. Također, ne smijem zaboraviti na rođendansku LE live. laugh. celebrate! koja je u ponudu na neko vrijeme unijela i paletice sa perlicama, te dodatne refillove za koje jako žalim što nisam stigla na vrijeme kupiti, no nadam se da je to naznaka da će Essence i ubuduće u svojim limitiranim kolekcijama iznenađivati sa zanimljivim dodacima my must haves asortimanu. Nova jesensko/zimska kolekcija zasigurno hoće jer nam stiže više novih nijansi sjenila! :)


Da malo suzim današnji post, vraćam se pisanju o onome što sam od my must haves asortimana isprobala, te ću za početak pohvaliti kvalitetu izrade plastične palete za 4 refilla. Smatram da za pristupačnu cijenu dobivate čvrstu ambalažu koju ćete uvijek moći nositi sa sobom, a ukoliko ih budete imali više neće vam biti problem sa nalaženjem nijansi s obzirom da su im poklopci plastični. Ni Reffil ambalaže ne zaslužuju ništa manju pohvalu. Osim što svaka ima kartonski omot, zaštićene su i sa plastičnim kućištima sa kojima ih možete držati i odvojeno od paleta kada ih odlučite zamijeniti nekom novom nijansom. Upravo je ta fleksibilnost u odabiru, te mogućnost kasnijeg mijenjanja praznih ili zamjene novim nijansama i proizvodima ono što me oduševljava s obzirom da dolazi od pristupačnog i lako dostupnog drogerijskog brenda. Štoviše, možete li odoljeti kreiranju palete koja sadrži samo vaše omiljene nijanse za kojima ćete posezati svakodnevno?


Nijanse koje su se smjestile u mojoj must haves paleti su: 05 cotton candy, 06 raspberry frosting, 08 peach-party! te 18 black as a berry. Sve sadrže sitnije ili krupnije šljokice, pa nikako nisu kombinacija koju bih se sama odlučila uvrstiti u must haves paletu koju bih slagala, barem ne bez makar i jedne mat nijanse, no zasebno su to zbilja lijepe nijanse i bila bi šteta ne ih imati prilike isprobati. O nijansama ću vam pisati zasebno jer postoje razlike u njihovoj kvaliteti.


05 cotton candy je odlično pigmentirana svijetla blijedo ružičasta nijansa sa srebrnim odsjajem koju najčešće koristim kao highlighter u unutrašnjem kutu oka. Mekane je teksture i blago se trusi prilikom aplikacije na kist.

06 raspberry frosting je nešto tamnija ružičasta nijansa, ponovno sa srebrnim česticama shimmera u sebi, no dosta slabije pigmentirana u odnosu na prethodnu nijansu i na kapcima je treba nadograđivati da bi se postigao jači intenzitet; malo joj zamjeram što gubi na intenzitetu prilikom blendanja, pa je na pokretni dio kapka volim nanositi prstima ili mokrom tehnikom. Također je mekana i primjeti se trušenje kod aplikacije. Mala napomena kod ove nijanse jest da količina shimmera koju vidite na netaknutom refillu nije količina shimmera u samome proizvodu već isključivo gornji sloj koji će se izgubiti prilikom prvog korištenja.


08 peach-party! je bež breskvasta nijansa toplijeg odsjaja, prolazne pigmentacije. Trusi se puno manje u odnosu na prethodne dvije nijanse i čini mi se da u odnosu na nijansu 06 raspberry frosting ne gubi toliko na intenzitetu prilikom blendanja, pa ju je i lakše nadograditi. Najčešće je koristim za dnevne kombinacije na pokretnom dijelu kapka. Znate ono kada vam se neda previše petljati sa sjenilima, a želite nanijeti nijansu sa kojom ćete osvježiti umoran pogled? Ova je nijansa upravo jedna od takvih!

18 black as a berry je moj apsolutni favorit u ovoj paleti. Dosta dobro pigmentirana smeđe ljubičasta nijansa sa malom količinom shimmera. Mekana, ne trusi se, te se sa njome lako radi na kapcima.


Iako pigmentacija varira od nijanse do nijanse i svakako smatram da ima prostora za poboljšanje formule, također smatram i da su u odnosu na njihovu cijenu, ova sjenila,  zapravo jako dobra prilika, štoviše sa nijansama 05 i 18 sam ostala izuzetno ugodno iznenađena s obzirom da nisam očekivala ni približno koliko su mi pružile. Slijede swatchevi rađeni na danjem i sunčevom svijetlu, rađeni bez baze, suhom tehnikom.



Cijena praznih paleta za 4 refilla je 12,90 kuna koliko iznosi i cijena svakog pojedinačnog refilla dok je paleta sa 8 praznih utora 16, 90 kuna. Količina jednog refilla iznosi 1, 7 grama, a rok trajanja im je 18 mjeseci od otvaranja. Sastojke možete potražiti na službenim essence stranicama (OVDJE).


Da zaključim, jako mi se sviđa ideja slaganja palete prema svojem ukusu i žalim što takvo nešto nije postojalo unutar drogerija dok sam bila mlađa. Smatram da su mlade djevojke koje se tek počinju šminkati, a i žene koje se rijeđe šminkaju, a žele imati nekoliko svojih omiljenih nijansi na okupu na dobitku. Essence je ovim napravio pravi potez i ne očekujem ništa manje nego da nas nastavi oduševljavati još boljim formulama sjenila, te širenjem my must haves asortimana.

*PR PROIZVOD

Jeste li već isprobale koji proizvod iz my must haves asortimana?
Imate li neki omiljeni refill?
Pišite mi! :)






2 komentara:

  1. 05 obozavaaaaam! Meni se bas dopala! Imam jos dvije ali ih nisam stigla dovoljno koristiti, uglavnom nisu kao 05 odmah pobrale simpatije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 05 je kao stvorena za highlight unutrašnjeg kuta oka...i kod mene je dosta korištena :)

      Izbriši